תבשיל פתיתים ירקות ועוף/אהרוני
תבשיל פתיתים עם ירקות ועוף מקור:אהרוני. מצרכים: 500 גר' פתיתים שליש כוס שמן זית 3 שיני שום פרוסות 4 בצלי שאלוט פרוסים כף טימין 1 פלפל אדום חריף, קצוץ 1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות 2 זוקיני חתוכים לקוביות כוס וחצי אפונה קפואה מלח, פלפל שחור טחון טרי 1 כף קליפת לימון 2 כפות כוס מיץ לימון סחוט טרי 2 כפות עריסה 1 כוס כוסברה טרייה קצוצה חצי כוס צנוברים 600 גר' פרגיות חתוכות לחתיכות בינוניות למשרה: 2 כפות שמן זית 2 כפות מיץ לימון 2 שיני שום קצוצות 1 כף עלי טימין מלח, פלפל שחור גרוס אופן הכנה: • מערבבים חומרי המשרה ומשרים בם את העוף למשך מספר שעות, מינימום שעה • מבשלים את הפתיתים בהרבה מי מלח כחמש שש דקות, ממש כמו פסטה. שוטפים ומקררים • מחממים את השמן במחבת גדולה וכשהוא חם מכניסים פנימה את העוף לטיגון קצר עד שהם מזהיב קלות • מוציאים, מוסיפים מעט שמן ומטגנים בו את השום, בצל, טימין ופלפל חריף • מוסיפים את הבטטות וממשיכים לטגן עוד דקה • מוסיפים את הזוקיני לעד דקת טיגון ולבסוף את האפונה. ממליחים ומפלפלים • מוסיפים את העוף והפתיתים למחבת ומטגנים עוד כמה דקות קצרות • יוצקים פנימה את קליפת הלימון ומיץ הלימון והעריסה ומבשלים עוד דקה • מכסים את האש, מערבבים פנימה את הכוסברה ומפזרים מעל את הצנוברים