עוגת תמרים ושוקולד ללא קמח

אילנית12

New member
עוגת תמרים ושוקולד ללא קמח


עוגת תמרים ושוקולד ללא קמח /דליה-אילנית12
חומרים:תבנית בקוטר 24 ס"מ-כוס מידה 250 סמ"ק
טעימה ועסיסית

מקור:עיתון לאישה.הערות שלי בסוגריים.

1/2 כוס תמרים מגולענים וקצוצים
1/4 כוס מים רותחים
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כוס שמן קנולה
1 כף מיץ לימון
4 ביצים(השתמשתי בגדולות)
150 גרם סוכר(3/4 כוס)
200 גרם אגוזי מלך טחונים(למי שאין משקל מדדתי :כוס ורבע לפי הכוס שהשתמשתי)
1 כפית אבקת אפיה
1/3 כפית קינמון טחון
4 כפות קורנפלור או קמח תפו"א)השתמשתי בקורנפלור)
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
1/8 כפית מלח
להגשה:אבקת סוכר

הכנה:

מחממים את התנור ל170 מעלות ומשמנים תבנית.
שמים בקערה את התמרים ,המים ,הסודה, מערבבים מכסים ומשהים 10 דקות.
מעבירים את תכולת הקערה למעבד מזון,מוסיפים שמן,מיץ לימון,ומעבדים לעיסה אחידה.מוסיפים את הביצים,והסוכר ומעבדים שוב לעיסה אחידה.
בקערה נפרדת מערבבים את האגוזים,אבקת האפיה,הקינמון,הקורנפלור,השוקולד והמלח.מאחדים את התערובת עם תערובת התמרים שהכנו לפני.
מערבבים לעיסה אחידה.
יוצקים לתבנית ואופים 45 דקות(אצלי נאפתה אחרי 40 דקות) עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
מצננים ובוזקים אבקת סוכר(לא חובה היא טעימה גם בלי)
בהצלחה/דליה
קישור לבלוג שלי עם העוגה:http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7429713#responses

 

נירהמ1

New member
נראית טעימה ונימוחה. תודה על המתכון והתמונה

היפה.

אשים בערב בפינת המתכון היומי שלי בפייסבוק.

שבוע טוב וכל טוב דליה,


נירה


 
למעלה