הכנת דג מלוח

פוקסי99

New member
הכנת דג מלוח

ראשית קונים דג מטיאס מחבית ולא באריזת פלסטיק או מגש אני רוכש בפרודג בנתניה ישר מהחבית והוא אפילו מוסיף לי שקי ביצים הדגים צריכים להיות מבריקים שלמים וכאשר לוחצים על צידי הדג העור חוזר מיד חזרה בתמונה 3 דגים על נייר עיתון לפני תחילת העבודה אני משתמש בחוברות הפנימיות של העיתון ובכל שלב תולש את הדף הכפול עוטף בתוכו את השאריות ולשקית נילון אשר ליידי וכך המטבח לא מריח מריח הדג
 

פוקסי99

New member
מוריד את הראש

פותח את הבטן מוציא את תכולת הבטן את שקית הביצים שם בצד ואת השאר זורק
 

פוקסי99

New member
חותך חתך בזנב הדג

החתך הוא לא עמוק המטרה להפריד את עור הדג מהבשר כדי שיהיה ניתן לדחוף סכין חדה בין העור לבשר הדג
 

פוקסי99

New member
ועכשיו דוחף סכין חדה

דרך החתך בין עור הדג לבין הבשר כאשר דוחפים את הסכין יש להפעיל כוח חלש כדי שהסכין תנועה לאורך הדג ומעט עוח לכיוון העור כדי שהסכין לא תחדור את בשר הדג
 

פוקסי99

New member
ועכשיו העור נפרד בקלות

לאחר שהסכין עברב ביו עור הדג לבשר חותכים את העור לכיוון הגב תופסים את השוליים של העור והוא מתקלף בקלות
 

פוקסי99

New member
ניקוי הפנים והאידרה

עכשיו אני מגרד מעט בכוח את פנים הדג כדי שהעור הפנימי יתקלף ובמצב הזה עצמות בית החזה של הדר גם כן מתחילות להיפרד מהעור. בשלב זה אני גם קוצץ את שולי בשר הדג בחתך הבטן
 

פוקסי99

New member
הפרדת העצמות מהדג

לוקח שיפוד במבוק ודוחף אות קרוב ל"עמוד השידרה של הדג במקום אשר יוצאים כאילו עצמות בית החזה. דוחף את השיפוד לאורך כל הדג ואז מרים אותו כלפי מעלה וכל העצמות נפרדות מהבשר בצידי הדג
 

פוקסי99

New member
ועכשיו תופס את הזנב

ןמושך את האידרה בשלמותה החוצה פעולה זאת יש לעשות בזווית חדה כדי שהאידרה בשלב שליפתה החוצה לא תשבר
 

פוקסי99

New member
שלושה דגים ללא אידרה

והינה שלושת הדגים האידרות ושקיות הביצים אליהם נחזור מאוחר יותר
 

פוקסי99

New member
שוטף הייטב

תחת מים זורמים חותך לפרוסות ברוחב 2 ס"מ ומכניס לצנצנות חלק ילכו לדג כבוש וחלק לדג מלוח בשמן
 

nunely

New member
יווו אתה זורק אותי אחורה לילדות שלי

עם כל הסדנאות של הגפילטע פיש והדג מלוח והרגל קרושה...רק חסר איקרא והכל מושלם! תודה רבה!!
 

פוקסי99

New member
הכנת דג כבוש

דג כבוש אני מכין כך: שם את פרוסות הדגים בצנצנת עם הרבה פרוסות דקות של בצל שם את החומץ בסיר יחד עם מים עלי דפנה ןפלפל אנגלי ומרתיח ונותן למרינדה להתבשל כ2 דקות מקר ושופך לצנצנת סוגר הייטב ולמקרר ל3 ימים ולאחר שלושה ימים נהנה בתמונה המרינדה בשלב הבישול
 

פוקסי99

New member
מעט סבלנות ומגיע האיקרה

את האיקרה אני מכין בשיטה יחודית שלי ולדעתי היא גם בריאה יותר וגם טעימה אני שם את שקיות הביצים במיקסר ומפעיל עים זרועה ההקצפה תוך כידי הפעולה הביצים נפרדות מהעור לי נשאר להוציא את העור מהקערה ולזרוק
 

פוקסי99

New member
מוסיף כפית של מיונז 5%

אשר ישמש בסיס וחומר אשר יגרום לשמן להיתמצק ואכן השמן הופך למיונז בלי הצורל להישתמש בביצים לא מבושלות
 
למעלה