מתכון - חצילונים כבושים
חצילים קטנים כבושים כ-25 חצילים קטנים - 1 ק"ג 6-8 שיני שום פרוסות כמה עלי פטרוזיליה/כוסברה 1 פלפל חריף שלם על כל כוס מים רתוחים פושרים (מי הבישול...) 1 כוס חומץ הדרים 5% לכל ליטר נוזלים מוסיפים- 1/2 כפית סוכר 1 כף מלח גס אופן ההכנה:- - מרתיחים מים בסיר - רוחצים את החצילים, קוטמים/חותכים את ה"עוקץ" וחורצים חריץ לאורך עד חצי העומק ומכניסים לסיר למשך 5-10 דקות עד שמתרכך מעט מאוד. - מוציאים את החצילים ומניחים להתקרר קמעה. מקררים גם את מי הבישול עד שיהיו חמימים. - בינתיים שמים בצנצנת את צרור הפטרוזיליה/כוסברה, את שיני השום והפלפל. - מניחים את החצילונים בצפיפות בצנצנת. - שופכים מעל את הנוזלים, אחרי שערבבנו היטב - מוכן לאכילה כבר אחרי יממה, אבל יכול לעמוד בחוץ כמה ימים טובים... ב ת י א ב ו ן !
חצילים קטנים כבושים כ-25 חצילים קטנים - 1 ק"ג 6-8 שיני שום פרוסות כמה עלי פטרוזיליה/כוסברה 1 פלפל חריף שלם על כל כוס מים רתוחים פושרים (מי הבישול...) 1 כוס חומץ הדרים 5% לכל ליטר נוזלים מוסיפים- 1/2 כפית סוכר 1 כף מלח גס אופן ההכנה:- - מרתיחים מים בסיר - רוחצים את החצילים, קוטמים/חותכים את ה"עוקץ" וחורצים חריץ לאורך עד חצי העומק ומכניסים לסיר למשך 5-10 דקות עד שמתרכך מעט מאוד. - מוציאים את החצילים ומניחים להתקרר קמעה. מקררים גם את מי הבישול עד שיהיו חמימים. - בינתיים שמים בצנצנת את צרור הפטרוזיליה/כוסברה, את שיני השום והפלפל. - מניחים את החצילונים בצפיפות בצנצנת. - שופכים מעל את הנוזלים, אחרי שערבבנו היטב - מוכן לאכילה כבר אחרי יממה, אבל יכול לעמוד בחוץ כמה ימים טובים... ב ת י א ב ו ן !