תראה...
כל ההערכות היום גורסות שהיקום קיים כבר בסביבות 14 מיליארד שנים, כדור הארץ קיים בסביבות 4 מיליארד שנים ואיתו האורגניזמים השונים, האב הקדמון המשותף של בני האדם והקופים בני ימינו חי לפני בערך 6 מיליון שנים, המין הנוכחי, הומו-סאפינס, התפתח במזרח אפריקה לפני 100-200 אלף שנה ויצא לאסיה לפני 70 אלף שנה בערך. אז גם אירעה המהפכה הלשונית. לפני עשרת אלפים שנה אירעה המהפכה החקלאית, כאשר בני האדם החלו לביית חיות ולהתיישב באזורי קבע. היהדות קיימת במקרה הטוב כמה אלפי שנים (ליתר דיוק "העברים", "היהודים" הופיעו מאוחר יותר). ליהודים בני ימינו אין כמעט שום קשר ליהודים שחיו לפני 2000-3000 שנה. היהדות בזמנו הייתה דת חקלאית שעיקר פולחנה היה הקרבת בעלי חיים בתקווה לקבל תבואה טובה וניצחון במלחמה. אחרי חורבן בית שני והמעבר לגלות, היהדות עברה להישען על לימוד ושינון כתבי הקודש. על כל פנים, היהדות קיימת בקושי כמה אלפי שנים, שזה אפילו לא פסיק קטן במיליארדי שנות אבולוציה, וספק רב אם היא תהיה קיימת עוד כמה אלפי או עשרות אלפי שנים.

האמונות באלים נוצרו כנראה בתקופת הציידים-לקטים. מצד אחד, אנשים נאלצו לספק לעצמם הסברים לכל מיני תופעות טבע שהתרחשו ולא היה ברור להם איך הן יכולות להתקיים. אם יורד גשם, סימן שאל הגשם מוריד אותו. אם כדור אש עולה כל בוקר במזרח ושוקע כל ערב במערב, סימן שישנו "אל השמש" שמפעיל אותו. מצד שני, כאשר הם היו צריכים שירד גשם, הם היו מתפללים לאותו אל בתחינה שיוריד אותו. אם הגשם בושש לבוא, חשבו לעצמם בני האדם שהם חטאו ואם רק ירצו את האל, למשל ע"י הקרבת קורבנות (בעלי חיים או בני אדם), אז האל הטוב יתרצה ויספק את מבוקשם. דבר שלישי, ואולי החשוב ביותר, המצאתם של אלים ומיתוסים שונים יצרה מבנים חברתיים שאיפשרו לבני האדם לשתף פעולה בכמויות מאוד גדולות. יכולתם של בני האדם ליצור סדר מדומיין שלא באמת קיים במציאות איפשר להם להפוך למין החזק ביותר בעולם.

אני לא מבין למה אדם שלא מאמין באלוהים צריך להיקרא בשמות שונים. אדם שגונב נקרא "גנב", אדם שמשקר נקרא "שקרן", אדם שביצע רצח נקרא "רוצח" או "רצחן". האם אדם שלא גונב נקרא "לא-גנב"? האם אדם שלא משקר נקרא "לא שקרן"? האם אדם שלא רוצח נקרא "לא-רצחן"? האם אדם שלא מאמין בפיות נקרא בשם תואר כלשהו? למה צריך להגדיר אדם כלשהו על סמך חוסר אמונתו באיזושהי ישות שקרוב לוודאי הומצאה ע"י בני אדם מתוך תועלת כלשהי? יש גם הבדל בין אי אמונה בדמות מסוימת לבין לעג כלפי אלו שכן מאמינים בה בתנאי שהם לא עושים בה שימוש כדי לפגוע באנשים אחרים, לשעבד אותם או להצר את צעדיהם.

אני לא חושב שכל הימניים הם מזן הערסים והפרחות, אבל ללא ספק מדובר בנתח משמעותי למדי בקרב הימין הישראלי. גם אלה שאינם ערסים מובקהים הם לא בדיוק הכלי הכי חד במגירה (דני דנון למשל). הנתח האחר מורכב בעיקר מחובשי הכיפות הסרוגות, שגם אם אינם ערסים הם רחוקים ממני מבחינת אופיים, תרבותם, השקפתם וכו'. כמו כן, יש מתאם בין הרקע הכלכלי-חברתי לבין ההשקפות הפוליטיות. במקומות שנמצאים באשכול חברתי-כלכלי נמוך ישנה הצבעה גורפת לליכוד ולשס. במקומות שנמצאים באשכול כלכלי-חברתי גבוה (8 ומעלה) ישנה הצבעה גורפת למפלגות השמאל.

אנחנו יכולים להתפלפל כאן עד אין סוף בנוגע לבחירת בנות זוג רצויות, אבל ברגע האמת עלול להתרחש משהו לא צפוי והקערה תתהפך על פיה. ובכל זאת, אם אני אצטרך לבחור בין אשת-שמאל מתונה שהיא אינטליגנטית (גם בעלת אינטליגנציה שכלית וגם בעלת אינטליגנציה רגשית), שוחרת ידע, אוהבת ספר, מתורבתת ומנומסת, לבין איזו פרחה ימנית וקופצנית שאוצר המילים הדל שלה מורכב מ"מאמי", "כפרה", "חיים שלי", "נשמה שלי", "בעזרת השם", שבקושי יודעת צורת אות ושום דבר בחיים לא מעניין אותה מלבד תוכניות בידור זולות בטלוויזיה, שופינג, בניית ציפורניים וכו', אז ברור מה תהיה העדפתי.