לחמניות מתוקות

אילנית12

New member
לחמניות מתוקות

מעולותתתת
מתכון:
לחמניות מעולות ולא כל כך מתוקות,הטעם מתקתק.
טעימות ואוריריות.

הערות שלי דליה/אילנית בסוגריים

המתכון מתוך הספר : עַשְׁתִידְכּ ספר הבישול העיראקי, שושי אורן/לורן רביד

העיראקים נוהגים לאכול את הצְ'רָג בליווי חמאה וריבה או חוצים אותה ומניחים בתוכה את הזְנְגוּלָה.
(אנחנו לעומת זאת אכלנו עם דגים)

צ'רג
(השתמשתי בכוס חד פעמית הפשוטה)
חומרים:.


40 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס חלב פושר או מים
1/2 כפית סוכר להתססת השמרים
3/4 ק"ג קמח לבן רגיל
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
1/2 כוס שמן או 175 גרם חמאה
2 כוסות חלב או מים(שמתי כחצי כוס פחות)
1 כפית קוניאק(שמתי תמצית וניל)
קמצוץ מלח
100 גרם צימוקים(ניתן לוותר)

לקישוט:
1 ביצה טרופה
½ כוס שומשום


מכינים את השמרים לתסיסה: מערבבים את השמרים עם החלב הפושר או המים ועם הסוכר. מניחים בצד למשך כעשר דקות עד שמתחיל לתסוס.
(השתמשתי בשמרים יבשים כך שוויתרתי על התהליך של התסיסה)

מכינים את הבצק: מנפים קמח בקערה גדולה, מוסיפים את שאר המרכיבים למעט הצימוקים ומערבבים. מוסיפים את תערובת השמרים ולשים היטב לקבלת בצק רך שאינו דביק.או עד שמתגבש (אם חסר נוזלים להוסיף בהדרגה)(לשתי במיקסר כ8 דקות בערך על מהירות הכי נמוכה)

מוסיפים את הצימוקים ולשים שוב עד שהצימוקים משתבצים באופן אחיד בבצק. מכסים במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים במשך כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הלחמניות: בתום התפיחה לשים את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר.(מכינים משטח עבודה מעט מקומח ומעט משומן ) בוצעים ממנו חתיכות בגודל כדור טניס, מגלגלים לצורת גליל ארוך ויוצרים צורת שבלול. מניחים בתבנית, מברישים בביצה וזורים שומשום. מתפיחים שוב במשך כחצי שעה.

אופים בתנור חום בינוני 170-180 מעלות במשך כ־20 דקות או עד שמזהיב.
(כיסיתי במגבת לאחר שיצאו מהתנור)

החומרים לכ־24 לחמניות(יצאו לי כ 16 יח' תלוי בגודל הלחמניה)

בהצלחה./דליה/אילנית12
שבוע חמים ונעים לכולם.
לפוסט המלא עם כל התמונות:
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=5403669[/URL]

 

נירהמ1

New member
איזו תמונה נהדרת שמדברת בעד עצמה


רוצה להכין, אבל אני כבר עייפה מדי. אפיתי יותר מדי ליום אחד: עוגת שוקולד נימוחה (מיוחד לקטנטנה - לא משנה כמה עוגות תהיינה היא תרצה רק את זאת), מאפי שמרים נפלאים מבצק השמרים של הנס ברטלה: רוגלאך, קראנץ אחד, עוגת שושנים ונשאר לי קצת בצק אז הכנתי גם ארבעה מאפים אישיים בקוקוטים (הכל לפי בקשה של הילדים - שחוגגים יום הולדת לבתי הגדולה). כל ורסיה מילאתי במלית אחרת. הקיצר חגיגה שלמה.

מבטיחה להכין את הלחמניות שלך בהזדמנות הקרובה.

תודה על המתכון והתמונה הנהדרת. אשים במאמרים ובפינת המתכון היומי שלי.


סוף שבוע נעים ושקט,


נירה


 

אילנית12

New member
גררר..איזו שבת טעימה

יש לכם

הכל נשמע טעים מאוד
מזל טוב לבת המון אושר
 

raya

Well-known member
אכין מחר.
יש לי את הספר - כמובן שלא מוצאת אותו עכשיו.
העתקתי.
רעיה
 

raya

Well-known member
הבצק כעת בתפיחה...
נראה נעימים לעבודה.
מסתבר שיש לי את הספר בבית, רק הבוקר הצלחתי למצוא אותו.
הוספתי את הצימוקים בסוף, והמשכתי לערבל, אבל נראה לי שהם לא התפזרו בכל הבצק. אנסה אחר כך ללוש ידנית שוב ו"לפזר" אותם.
 

raya

Well-known member
עוד לא אכלנו (נדגום כאשר נשתה קפה)
מצרפת 2 תמונות לפני ואחרי האפיה.
העזר כנגדי טוען שלא מכינים בצורה כפי שהכנתי , אלא אחרת. לא זוכרת מה הוא אמר.
בספר- בתמונה הלחמניות נראות ללא עיצוב, כלומר "כדור" תפוח.
 

raya

Well-known member
אבל התמונה שלך נדמה לי..
שהצורה היתה כמו שעשיתי.
אולי טעיתי, הזכרון - לא משהו.
היה טעים, במיוחד עם ריבת משמש באמצע.
תודה על ה"תזכורת"!
רעיה

עריכה - וואלה , צודקת. לא שמתי לב שזה שבלול. ולכן "קבלתי על הראש" שצריך ליצור שבלול ולא מה שעשיתי.
 

אילנית12

New member
הצורה לא קובעת ,אלא הטעם


כל הכבוד על החריצות!
להבא תכיני גם עם הקוניאק

שבוע טוב
 
למעלה