הוורניקס הסודי של אבא'לה/הים רגוע
הוורניקס הסודי של אבא'לה/הים רגוע
מקור המתכון והתמונות: הים רגוע (טלי גרופית) מהבלוג "על אוכל וזנזוני מוח"
"מתכון שעובר בירושה במשפחתו של אישי ז"ל..." (טלי)
קישור למתכון בבלוג של טלי:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=1736643&skip=1
החומרים:
לבצק:
3 כוסות קמח, או כמו שכתוב ב'צטל'ה', כמה שתופס
2 כפות שמן
1 ביצה
1 תפוח אדמה מבושל (קצת יותר גדול מביצה)
½ כוס מים ממי הבישול של תפוח האדמה
מלח
למלית:
תפוחי אדמה מבושלים במים
בצל מטוגן לפי הטעם (אני שמה הרבה ומטגנת עם שמאלץ)
פלפל שחור טחון טרי, ומלח - לפי הטעם
הכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה במים ומלח.
- מועכים לפירה עם כל המים, ומקררים היטב.
- מוסיפים ביצה, שמן וקמח, כמה שתופס ולשים לבצק רך ונעים. *ניתן ללוש במעבד מזון. מכמות זאת יוצאים לי כ-50 כיסונים.
- מסננים את המים מתפוחי אדמה ומכינים פירה, מתבלים בבצל מטוגן והמון פלפל שחור מלח.
- מרדדים בצק, קורצים עיגולים וסוגרים היטב .
- מניחים על מגש מנוילן ומקומח ומקפיאים .
- מבשלים בהמון מים רותחים עם מלח ומעט שמן כ-7-5 דקות, במחזורים של 12-10 וורניקס בכל פעם.
- כל נגלה מצפים בבצל מטוגן, ובתאבון!
נ.ב . לאחר הבישול ניתן להקפיץ במחבת עם חמאה ובצל מטוגן (ככה אני מחממת שאריות).
מאותו בצק ואותה מלית אני מכינה גם קנישס (כיסונים מטוגנים/אפויים). צורת הקנישס עגולה:
- מרדדת בצק ושמה במרחקים שווים, כף גדושה מהמלית, מניחה שכבה נוספת של בצק מרודד ועם חותכן עגול או כוס קורצת עיגולים סביב המלית. מהדקת ביד מסביב .
שתי צורות הכנה לקנישס מטוגן במחבת עד הזהבה.
או אפויים:
- מנחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה מורחים ביצה ומפזרים שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד הזהבה .
תיהנו,
טלי