אני חושב על זה יותר ויותר והייתי רוצה לשמוע

Mindless Az

New member
למה הוא צריך להתבייש?

הוא צודק, אף ניצול שואה לא יבכה מהתרגשות בגלל שבחור בן 17, שהזיכרונות מהנסיעה לפולין עוד טריים בזיכרון שלו, קיעקע דבר כל כך טראומתי בשבילו. אתה צריך להפסיק לקחת כל פעם שמזכירים גיל בצורה אישית ולהבין שאין שום קשר בין העובדה שהוא גדול ממך רק בשנה (במקרה) הזה, הוא אומר לך איך שסביר להניח שניצול שואה יראה את זה: ילד בן 17 חסר רגישות שקיעקע משהו שיש לו משמעות נוראית בשבילו. אתה יודע מה? אני לא בטוח אם יש כל כך הבדל ברמת זילזול בזוועות שעברו ניצולי שואה בין להגיד "אוף, אין מה לראות בטלוויזיה" (מה שקורה גם היום, לא דווקא עוד 10 שנים) ובין לקעקע את המספר על היד.

solchik

New member
אם זה משהו שאתה מאוד שלם

איתו, והחלטת שמייצג יפה את הזיכרון, למה אתה דוחה את זה? כלומר, אם הנימוקים שלך כל כך חזקים. אתה יודע ובטוח שזה הדבר הנכון לעשות, וזה אכן מייצג מבחינתך את הזיכרון כמו שצריך - למה לא לתת לסבא שלך לראות ?

B B A

New member
ביז'ו, צא מהסרט.

אתה קופץ כמו קרוכייה כל פעם שמישהו מזכיר את הגיל שלך (לא יודע למה), אבל מה לעשות- הטענה שלך נשמעת לי כמו גחמה אינפנטילית ונאיבית של ילד בן 17, שבטוח לגמרי שבמשיכת מחט הוא יהפוך את העולם ליפה יותר ואת השואה למכובדת יותר. כן, אני בטוח לגמרי שהשואה תאבד מערכה עוד 10 שנים, וגם עוד 20 ו 30 שנים- אבל אתה באמת חושב שביום השואה עוד 10 שנים נערים ונערות יאמרו לעצמם: "חשבנו לראות היום שרק, אבל לאלעד יש מספר על היד אז בואו נראה את רשימת שינדלר!" ? מפריע לך שהשואה מאבד מערכה בעיני הצעירים? תתנדב ביד ושם, תלך לאסוף עדויות מניצולים, תדריך בסיורי תלמידים ותרצה בבתי ספר- כל אלה הם רק מעט מהמון אפשרויות לתרום לזיכרון השואה והניצולים שלא נשמעות מגוחכות, שלא מעוררות סלידה ופרובוקטיביות ושבאמת יעזרו. אמרתי כבר ואומר שוב: אם אתה רוצה לעשות את הקעקוע, תעשה אותו ותהנה. אתה באמת שלא חייב לכולנו הסברים. אבל צא מהסרט הורוד והיפה שאתה חי בו: זה לא יעשה את העולם יפה יותר, זה לא יתרום לזיכרון הקולקטיבי וזה לא יפגין סולידריות.

ozshomer

New member
אני רוצה לצאת בקמפיין

להפוך אותך לאדום, אחי. דרך אגב, לאן אתה הולך בצבא? תמשיך להיות אתנו או שנצטרך להתייבש 3 שנים?

JumpInTheFire

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

כל פעם שאני קוראת הודעה שלו אני לא מבינה למה הוא לא אדום כבר מזמן..

B B A

New member
אל תדאג ידידי הקשיש.

בצבא לצערי אני אהיה כל יום או יומיים בבית, כך שאני אוכל להמשיך להשתתף בפורומים. ובקשר לאדום- טוב נו. נחכה ונראה...

AvLaViGnE

New member
אתה מושפע קשה מהטיול

וזה נורמלי לחלוטין עוד כמה חודשים יעבור לך תאמין לי.. אתם יודעים מה יכול להיות מגניב.. ללכת עם ניצול שואה שיש לו מספר על היד למקעקע ולהגיד לו שהוא רוצה קאוור חחחחחחחחח

צול1

New member
מישהו סיפר (נראה לי שלומי) שכבר עשו את זה

וב') כפי שכבר אמרתי מאות פעמים, אני לא יודע איך הגעתם למסקנה שרק יצאתי מהמטוס לפני כמה שעות. נסעתי לפולין בתחילת השנה

yaelelele

New member
תחשוב שנייה בהיגיון...

אם ניצול שואה יראה זאת על היד שלך... הוא ישאל את עצמו "למה הוא עשה דבר נוראי כזה? , בשביל מה? מה יוצא לו מזה? רק להזכיר את הכאב?". לפי דעתי זה לא יאה.. ויש דרכים אחרות להזכיר את השואה... להתנדב אצל קשישים שהם ניצלוי שואה.. להשתתף בהפגנות של ניצולי השואה (אני הייתי בזה בת"א) וכ'ו... אבל לא דרך כזה.. אני אישית , בתוך ילדה שלמשפחה שלה יש היסטוריה מאד.. אבל מאד כבדה בשואה וקרוב משפחה ניצול עם מספר על היד. אל תעשה את זה.. אני מבקשת. תחשוב על זה טוב טוב.

SmillyButcher

New member
תראה איש ...

אני אישית בא ממשפחה שבמרכזה עומדת סבתא שלי שעברה את השואה בעוד היא הייתה ילדה קטנה והיא איבדה את כל המשפחה שלה אומנם היא לא הייתה במכנה ואין לה מספר על היד אבל עבר עליה מספיק זעוות במלחמה הזאת שמעלות לי דמעות כל פעם שהיא מדברת או שאני חושב על זה (אפילו בזמן כתיבת התגובה הזאת אני יושב עם דמעות בעיניים).אתה יכול אולי לחשוב שאתה מזדהה ומתחבר עם זה אבל לא אתה ולא אני בחיים לא נוכל לדעת מה ההרגשה לעמוד מול בור מלא גופות ולדעת שכל המשפחה שלך שם ושכל האנשים שאתה מכיר שחיו איתך והיו השכנים שלך נמצאים שם גם כן. אני לא בא להטיף לך או להתנשא מהעליך אחרי הכל זה הבחירה שלך מה לעשות עם הגוף שלך אבל אל תשכח. יש קעקועים ויש קעקועים....בעוד הקעוקעים של פיות טרייבלים משזה לא יהיה לרוב לא מעוררים תגובות מי יודע מה אבל ופה ושם מקבלים הרמת גבה. מה שאתה רוצה לעשות יגרור תגובות הרבה יותר קשות המספר הזה על היד הוא יותר מסתם מספר, אתה חושב שהאנשים שהיו בשואה חושבים על המספר הזה בתור סימן זיכרון? אז זהו שלא הם לא רצו את המספר הזה על היד, זה הוטבע עליהם בצורות מזעזעות ופשוט סימן אותם לכל החיים בדיוק כמו בקר שמיועד להישחט. אתה באמת חושב שמישהו שעבר את כל זה יעריך או יצדדך בך על כך שאתה עושה את זה לעצמך מרוצנך האישי? מאנשים שיצא לי להכיר שעברו את השואה לא יקבלו את זה בשום צורה שהיא ותאמין לי שהם לא היו רוצים שהעניין הזה ימשיך. בעוד סבתא שלי היא לא נגד קעקועים היא אפילו די בעד כל עוד זה במידה של שכל ישר לשני הבני דודים שלי יש קעקועים ואני גם מצטרף למקועקעים במשפחה שלי השבוע והיא אפילו קבלה את העניין הפירסינג שלי בתמיכה מסוימת אבל אני יודע שהיא בשום אופן לא הייתה מקבלת את העניין שלה קעקוע של מספר על היד זה לא היייתה רואה את זה בתור סימן של הזדהות וזיכרון היא בכל פעם שהייתה רואה את זה, זה היה מזכיר לה את כל הזעוות שהיא עברה ואני לא אומר את זה סתם כי כל פעם שהיא רואה סרטים או מה שזה לא היה שקשור לשואה אני רואה אותה בוכה וזאת אחת הסיבות שיום השואה יום כזה קשה בשבילה.אז תחשוב איזה תגובות זה יגרור מכל ניצול שואה שיראה את הקעקוע הזה. יש הרבה דרכים אחרות ויותר טובות לתמוך ולעזור לניצולי השואה שעדיין חיים. וגם הרבה דרכים לתעד ולהמשיך לזכור ולזהכיר לאנשים שזה חלק מהחיים של העם שלנו. אתה יכול להמשיך ולהתווכח להצדיק את עצמך ואת ההחלטות שלך בעניין אבל לא איתנו בסופו של דבר אתה צריך לדבר אם אתה רוצה לדעת באמת דעות יותר נכונות ואולי דעות שיותר ישפיעו עליך תדבר עם אנשים שיש להם מספר על היד.

LightbuIb sun

New member
מותר לי לתמצת?

אני חושב שלמרות שאתה רוצה לעשות את זה מכוונות טובות, (זיכרון והנצחת השואה)- אתה לא עוזר לאף אחד חוץ מלעצמך, וגם בזה אני לא בטוח. הקעקוע הזה ר-ק יזעזע אנשים שרוצים לשכוח את הזכרונות, את המספרים. המספר הזה מאוד סמלי לניצולי השואה- ובין כל המוות, המשרפות, הגטאות- בעיני ניצולי שואה- הקיעקוע שלהם הוא האירוע הכי זכור והכי טראומטי אצלהם. שם הם הבינו שהם כבר לא הם. הם בקר, הם מספר. אני חושב שזו דרך ילדותית להנציח את זכרם, אם לומר את האמת.

צול1

New member
שוב, השאלה היא לא אם אני צריך לקעקע או לא

אלא מה הדיעה שלכם בכלל בנושא הזה:\ אלוהים, התייאשתי כבר מהפורום הזה. אתה אומר בדיוק את מה שאני אומר שלא צריך לעשות, לא צריך להשכוח את המספרים הללו ואת מה שעשו לנו.

LightbuIb sun

New member
הדעה שלי מובעת בניסוח ובדברים שכתבתי

ו"אלוהים התייאשתי כבר מהפורום הזה" ??? סליחה, אלעד, אני קיללתי אותך? אני זלזלתי בך? אני אמרתי משהו לא בסדר? אין לך הצדקה להתייחס אליי ככה, אני כתבתי לך את דעתי בנושא. אתה קצת חוצפן

צול1

New member
לא הבנת את כוונתי

התכוונתי שאני רציתי שיפתח דיון על האם זה נכון לעשות קעקוע כזה, ולא האם זה נכון שבחור "בן 17" יעשה קעקוע כזה.

MorbidPrincess1

New member
אבל הוא לא אמר כלום על הגיל שלך

או ספציפית עליך. תפסיק כבר לקחת הכל אישית, אם אתה לא רוצה תגובות אל תפתח דיונים. וגם הקטע הזה שאתה חושב שבגלל קעקוע של מספר היד אתה תהיה בנאדם טוב יותר, שזוכר את השואה לעומת השאר, הוא כ"כ לא במקום.

למעלה