חווה בר און
New member
עזרה בשיחזור מתכון לפשטידת אטריות במחבת
מילדותי זכורה לי פשטידה מתוקה דקה מאטריות רחבות עם צימוקים וקינמון. מוגשת חם אבל אפשר גם בטמפרטות החדר. לא הופכים את הפשטידה עד כמה שזכור לי כי צד אחד שלה נשאר בצבע המקורי של האטריות, אבל הצד התחתון קריספי ומקורמל.
אני מנסה לשחזר את המתכון. המוצא של הפשטידה הוא כנראה ירושלמי אשכנזי אבל קראו לה בבית פשוט "פשטידת אטריות". הוכן בעיקר לכבוד שבת, ולא מדובר על הקוגל הירושלמי או כל קוגל אחר. מדובר ביצירה דקה למדי.
חן חן מראש לכל מי שיודע על מה מדובר.
מילדותי זכורה לי פשטידה מתוקה דקה מאטריות רחבות עם צימוקים וקינמון. מוגשת חם אבל אפשר גם בטמפרטות החדר. לא הופכים את הפשטידה עד כמה שזכור לי כי צד אחד שלה נשאר בצבע המקורי של האטריות, אבל הצד התחתון קריספי ומקורמל.
אני מנסה לשחזר את המתכון. המוצא של הפשטידה הוא כנראה ירושלמי אשכנזי אבל קראו לה בבית פשוט "פשטידת אטריות". הוכן בעיקר לכבוד שבת, ולא מדובר על הקוגל הירושלמי או כל קוגל אחר. מדובר ביצירה דקה למדי.
חן חן מראש לכל מי שיודע על מה מדובר.