בהמשך לשרשור של אורן על הנשים הרוסיות...

beatman

Member
למה "התחזקות" ?

פשוט מאוד שומר מסורת.
פעם רוב החילונים בארץ היו פחות או יותר כמוני, אפילו איך שאני זוכר את ישראל לפני 20 שנה, הרוב היה יותר מחובר ומכבד את המסורת היהודית.
בעשור וחצי האחרונים חלה הקצנה בחילוניות שנוטה יותר ויותר לאתאיזם ובוז ואנטי לדת ולמסורת.

beatman

Member
אני הכי מתחבר לנשים כמו איילת שקד למשל

כמובן שקשה למצוא בת זוג בול ע"פ מרשם, אז צריך להתפשר.
אפשר להתפשר מעט לכל כיוון, רק לא יותר מדי.

Astroo

New member
איילת שקד היא יפיפיה ועשירה

מצפון תל אביב. הסיכוי שאחת כזאת אפילו תסתכל לכיוונך אינו גבוה.

beatman

Member
אני עניתי לאלי בנוגע לאיזו אישה אני שואף

היא הכי קרובה לאידיאל שלי.

ואתה חושב שזה משהו שניתן להשגה?

אתה חושב שמישהי במעמדה, מינוס 10 שנים פלוס רווקה ומחפשת, תהיה מוכנה להתחתן עם 'מהגר' מאשדוד שאין לו שום גב כלכלי והוא נעדר כוח וקשרים? הנה מישהי שהיא גם ימנית, גם מסורתית, גם אינטליגנטית למדי ואפילו גרה באשדוד (או התגוררה בה בעבר):
&nbsp
https://www.google.co.il/search?q=ל...fkZBiAQyjcIJA&ei=9H09V779BIWxUfmzmIAC#imgrc=_
&nbsp
מה הסיכוי שאחת כזאת תתחתן איתך? הרי יש לה קריירה ענפה והיא עובדת מסביב לשעון. היא לא תסכים להתחתן עם גבר שינסה להגביל אותה ולייעד אותה לתפקידים המסורתיים שהיו בעבר שמורים למין הנשי.

beatman

Member
למה החלטת שאני רוצה להגביל את הקריירה של האישה ?

לא הכרתי אותה, דווקא נראית טוב.

אתה מוכן שאישתך תיעדר מהבית מ-6 בבוקר ועד 12 בלילה?

הרי זה פחות או יותר סדר יומה של שרת המשפטית איילת שקד. אני לא אתפלא אם ישנם ימים שבהם היא בכלל לא חוזרת הביתה כי היא עובדת עד מאוחר וצריכה לקום מאוד מוקדם. היית מוכן לראות את אישתך רגע לפני השינה או רק במהלך סופי השבוע? נשים מוכשרות ובעלות שאיפות תרצנה להגשים את עצמן, כמו שעושות זאת איילת שקד, ליטל שמש מ"ישראל היום" ואחרות. אני ממש לא בטוח שהן תהיינה מוכנות לחיות "לפי ההבנות" (בתרגום מרוסית), קרי - אישה צריכה להיות אישה, גבר צריך להיות גבר, אישה צריכה לבשל ולנקות, גבר צריך לפרנס ולממן, אישה צריכה להיות יפה, מטופחת, עדינה ושברירית, הגבר צריך להיות מאצ'ו וחזק, אסור לו לבכות, להתרגש, להביע רגשות וכו'. אני חושב שזו אחת (רק אחת) הבעיות שגורמת לנשים להירתע מגברים רוסיים, בין אם הן ישראליות או רוסיות. החיים "לפי ההבנות" מבלי יכולת להתגמש גורמים לפסילתם.

beatman

Member
לא

כי אלה דוגמאות קצה.
רוב הנשים עובדות שעות הגיוניות וכן דואגות לבית ולמשפחה.

ממש לא כל הגברים הרוסים הם כאלה,

אבל רבות מעדיפות להזהר בצוננין, ובגלל שלגברים הרוסים כבר יצא שם רע בחברה, נשים רבות פיתחו לגביהם חשיבה סטריאטיפית. זה כמו שאני כבר אעדיך לא להתקרב לערבים שלא לצורך ולבוא איתם במגע כמה שפחות, למרות שאני מודע היטב לכך שמחבלים זה מיעוט זניח בקרבם. אלף אלפי הבדלות, כמובן, אבל העקרון דומה.

בעיקר כאלו שהיה להן ניסיון רע איתם...

באותה קבוצה יש בחורה בשם יבגניה שעלתה ארצה בגיל 15 ואף מחזיקה בעמדות ימניות. באחד השרשורים היא סיפרה אילו גסויות היא שמעה מגברים רוסים שכוונו כלפיה, על ההסברים שלהם "איך אישה צריכה להתנהג, להתלבש, לדבר" (או לא לדבר) וכו', איך בדיוק צריך לחיות ולהתנהל. מה הפלא שיצא לה החשק להכיר אותם והיא תחשוב שבעתיים לפני שתיתן להם הזדמנות.

כמה תהיות ברשותך...

דבר ראשון, אני לא חושב שיש הרבה נשים כמו איילת שקד שהן גם משכילות, גם מלומדות, גם ימניות, גם מסורתיות, גם מתגוררות בצפון תל אביב או בחלקים המבוססים והמיוחסים של הארץ, גם רווקות בשנות ה-20 לחייהן וכו'. אני גם לא חושב שאיילת שקד מאמינה בבריאתנות, דהיינו, שהכל נברא בבת אחת לפני 5776, ממש יש מאין, ושלא הייתה שום התפתחות איטית והדרגטית במשך מיליארדי שנים. דבר שני, מה הסיכוי שאישה מהסוג של איילת שקד תהיה מושגת מבחינתך? היא הרי נשואה לטייס קרב בעל ותק בארץ שיש לו ודאי הרבה מאוד כוח וקשרים. אישה כמוה ודאי תרצה לפתח קריירה ותיעדר זמן רב מהבית. האם זה מתאים לך? אתה הרי רוצה מישהי שתקדיש את עצמה למשפחה, שתהיה זמן רב בבית, שתבשל לך וכו'. אני ממש לא בטוח שאיילת שקד עושה את כל הדברים הללו. מהריאיונות איתה היא סיפרה שבן זוגה לוקח על עצמו הרבה מאוד ומאפשר לה לפתח את הקריירה שלה. אתה בטוח שחיים בתור מיני-עקרת-בית מתאימים לך?

beatman

Member
אין עודף אבל אני מאמין שלא חסר

משכילה(לא חייבת להיות עם דוקטורט או אפילו תואר, פשוט לא פוסטמה חסרת בגרות), ימנית(האמת שאפשר להתפשר על "מרכז" בתנאי שהיא ציונית), לא חייבת להיות לגמרי דתיה או "מסורתית". מספיק שלא תתנגד לצביון יהודי בבית ולא תחנך את הילדים ברוח אתאיסטית/אנטי יהודית.
"חלקים מיוחסים בארץ" - אני לא סוגד למדינת תל אביב, מבחינתי יתרון גדול לבנות אשדוד.
&nbsp
אני לא דוגל בהשארת האישה כל היום בבית ושעבודה כעקרת בית, אבל מצד שני אישה שלא משקיעה מינימום בדאגה לילדים ולמשק הבית(כמובן שאני מוכן לעזור הרבה) זה מוגזם ולא בא בחשבון.
&nbsp
אני לא כיוונתי לחייה האישיים ולתפקידה של איילת שקד.
תיארתי בכללי קווים מנחים של האישה המועדפת עלי והיא הראשונה שקפצה לראש.
&nbsp
ואיזו אישה אתה היית מעדיף ?

אני מבין, אתה מתכוון למישהי אינטליגנטית בעלת השכלה-כללית

רחבה ולאו דווקא מישהי שמחזיקה בתארים. זו יכולה להיות סתם בחורה סקרנית (любознательная), שוחרת ידע ואוהבת דעת. העניין הוא שבמקרים רבים יש מתאם בין השכלה רחבה לבין חילוניות וליברליות, ובין חוסר השכלה לבין דעות קדומות, אמונות טפלות (חמסות, קמעות, קברי צדיקים, אלות מזל וכו'), השקפות עולם שמרניות וכיוצא באלו. ה"בעיה" שלך, במרכאות, שאתה נמצא לא שם ולא כאן. אתה מתנדנד באמצע. מרבית המסורתיים בארץ מגיעים מרקע מסוים... שנינו יודעים שאתה לא שייך לשם.
&nbsp
הבחורות מהזן הראשון כנראה לא תאהבנה לשמוע דעות שעלולות להתפרש בעיניהן כשוביניסטיות, מיזוגניות, הומופוביות ודוגמטיות. הבחורות מהזן השני אולי תסכמנה והן בעצמך חושבות ככה, אבל הרי לא היית רוצה שאיזו 'בובלילית' תהיה אישתך ואם ילדיך. איזו דוגמה היא תיתן להם? איזה חינוך היא תעניק להם? אילו ערכים היא תנחיל להם? נשים כאלו גם יעדיפו איזה 'ערס' שיחזיק אותן קצר וישלוט בהן. זה לא אתה.
&nbsp
באשר אליי, אני כמובן מעדיף בחורה אינטליגנטית בעלת ערגה אינטלקטואלית, כזאת שמתעניינת בדברים ברומו של עולם ואוהבת לחקור וללמוד דברים חדשים. העניין הוא שאני לא 'מתנדנד' ונופל בין הכיסאות... אני לא מסורתי ולא בריאתן. אני אמנם קורא את התנ"ך מעת לעת, אבל עושה זאת כמו טלמון. מבחינתי מדובר ביצירה ספרותית שנכתבה ע"י בני אדם כנראה באלף הראשון לפני הספירה. אני לא רואה בספר הזה "קדושה" ולא מאמין שאיזושהי דמות אלוהית אכן כתבה אותו או דיקלמה אותו לאנשים אחרים. מדובר בכתבים שונים שנכתבו בתקופות שונות שפרוסות על פני מאות שנים, אם לא יותר. חלק גדול מהם מבוססים ואף מועתקים מסיפורים קדומים יותר שנכתבו במזרח הקדום (סרגון בתיבה, עלילות גילגמג [נוח המסופוטמי], דיני חמורבי, חוקי אשנונה, חוקי אוּר-נאמו וכו'). בשלב זה או אחר הם אוחדו לספר אחד שמורכב מ-24 ספרים ו-929 פרקים. גם הכתב שבו התנ"ך נכתב מחדש (והכתב שבו אנחנו מתכתבים כעת) הוא גלגול אימפריאליסטי של הכתב האשורי-ארמי-פרסי.

beatman

Member
עזוב רגע את דעתך על התנ"ך

מנוכחותך בפורום ניתן להבין שאתה בעד צביון יהודי בחייך ונגד תופעות של חוסר זיקה יהודית, התבוללות(רוחנית ופיזית).
תסכים לחיות עם אישה אתאיסטית שתאכיל את המשפחה בשרצים ותלמד את ילדך לשנוא כל מסורת יהודית ??
&nbsp
מה לגבי דעה פוליטית ?
אמרת שימניות הן בעיקר מזן הבובליליות, ודעתן של רוב המשכילות והמעניינות נוטה שמאלה.
אז אתה בטוח שאתה לא מתנדנד במקרה הזה ?

תראה...

כל ההערכות היום גורסות שהיקום קיים כבר בסביבות 14 מיליארד שנים, כדור הארץ קיים בסביבות 4 מיליארד שנים ואיתו האורגניזמים השונים, האב הקדמון המשותף של בני האדם והקופים בני ימינו חי לפני בערך 6 מיליון שנים, המין הנוכחי, הומו-סאפינס, התפתח במזרח אפריקה לפני 100-200 אלף שנה ויצא לאסיה לפני 70 אלף שנה בערך. אז גם אירעה המהפכה הלשונית. לפני עשרת אלפים שנה אירעה המהפכה החקלאית, כאשר בני האדם החלו לביית חיות ולהתיישב באזורי קבע. היהדות קיימת במקרה הטוב כמה אלפי שנים (ליתר דיוק "העברים", "היהודים" הופיעו מאוחר יותר). ליהודים בני ימינו אין כמעט שום קשר ליהודים שחיו לפני 2000-3000 שנה. היהדות בזמנו הייתה דת חקלאית שעיקר פולחנה היה הקרבת בעלי חיים בתקווה לקבל תבואה טובה וניצחון במלחמה. אחרי חורבן בית שני והמעבר לגלות, היהדות עברה להישען על לימוד ושינון כתבי הקודש. על כל פנים, היהדות קיימת בקושי כמה אלפי שנים, שזה אפילו לא פסיק קטן במיליארדי שנות אבולוציה, וספק רב אם היא תהיה קיימת עוד כמה אלפי או עשרות אלפי שנים.
&nbsp
האמונות באלים נוצרו כנראה בתקופת הציידים-לקטים. מצד אחד, אנשים נאלצו לספק לעצמם הסברים לכל מיני תופעות טבע שהתרחשו ולא היה ברור להם איך הן יכולות להתקיים. אם יורד גשם, סימן שאל הגשם מוריד אותו. אם כדור אש עולה כל בוקר במזרח ושוקע כל ערב במערב, סימן שישנו "אל השמש" שמפעיל אותו. מצד שני, כאשר הם היו צריכים שירד גשם, הם היו מתפללים לאותו אל בתחינה שיוריד אותו. אם הגשם בושש לבוא, חשבו לעצמם בני האדם שהם חטאו ואם רק ירצו את האל, למשל ע"י הקרבת קורבנות (בעלי חיים או בני אדם), אז האל הטוב יתרצה ויספק את מבוקשם. דבר שלישי, ואולי החשוב ביותר, המצאתם של אלים ומיתוסים שונים יצרה מבנים חברתיים שאיפשרו לבני האדם לשתף פעולה בכמויות מאוד גדולות. יכולתם של בני האדם ליצור סדר מדומיין שלא באמת קיים במציאות איפשר להם להפוך למין החזק ביותר בעולם.
&nbsp
אני לא מבין למה אדם שלא מאמין באלוהים צריך להיקרא בשמות שונים. אדם שגונב נקרא "גנב", אדם שמשקר נקרא "שקרן", אדם שביצע רצח נקרא "רוצח" או "רצחן". האם אדם שלא גונב נקרא "לא-גנב"? האם אדם שלא משקר נקרא "לא שקרן"? האם אדם שלא רוצח נקרא "לא-רצחן"? האם אדם שלא מאמין בפיות נקרא בשם תואר כלשהו? למה צריך להגדיר אדם כלשהו על סמך חוסר אמונתו באיזושהי ישות שקרוב לוודאי הומצאה ע"י בני אדם מתוך תועלת כלשהי? יש גם הבדל בין אי אמונה בדמות מסוימת לבין לעג כלפי אלו שכן מאמינים בה בתנאי שהם לא עושים בה שימוש כדי לפגוע באנשים אחרים, לשעבד אותם או להצר את צעדיהם.
&nbsp
אני לא חושב שכל הימניים הם מזן הערסים והפרחות, אבל ללא ספק מדובר בנתח משמעותי למדי בקרב הימין הישראלי. גם אלה שאינם ערסים מובקהים הם לא בדיוק הכלי הכי חד במגירה (דני דנון למשל). הנתח האחר מורכב בעיקר מחובשי הכיפות הסרוגות, שגם אם אינם ערסים הם רחוקים ממני מבחינת אופיים, תרבותם, השקפתם וכו'. כמו כן, יש מתאם בין הרקע הכלכלי-חברתי לבין ההשקפות הפוליטיות. במקומות שנמצאים באשכול חברתי-כלכלי נמוך ישנה הצבעה גורפת לליכוד ולשס. במקומות שנמצאים באשכול כלכלי-חברתי גבוה (8 ומעלה) ישנה הצבעה גורפת למפלגות השמאל.
&nbsp
אנחנו יכולים להתפלפל כאן עד אין סוף בנוגע לבחירת בנות זוג רצויות, אבל ברגע האמת עלול להתרחש משהו לא צפוי והקערה תתהפך על פיה. ובכל זאת, אם אני אצטרך לבחור בין אשת-שמאל מתונה שהיא אינטליגנטית (גם בעלת אינטליגנציה שכלית וגם בעלת אינטליגנציה רגשית), שוחרת ידע, אוהבת ספר, מתורבתת ומנומסת, לבין איזו פרחה ימנית וקופצנית שאוצר המילים הדל שלה מורכב מ"מאמי", "כפרה", "חיים שלי", "נשמה שלי", "בעזרת השם", שבקושי יודעת צורת אות ושום דבר בחיים לא מעניין אותה מלבד תוכניות בידור זולות בטלוויזיה, שופינג, בניית ציפורניים וכו', אז ברור מה תהיה העדפתי.

beatman

Member
יפה אמרת

"אשת-שמאל מתונה שהיא אינטליגנטית".

אני מניח שגם לך יש גבול ולא תסכים לחיות עם אישה אתאיסטית שתאכיל את המשפחה בשרצים, תחגוג חגים נוצריים וזרים שונים ותלמד את ילדך לשנוא כל מסורת יהודית, או לחילופין שמאלנית קיצונית שמבחינתה הקמת מדינת ישראל היא פשע ואסון לעם הפלסטליני המסכן והפיגועים שלהם הם מוצדקים והם בסה"כ הגנה עצמית נגד הכובש הציוני האכזר.

oren399

New member
ממתי שקד היא מסורתית?

אתה היית מוכן שאישתך תעדר מהבית רוב שעות היום? אישה חכמה וסקרנית זה מקסים כמובן, אבל גבר בסך הכל רוצה להיות גבר ולהרגיש גבר. לדעת שיש אישה שדואגת לך ולא מסרסת אותך. אתה מדגיש חוכמה. ומה עם נשיות? רכות? קשיבות? לצערנו, הרבה נשים משכילות שכחו שהן נשים. ואין בזה בושה להיות אישה. לנשים קלאסיות יש הרבה מעלות. אין כמו לבוא הביתה אחרי הבלאגן במשרד, לחבק את אישתך ולהירגע. אחת שתשאל לשלומך ולא תספור עם מחשבון את המשכורת שלך (נשים רבות נוהגות כך. המשכילות בכלל לא יוצאות מהכלל). משחקי הכוחות לא יעבדו כאן. נשים אסרטיביות זה מעולה, אבל בנות מתבלבלות בין דעתנות ותוקפנות. מישהו בבית צריך להיות יותר דומיננטי, זה או אתה או בחירת ליבך. כמה גברים רוצים לצידם אישה שמגמדת אותם? היית רוצה גברת דומיננטית בבית? שליטה זה לא דיכוי או כליאה בבית, זה שליטה על המצב וזה מה שרוצים רוב הגברים.

קשה למצוא אישה אסרטיבית, לא תוקפנית. אם הייתי צריך לבחור בין אישה משכילה ששכחה שהיא אישה ובין אישה פשוטה (לא פרחה חס וחלילה, אלא אישה הדיוטית, אולי קצת מוגבלת), אבל עדינה, נשית ודאגנית, היית בוחר באפשרות השנייה בלי לחשוב פעמיים. אני מוכן להשכיל אותה וגם לדאוג לה כלכלית בלי לפגוע בחופש העיסוק שלה כמובן.

beatman

Member
מסכים עם הרוב

"אישה הדיוטית, אולי קצת מוגבלת" - גם לזה יש גבול.
בוא נגיד לפחות תעודת בגרות, בעלת הבנה בסיסית ועניין כלשהו.
&nbsp
שקד מכבדת את הדת ואין לה כל בעיה לשבת ב"בית היהודי", זה מספיק בשביל להיקרא "מסורתית" ? (זה מונח חסר הגדרה ברורה).

למעלה