מה לעשות כאשר מטרו מוטור שיווק מתנערת מאחריות

versys

New member
מה לעשות כאשר מטרו מוטור שיווק מתנערת מאחריות

על פי אתר גוב-אי-אל http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Situations/SPopulationsGuides/SDrivingCar/SDCarMaintenance/SDCDisagreement הכי טוב להגיע לפשרה. במקרה שלי שחר (נציג מטרו מוטור שיווק בע"מ) התקשר אלי והיצע לי להוסיף 3 אלף ש"ח ולקבל מגסטי מודל 2004 שעשתה 80 אלף קילומטר במקום וורסיס מודל 2007. לא די בזה שהם מסירים את האחריות על דעת עצמם הם גם שולחים נציג להיסתלבט עליך. אני לעומת זאת פניתי לכץ מנהל התפעול שלהם והצעתי לו פשרה הוגנת והוא הגיב באטימות ובהתנשאות ואמר את כל ההצעות שלך תגיש בכתב. למחרת הגשתי לו בכתב מודפס תביעה על סך 80 אלף ש"ח. כל ההצעות שאתר הממשלה מציג להתמודדות מול יבואן דורסני, אטום, בעל מדיניות אנטי צרכנית מושרשת כמו מטרו מוטור שיווק בע"מ הם בסדר. אבל יש להם חיסרון אחד. הנצחונות של צרכן זה או אחר מול מטרו מוטור שיווק בע"מ מתאפסים לאחר כל מקרה. כלומר אם אופנוען תבע את מטרו מוטור והצליח בתביעה. התובע הבא לא יחשף לסיפורו של התובע הראשון ומטרו מוטור שיווק יעבירו גם אותו את הויה דלורוזה כאילו שום דבר לא קרה. אחת המטרות החשובות בהקמת מועדון הצרכנים/אופנוענים/קטנוענים הוא ליצור מאגר של תלונות על מנת להביא לשינויים לטובות הצרכנים כאשר השינויים נבנים נדבך על נדבך כל מקרה וכל הצלחה אינה עומדת יותר בפני עצמה ומתאפסת מייד לאחר מכן אלא יוצרת שינוי להבא. מטרה נוספת בהקמת מועדון הצרכנים/אופנוענים היא ליצור מנגנון שיטפל גם בתלונות שוליות לכאורה. לדוגמה סבל שנשבר או מאוורר שניתפס בתקופת האחריות ומוטרו מוטור שיווק מסרבים להכיר באחריות ואתה כצרכן לא תלך להתחיל מלחמה בשביל נזק של כמה מאות שקלים בודדים תעדיף לשלם ולהמשיך הלאה. אנחנו במועדון הצרכנים נטפל ונתייחס לכל תלונה שולית או משמעותית. לכל תלונה יפתח תיק שיהיה זמין באתר שלנו כדי שתוכלו לעקוב אחר התקדמות הטיפול בו. ייחס שלילי חוזר ונשנה של אחד מעובדי מטרו מוטור שיווק בע"מ יהפוך את אותו עובד ל"כוכב" והוא יתקשה מאוד להמשיך בגישתו הרעה. חברות במועדון הצרכנים הינה בחינם והפעילות בו בהתנדבות. הצטרפות אין פרושה החרמה של יבואן זה או אחר או שריפת הגשרים עם עובדים כאלה ואחרים כל מה שהחברות וההתנדבות למועדון אומרת היא שאנחנו רוכבים בעלי מודעות צרכנית ושלא נשלים עם ייחס או שירות רעים. לא נאפשר ליבואני הדו"ג ומטרו מוטור שיווק בע"מ בראשם לרכב על הרוכבים תוך כדי הפגנת אטימות דורסנות וכ"ו. יש לנו כוח שגם היבואנים וגם הרשויות יצטרכו להתחשב בו. על העצומה כבר חתמת? בברכה אלון רחמים 054-7643477

versys

New member
פיקוח על מחירים

כידוע על מנת ליבא אופנוע נזדקק לחתימתו של היבואן של אותו האופנוע. לדוגמה אם נרצה ליבא קוואסקי נזדקק לחתימתו של נציג מטרו מוטור שיווק בע"מ. אני לא בקיא בפרוצדורה ואיך מי נגד מי ואשמח לקבל תגובות מכאלה שעשו את התהליך של יבוא אופנוע לישראל. אבל הרשויות נתנו ליבואנים גושפנקה רשמית גם כאשר אנחנו רוצים ליבא אופנוע בעצמנו. על סמך הגושפנקה הזו אנחנו יכולים לבוא ולדרוש להיות שותפים לקביעת מחירי האופנועים. לדוגמה אולי נרצה לשאול כיצד קטנוע 500 סמ"ק מהולל ככול שיהיה אבל עדיין קטנוע 500 סמ"ק כמו טימקס עולה 68 אלף ש"ח. אולי נרצה לראות את החשבון ובידיעה שאם נשווה את מחירי המגסטי והטימקס בבריטניה וישראל בהתאמה. הטימקס היה צריך לעלות כאן 50 אלף ש"ח. האם הצרכנים צריכים להיות מוענשים בגלל שהם מעדיפים כלי מסויים ודווקא בכלי שאנחנו רוצים לקנות יתקעו לנו מחיר מופקע. אם אלה חוקי השוק בסדר אבל אם הרשויות מגינים על היבואן מפני כוחות השוק אז היכן כוחות השוק באים כאן לידי ביטוי? זה גם עניין שלדעתי צריך להיות מטופל במסגרת מועדון הצרכנים/אופנוענים ויקבל תיק תלונה שלטיפול בה יהיו שותפים המתנדבים שלנו וההתפתחויות בעניין יהיו גלויים לרוכבים באתר שלנו. אם גם אתם רוצים לשדרג את החוויה של לקנות אופנוע/קטנוע חדש בישראל. אולי אתם צריכים להתחיל כאן. אלון רחמים 054-7643477

versys

New member
אז מה היה לנו

אותי שקניתי אופנוע 650 סמ"ק רציתי לטפל במוסך שלי כפי שהחוק מתיר לי. רציתי לממש את האחריות כאשר נדקקתי לכך. ומה קיבלתי שקרים, אטימות ותביעה משפטית. וגם עלום שם אחד או שניים נציגים של מטרו מוטור מטעם מטרו או מטעם עצמם שגדפו אותי וקבעו לי מספר דיאגנוזות פסיכיאטריות. אופנוענים וקטנוענים יקרים. אם גם אתם מאמינים שמגיע לנו מה שמגיע לנו בלי שנצטרך לעבור שבעת מדורי גהינום אצל מטרו מוטור וחבריהם כאן בפורום. אולי אתם צריכים להתחיל מכאן! אלון רחמים 054-7643477

Dungeon

New member
אני לא תומך במה שמטרו עושים וברור לי שהחוק

מתיר לך לטפל בכל מוסך אבל כדי להמנע מסכסוכים ומביטול האחריות כפי שקרה לך, קונים הולכים ומטפלים במטרו. מי שלא מטפל שם יודע שאם יקרה משהו מטרו יתנערו מהאחריות (נתת להם תירוץ) והוא יעבור את מה שאתה עובר. תפנה ליצרן, תסביר לו את המצב. אם הוא יהיה מוכן לשאת במחיר התיקון או לחילופין לשלוח מנוע חדש אני בספק אם מטרו יתנגדו.

h a j b i

New member
אבל אם מטרו מזברים אותך במחירים?

לך אולי כיף לשלם לפעמים כפול על טיפולים במשך שנתיים. יש כאלה שלא מתאים להם. "כדי להימנע מסיכסוכים", זו גישה של כאלה שאוהבים להידפק על ימין ועל שמאל מכל בעל עסק, מוסד ממשלתי, רשות כלשהיא. גישת ה "לא נעים". אגב, בעניין ההתנערות מאחריות, בוא אני אגלה לך סוד: לאופנוע \ רכב חדש אמין לא יילך מנוע גם אם שנתיים שלמות לא יעשה ולו טיפול אחד ככה שהתירוץ הזה ממש לא תופס.

AVNER XR

New member
חגבי אני מבין שההודעה נרשמה מתמימות

אתה לא רוצה לדעת בכלל ,והאמן לי שאני יודע מה זה להמנע מסכסוכים בביצה המסריחה שלנו עדיף שתנהג לפי תכתיבי היבואן או שלחילופין תהיה עו"ד (תבדוק למשל מי יושב בבוררות איגוד המוסכים). ןלגבי שאר ההודעה בוא אני אגלה לך סוד שהרבה מנועים ו/או גירים שחלקם היום במיחוד בפרימיום יקרים יותר מורסיס משומש. יש מושג בתעשייה שנקרא" למון קאר" שאתה לא רוצה ליפול על אופנוע או רכב כזה ,כי גם אם תקבל את הכסף בגינו הנשמה תצא לך הרבה קודם.

TShavit

New member
מציע לך לא לטפס על יותר מדי עצים.

"תפסת מרובה - לא תפסת". כל עוד ישראל פועלת לפי עקרון מוצהר של שוק חופשי, וכל עוד מחירי אופנועים אינם בפיקוח, היבואן יכול גם להחליט שהוא רוצה להרוויח עליך פי 4. זכותו. לא טוב לך - קנה מוצר מתחרה אצל יבואן אחר,ויש כאלה, או תביא בעצמך את המוצר הזהה מחו"ל (עם אותו קוד דגם) במחיר זול בהרבה. את זה אתה יכול לעשות בלי שום אישור יבואן. ואגב, אתה לא צריך לרשום כל פעם את השם המלא "מטרו מוטור" או "מטרו מוור שיווק בע"מ". כאן בפורום ידעו כולם למי אתה מתכוון אם תרשום פשוט 'מטרו'. טל

versys

New member
שאלה מאחד שיודע ולא חושב שהוא יודע.

אם אני יכול ליבא טימקס חדש לארץ ללא שום קשר למחיר שהיבואן קבע ולפיכך להיות כפוף למחיר המחירון. האם אני לא חייב לקבל אישור ישירות או בעקיפין מהיבואן? אם המחיר המופקע שהיבואן קבע משליך על המחיר שאני אשלם בפועל כאשר אני מעוניין ליבא אופנוע ביבוא אישי. אז צרכנית יש לנו זכות צודקת להתערב במחיר שהיבואן קובע. נכון ישנה אפשרות לקנות כלי מתחרה מחברה מתחרה אולם יש אפשרות אם כבר מדברים על אפשרויות להפקיע מהיבואנים את הבלעדיות על היבוא ולהתיר לכל חברה ליבא כל אופנוע מכל יצרן. המחוקק באופן ברור קבע שאנחנו יכולים לטפל בכל מוסך מורשה של משרד התחבורה בתקופת האחריות מבלי לאבד את האחריות שזה מהלך צרכני חשוב. אם יש לי מוסך שאני מטפל אצלו לא סביר ולא נכון שאני יחליף מוסך בגלל שהחלפתי אופנוע. מטרו מוטור שיווק בע"מ לא רק שלא נערכים ליישום מלא של החוק הם נערכים ונערכים להתנער מוהתחכם עם החוק. ואני בכוונה כותב את השם המלא כדי שתתרשמו מהשם היבואן הזה בחר עם דגש על המילה שיווק. היו יכולים להמציא לעצמם שם כמו מטרו מוטור שרות בע"מ. אבל הם רוצים למכור מבלי לתת לך את השרות שמגיע לך בסופו של דבר. וכאן אנחנו הצרכנים חייבים להתערב נמרצות ולסכל את המהלך האנטי צרכני מובהק של מטרו מוטור שיווק בע"מ. תגידו במידה ותסתבכו עם מטרו מוטור שיווק בערבון מוגבל. ממי יהיה לכם עדיף לקבל יעוץ ועזרה. מכותבים בלתי מזוהים כאן בפורום שאף אחד לא יודע מי הם ומה הם ומה מניעיהם. חלקם ברור על פניו שהם בכלל עובדי מטרו מוטור שיווק בערבון מוגבל. או ממתנדבים במועדון הצרכנים/אופנוענים שהם מזוהים תוכלו גם לדעת מה הרקורד שלהם ולמי הם עזרו עד היום בחינם כאשר כל העניין שלהם לעזור לכם הוא רצון כנה לשפר את החוויה של לקנות אופנוע בישראל. ממי הייתם מעדיפים לקבל עזרה? וכאן אני רוצה להודות למנהל הפורום ולכל מי שמשקיע מזמנו וכותב. זו גם עזרה ועזרה חשובה אבל יש בה גם חסרונות מובנים. חברי מועדון הצרכנים יפנו לפורום זה על מנת לקבל סיוע בעצמם אבל הם יהיו בעלי נסיון על מנת לברור בין סוגי המידע השונים שהכותבים השונים מגיבים. אתה יכול להגיע לכאן להציג בעיה ועוד לספוג גידופים ויכנו אותך בשמות ואז כיצד תרגישו. תבינו אין לכם יכולת אמיתית לעמוד מול מטרו מוטור בע"מ במיוחד כאשר מתעוררות בעיות שוליות שכאלה מתרחשות מידי יום ביומו ואנחנו נוטים לנשוך שפתיים ולהבליג. אבל ככול שסדר הגודל של הבעיה הולך וגודל אתם עדיין נשארים חסרי אונים מולם. אני מציע לכם בואו נהפוך אותם לחסרי אונים כאשר הם נצבים מולנו. במהלך פשוט אחד של הצטרפות למועדון צרכנים/אופנוענים אתם תקבלו את השרות שמגיע לכם מדיניטות שמגיעה לכם, ייחס שמגיע לכם בלי להתרפס ובלי לקרבן את עצמיכם אלא מעמדה איתנה של חוק וצדק בלי שמטרו מוטור שיווק בע"מ ינסו או לחילופין ינסו ויכשלו לסרס ולהתחכם עם החוק והצדק באמצעות שקרים אטימות ודורסנות. נו מה אתם אומרים לא בא לכם לעשות מעשה אזרחי נכון ומשתלם כבר היום. אתם יכולים להמתין שהמועדון יגדל ויגדל ואתם יכולים כבר היום להפעיל שיקול דעת ולעשות את הדבר הנכון כעת. זו בחירה שלכם בסופו של דבר אני יודע שרובכם תעשו את הדבר הנכון כי הוא הדבר הנכון לעשות. אלון רחמים 054-7643477

מיצו

New member
המלצתי אליך

היא שתשים לב, שלא תיהפך בעיני אלה שאתה מנסה להגיע אליהם לטרחן וחפרן. אל תבין אותי לא נכון, זה בסדר גמור שתעמוד על מה שאתה מאמין בו. אבל שים לב, ואני אומר את זה לטובתך: זה קרה לאנשים טובים אחרים, זה לא מן הנמנע שזה גם יקרה לך. כשזה יקרה, כל הודעה שלך עלולה לזכות להתייחסות שלילית, גם אם כוונתך טובה. בנוסף, שים לב (ופה אני כותב כדי לכסות את התחת שלי): הודעות מעין אלה עלולות למשוך אליהן אש מהכיוון שאליו אתה מפנה את החיצים שלך. במידה וזה יקרה, אתה מספק אחלה תחמושת, קח בחשבון שבעולם של היום אף פורום לא יגן עליך או יספק לך כסות של אנונימיות. די במכתב אחד מנוסח היטב מעו"ד והופה, אתה נכנס ללופ של סרטים. במידה ואדרש, אצטרך למחוק את הכתוב ללא התראה מוקדמת, שכן לדעתי (זה עוד לא נבחן במציאות) תפוז לא ישלמו את ההגנה המשפטית עלינו המנהלים במקרה של תביעה. שיהיה לך יום טוב.

versys

New member
תודה על הערותיך

יחד עם זאת אני לא אנונימי שמי אלון רחמים ת"ז 022013460 ואני לא קבעתי למטרו מוטור דיאגנוזות פסיכיאטריות כפי שהם או חבריהם כאן עשו. אז מי שבסכנת לחטוף תביעת דיבה קשה זה לא אני. לגבי כל מה שאני כתבתי אני עומד מאחרי כל מילה ומילה.

White Trash

New member
אני לא מבין

נניח והקמת מועדון הצרכנים צלחה ועכשיו הוא מונה 10,000 אנשים. ונניח גם שהמועדון הגיע למסקנה שמטרו הוא חרא של יבואן. איפה הכח ? הרי אני כחבר המועדון לא ימנע מלקנות את האופנוע הבא רק כי המועדון הכריז על יבואן זה או אחר כמוקצה. מה עוד שאת ההכרזה הזו ניתן לעשות גם ללא מועדון, אם אני לא טועה זה בדיוק מה שאתה עושה בתקופה האחרונה כאן בפורום. גם לא ברור לי איך המועדון שהחברות בו היא ללא תשלום מסוגל יהיה לתבוע מישהו, יעני באיזה כסף תמומן התביעה ומה אם אני בכלל מעדיף להגיע לפשרה והמועדון דווקא חושב שכדאי לתבוע. נניח גם שאתה כיושב ראש המועדון תחליט שמטרו חרא, אולי אני דווקא חושב שהם נותנים לי תמיד שרות מעל ומעבר. תראה, אם אני רוצה חוות דעת על יבואן (או מוסך או כל נותן שירותים אחר) חיפוש קטן בגוגל יספק לי את זה מידית ובמידה אינפורמטיבית יותר מאשר מועדון מסויים (עם נטיה ברורה של מי שהקים אותו כנגד יבואן מסויים) וגם אם לא מצאתי כלום בגוגל, פוסט שואל בפורום יתן מיד מגוון דעות. מצטער אבל זה עושה רושם שבעקבות המקרה הפרטי שלך קצת איבדת את חוש ההגיון. אבל, אם זה דווקא אני שפיספס משהוא אני אשמח עם תבהיר את עצמך.

versys

New member
אחלה שאלה. בכנות ולא בציניות.

כאשר אתה תסתבך עם מטרו מוטור שיווק בע"מ. אתה תבין כמה מידע חסר לך וכמה תמיכה אתה צריך. קיבלתי כל מיני המלצות והצעות תעשה ככה ותעשה ככה. המתנדבים שלנו לא יגידו לך מה לעשות אלא יעזרו לך תכלס בשטח. וכן בהתנדבות מלאה בלי כסף. אם יהיו עלויות אז המתנדבים לא ישאו בעלויות אבל ידאגו שההשקעה תשא פרי.

White Trash

New member
מעניין

ובכל זאת נשמע לי שאתה או מי שבסיטואציה שלך צריך זה עורך דין ולא מועדון. בכל אופן איחלתי ל
בהצלחה

versys

New member
ולגבי פשרה או תביעה והמנעות מקניה

אני בעצמי לא פוסל לקנות את האופנוע הבא שלי ממטרו מוטור. אם הם מוכרים את האופנוע שאני רוצה אז אני אקנה מהם. אמרתי בפרוש חברות במועדון אין פרושה החרמה של יבואן זה או אחר. וגם אני מעוניין להגיע איתם לפשרה אבל אני נתקל באטימות. לא משנה במה תבחר פשרה או תביעה משפטית וזו תהיה החלטה שלך בסופו של דבר. מתנדבי המועדון יביאו לך את המידע הרלוונטי ימליצו לך מה לעשות. יעזרו לך לעשות את מה שאתה החלטת לעשות. ואם כמו שאתה אומר יהיו 10,000 חברים. אני חושב שיהיו גם לנו מלתעות. ואם אתה חושב שמטרו מוטור נהדרים זה בסדר. אתה גם יכול לראות כלב פיטבול משוטט לו להנאתו בשכונה ולהתיידד איתו. הוא יתן לך יד וירוץ אליך שתקרא לו. אבל שיספרו לך שהוא נשך כמה עוברים ושבים. אתה תגידי דווקא כלב נחמד. כלב פיטבול לא משוטט בשכונה חופשי חופשי ועשה מה בא לו מתי שבא לו.

למעלה