עזרהה דחוףף

Happytom

New member
עזרהה דחוףף

הידית של הדלת כניסה לבית שלי נשברה מהמנגגנון שלה (הייתה מולחמת למאין מתכנת שסיבוב שלה פותח את הדלת) ועכשיו היא פשוט נשברה... איך אני פותח את הדלת???

Happytom

New member
הצלחתיי

פירקתי את כל מה שמסביב לצופציק.. ואז עם פלאייר סובבתי אותו והדלת נפתחה...
&nbsp
עכשיו מה צריך לעשות? הידית כאלו הייתה מולחמת לצופציק והיא נשברה ממנו...
&nbsp
צריך להחליף ידית? את כל המנגנון? איך ואיפה אני עושה את זה?

Happytom

New member
תמונה של הדלת ושל החלקים שפורקו ונשברו

davesh

New member
נראה שהידית בסדר גמור

המנגנון הקפיצי שמחזיר את הידית למצב 90 מעלות נראה שנשבר.
יש בידית חור שאמורים להכניס בו פין שנכנס לחור/חריץ במוט המרובע שנכנס למנגנון של הדלת.
אצלך אני רואה שהמוט המרובע הוא שלם, ללא חריץ/חור. אולי אפשר להבריג לחור בידית בורג שיפעיל לחץ על המוט המרובע וימנע ממנו להישלף.
אני לא מזמן החלפתי כזה מנגנון בדלת האינטרקום של הבניין.
ממה שאני זוכר, הכיסוי הלבן של המנגנון (החלק בתמונה השניה בצד שמאל) אמור להיות מחובר לבסיס (החלק הכסוף בצד ימין), וכדי לפתוח את ארבעת הברגים המחברים אותו לדלת אתה מושך קלות את הכיסוי ומסובב אותו 90 מעלות. אתה כמראה הפעלת כוח ושברת את המנגנון.

Happytom

New member
הייתי בחנות של חלקים

ביאו לי שתי ידיות עם מנגנון דומה... האם אני צריך לפרק לגמרי את הצופציק ושתי הידיות.. ולהחליף באחד חדש לגמרי (כי ידית אחת עובדת) או שאני צריך להחליף שתי ידיות

Happytom

New member
לא לא קניתי

אולי אפשר לקנות פשוט רק ידית חדשה (במקום שתי ידיות ואת כל המנגנון- שזה יקר משמעותי רק מידית אחת) או שפשוט להתקשר לבעל מקצוע? יש לך מישהו להמליץ עליו?

מודה, מעולם לא פגשתי כזה מנגנון....
אם הבעיה בידיות, קנה רק אותם.
&nbsp

miromiro

New member
יש להשיג רק את הסט של הידיות, אבל

לא בכל טמבוריה,רצוי אצל חנות שמוכרת אביזרי אלומיניום. בדרום תל-אביב יש הרבה.

Happytom

New member
הייתי בחנות אלומניום

ומצאתי ידיות מתאימות.. מה שקרה.. הוא כזה.. מי שבנה את היחידה הזאת עשה איזשהו קומבינה...
&nbsp
הידיות האלה מגיעות כאשר הן מורכבות לאורך.. מי שהרכיב את הדלת\חלון הרכיב אותה לרוחב והזיז איכשהו את הידית עצמה למצב אנכי (בגלל זה היא נחלשה עד שנשברה)
&nbsp
צריך פה מישהו יותר מקצועי... איזה בעל מקצוע אפשר לזמן כדי לסדר את זה? תודה.

למעלה