המאבק על ביטוח החובה חוזר.

M O R M

New member
המאבק על ביטוח החובה חוזר.

שלום , למי שלא מכיר אציג את עצמי:

שמי מוטי מור ואני רוכב שטח בן 57 בעל ניסיון רב בכביש וממשתתפי המאבק על מחירי הביטוח בעשור האחרון.

לפני כשנה מטעמים שלי עזבתי את הליכוד (אליו הצטרפתי כחלק ממדיניות המאבק על הביטוח ולא כחלק מדעותי הפוליטיות הימניות יותר).
הצטרפתי למפלגת כולנו , בראשות משה כחלון. ופעלתי נמרצות למען הבחרו של משה כחלון לאוצר.

במקביל הצטרפתי למטה המאבק החדש אותו הקים דורון לינדר.

אתמול נחתם הסכם קואליציוני בין הליכוד לבין מפלגת כולנו.

לפני הבחירות קיבלנו התחייבות בכתב ממשה כחלון להקמת וועדה מטעם משרד האוצר הכוללת נציגי האופנוענים לטיפול בנושא הביטוח חובה.
בנוסף אני פועל לקיום פגישה עם הממונה על הביטוח במשרד האוצר הגברת דורית סלינגר באמצעות חברי הכנסת של מפלגת כולנו עימם אנו בקשר.

http://mof.gov.il/about/Positions/Pages/CommissionerOfTheCapitalMarketInsuranceAndSavings.aspx

מאחר ואני מכיר את הנפשות הפועלות בתחום בעבר פניתי אליהם לקבלת המידע העדכני בתחום.
אני מבין שרבים מיכם חיים קצת פחות שנים משנות רכיבתי (1975) ויתכן שתרצו להפנות אלי שאלות.

שוחחתי היום אחד אחד עם חלק מחברי המאבק על הביטוח הקודמים.
מדובר בהמון המון מידע קריטי להמשך המאבק.
עלינו לנסות להבין את החומר הטכני כמו כן להבין את שגיאות העבר.
היום אקבל חלק מהמידע שנצבר בנושא סטטיסטיקה ונתוני הרווח וההפסד של הפול.
הנושא הוא פוליטי לחלוטין מאחר וחברות הביטוח משנות את נתוני המסחר כאוות נפשם והם מצליחים ביחד עם פקידי האוצר לשנות את נתוני החברה. האם פקידי האוצר שותפים? להערכתי הם בהחלט חשודים.
מוטי מור רעננה.
למי שיש מידע עדכני סטטיסטי בתחום הביטוח חובה מוזמן לנפנות אלי כדי שאאעדכן בנתונים את כלכלני מפלגת כולנו. 0528758388.

סוף שבוע נעים מוטי מור

RaananC

New member
רק תקפיד להיות מעודכן עם נציגי המועדון שפעלו בנושא כדי שלא

יווצר מצב שנציג אחד אומר א' ונציג שני אומר ב'. כל הכוונות טובות אבל צריך לדבר בקול אחד.

iec

New member
נציגות המועדון עשתה למען הורדת מחירי הביטוחים כמו שאני

צנצנת.
חוץ מלקחת כסף מאנשים ולמכור להם אשליות בטיולים של 88 קמ"ש במסלול השמאלי הם לא עושים כלום.
&nbsp
אני מקווה שמוטי יחבור לאנשים רציניים ולא ללהקה המוזרה הזו שקוראת לעצמה מועדון האופנועים.

&nbsp
שיהיה בהצלחה

M O R M

New member
מועדון האופנועים כבודו במקומו מונח

מועדון האופנועים , נציגיו ומתנדדבי חברי המאבק פעלו רבות , בהתנדבות , בסבלנות ובחשיבה אחראית בכל הקשור למאבק.

ההצלחות שלהם ניכרות היטב היטב בכיס של כולנו , הכוונה המוצהרת של שטייניץ וכלבלבו ידין ענטבי
http://www.mitsu.co.il/?p=3226
וממשיכתו ברעיון המדיניות המזויעה לי דגן הגיעו למסקנה שבמצב של העמסה של 0% יטב לנהגי ישראל.

המבנה הרגולטורי הזה היה מביא את מחיר הביטוח חובה לאופנועים למחיר הנע בין 10,000 שקל לשנה ל 14,000 בשנה

ההצלחה של מטה המאבק בקיבוע העמסה של 6% כמו גם הסכם חציה של 75% עצרה את הסחף לעלויות של פחות מ 5000 שקל.

ועדיין יש לי לא מעט השגות .

תן כבוד לפועלים ותן כבוד לאילו שהשקיעו כמיטב יכלתם ומרצם בתחום.

תודה

מוטי מור רעננה

iec

New member
גם אותך הצליחו למרוח עם הנתונים שלהם?

לא נורא... הדרך שלך נראית הרבה יותר טובה משלהם.

קווטר

New member
10000 עד 140000 לשנה?

נשמע לי הזוי מידי כדי שיהיה אמיתי, אף שפוי לא היה משלם את הסכום הזה, בטח ובטח לא חברות השליחויות או שאר העסקים שצריכים דו הגלגלי למשלוחים (ואני מניח שגם ככה הביטוח שלהם גבוה יותר משל אדם פרטי).
אף אדם פרטי לא היה משלם ביטוח חובה כשהקטנוע שלו במקרה הרע עולה כפול מזה כחדש.

אתה טוען שהמדינה וחברות הביטוח יוותרו על 5 אלף לביטוח חובה? אני לא מאמין שהם היו מעלים את המחיר לרמות שיגרמו לאנשים לברוח לכיוון הפחיות ולשלם חובה של 1200 ש"ח, הם מפסידים מזה.

מיצו

New member
אתה פשוט לא מכיר את הנתונים.

את המדינה זה לא מעניין. זה לא כסף שמגיע לכיסה.

מיצו

New member
ברור שזה מגיעל כיס של מישהו.

אבל המישהו הזה הוא לא הממשלה, אלא חברות הביטוח.
&nbsp
עכשיו מכאן יש לנו שתי גישות: או שאנחנו הולכים לכיוון הפופוליסטי (זה קל מאוד), או שהולכים למספרים האמיתיים. את הפופוליזם נשאיר להמונים, אבל כדי לנצח במערכה צריך להכיר את העובדות האמיתיות ולא להסתמך על סלוגנים.

h a j b i

New member
אז כנראה שאתה צנצנת

אין שום גורם בענף שעשה יותר בעניין. אין לי שום עניין בטיולים שלהם ולמרות זאת לאחר שנוכחתי בעצמי בכמות ההשקעה שלהם בעניין הצטרפתי כחבר ומאז אני שם.
והתרומה שלהם לתחום היא הרבה מעבר למאבקי הביטוח.

מיצו

New member
בהמשך לשיחתנו, יש כיום קבוצה של

רוכבים שמנסים להזיז משהו. אתה כבר בקשר איתם, אני מציע שתעבדו בערוץ הזה כדי למקסם יעילות. אם צריך משהו רק תגיד.

M O R M

New member
מיצו אני בקשר עם החברה הצעירים שפועלים בנושא.

עיקר הבעיה הניכרת הינו חוסר מידע על מה נעשה בעבר ומהות הפרטים של חוק ביטוח חובה.
דורון לינדר הקים אתר פייסבוק בתחום המאבק על הביטוח

https://www.facebook.com/groups/359442890872128/

כמו כן הוקמו קבוצות ווטסאפ של ליאור רמון , וקבוצת ווטסאפ שהקים טלאור עופר.

באופן כללי לצאת לרחובות להפגין ולחסום כבישים זה לא כוס התה שלי. הייתי שם וזה נכשל.

עניין הביטוח הוא נושא פוליטי ושחיתות הון שילטון ואין לו שום קשר להגיון כלכלי של מדינה.

מנשה ש

New member
לא רוצה להיות משבית-שמחות, אבל זה לא בזבוז זמן ואנרגיה?

בנסיבות הפוליטיות הנוכחיות של קואליצית ימין-דתיים-חרדים, הממשלה לא תוכל לוותר על המיסים הישירים והעקיפים שתפסיד בפעולות לעידוד שימוש בדו"ג. את עלות ההסכמים הקואליציוניים יצטרכו לכסות ממקורות אחרים (מי אמר המעמד הבינוני החילוני ולא קיבל?). כך שבוודאי ובוודאי לא יבואו לקראת דרישות כספיות מקבוצות שאינן רלוונטיות ליציבות הקואליציה.
ולא, חברות הביטוח לא יספגו בעצמן אפילו שקל אחד.
ולא, גם מר הרצוג הצִ'ילגר לא היה פותר את הבעיה הזאת.

ובלאוו הכי, שוק הדו"ג מועט-הסמ"קים הרלוונטי לסוגיות התחבורה הולך ומצטמק עקב כניסתם המסיבית של הכלים החשמליים למיניהם. אם כי כאן אני מתפלא שהממשלה עעדיין לא ראתה מקור חדש למיסוי.

למעלה