עזרה בשיחזור מתכון לפשטידת אטריות במחבת

עזרה בשיחזור מתכון לפשטידת אטריות במחבת

מילדותי זכורה לי פשטידה מתוקה דקה מאטריות רחבות עם צימוקים וקינמון. מוגשת חם אבל אפשר גם בטמפרטות החדר. לא הופכים את הפשטידה עד כמה שזכור לי כי צד אחד שלה נשאר בצבע המקורי של האטריות, אבל הצד התחתון קריספי ומקורמל.

אני מנסה לשחזר את המתכון. המוצא של הפשטידה הוא כנראה ירושלמי אשכנזי אבל קראו לה בבית פשוט "פשטידת אטריות". הוכן בעיקר לכבוד שבת, ולא מדובר על הקוגל הירושלמי או כל קוגל אחר. מדובר ביצירה דקה למדי.

חן חן מראש לכל מי שיודע על מה מדובר.
 

נירהמ1

New member
קוגל איטריות מתוק במחבת


קוגל במחבת מתכון של רונן תשרי מחורשים
אם תרצי לראות את התמונה דפדפי למטה בעמוד (לא יכולה לשים תמונה מאתר אחר, או מספר משום שיש זכויות יוצרים), יש ארבעה גרסאות של פשטידות איטריות, הקוגל במחבת הוא האחרון. יש שם תמונה של אסנת לסטר
אומץ באתר Xnet

הנה הקישור:

http://xnet.ynet.co.il/food/articles/0,14567,L-3097548,00.html

החומרים:
1 חבילה (500 גרם) אטריות
2 ביצים
4 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
200 גרם צימוקים בהירים
1/2 כוס שמן
1 כף סוכר נוספת

אופן ההכנה:
1. מבשלים את האטריות עד שהן רכות, אבל לא לגמרי – קצת פחות ממה שכתוב על האריזה. מסננים.
2. מוסיפים לאטריות את הביצים, הסוכר, המלח, הפלפל והצימוקים.
3. מחממים את השמן במחבת גדולה ורחבה. מוסיפים את תערובת האטריות למחבת, ומטגנים על אש בינונית בערך 20-17 דקות – עד שהקוגל מטוגן היטב בצדו התחתון.
4. מחליקים בזהירות את הקוגל מהמחבת לצלחת.
5. מוסיפים למחבת קצת שמן וכף סוכר. כשהשמן חם מחזירים את הקוגל למחבת: מניחים על פניו צלחת, הופכים אותו כשהוא נתון בין שתי הצלחות, ומחליקים בחזרה למחבת – כשהצד שעדיין לא טוגן פונה כלפי מטה.
6. מטגנים 15-10 דקות, עד שצדו התחתון של הקוגל משחים היטב.

תיהני,


נירה
 
תודה רבה! זה נראה מאוד דומה

אני אוסיף קינמון וכנראה שזה יהיה בדיוק מה שהוכן אצלנו.
&nbsp
שוב תודה!
 
למעלה