זקוק למתכון לאסאדו.

Erik110

New member
זקוק למתכון לאסאדו.

שלום לכם פורום יקר!

אני מחפש מתכון לקוביות אסאדו על העצם, תבשיל קדירה, המכיל רוטב מצומצם שמבוסס על דבש ושום.

אציין שהמטרה היא שהרוטב יהיה מצומצם וסמיך, והאסאדו יהיה נימוח ויקבל את הקרמליות של הדבש.

אציין גם שאין לי תנור!
כל מה שיש זה סיר וכיריים.


תודה!!
 

avico2591

New member
שלום אריק אשמח לעזור

אני גם עושה תבשיל אסאדו במחבת כבדה יצוקה שיש לי 2-2 וחצי [שעות] על האש,
לא מתבל בכלל את השפונדרה, שם אותה על האש יוצא מעדן
אני לא רואה אם רוצים פלפל מלח לא כי הבשר מוכשר כבר.
לקצץ בצל ולהוסיף גזר אחרי ההשחמה הראשונה של הנתחי בשר.
אם יש עוד שאלות מוזמן לשאול.
אני מבשל על האש הכי קטנה והבשר נפרד מהעצם.
 

yair_bar

New member
מנהל
הוא ביקש מתכון שמכיל רוטב עם דבש ושום

יש לך כזה לתת לו?
 

Erik110

New member
תודה רבה!


 

Erik110

New member
תודה רבה לך! זה בדיוק הכיוון שאני מחפש...

משהו על מחבת כבדה / סיר וכיריים .... בישול ארוך ...

כמה שאלות:
האם אתה מוסיף שומן כלשהו בהתחלה? האם אתה מטגן בצל?
האם מתקבלת שפונדרה צרובה ומקורמלת?

מה מבחינת נוזלים? באיזה נוזלים / כמות אתה משתמש? אשמח למתכון מדוייק.

תודה!
 

avico2591

New member
מבחינת נוזלים אני לא השתמשתי בכלום

עשיתי "קונפי לייט"- ואם רוצים אפשר להוסיף פחות מכיסוי בציר ירקות או בציר שאתה עושה אחרי השחמת הבשר- על האש הכי קטנה בלהבה,
אם הבשר כשר ומוכשר היזהר עם המלח הטעמים מתרכזים אחרי ההשחמה ואז יכול להיות אם תוסיף מלח תקבל ציר בשר מלוח.
מעבר זה לא מוסיף אם אני רוצה פלפל צילי או חריף וזהו.
לא שום תבלין נוסף.
אתה יכול בקערית קטנה לערבב דבש ושום גביש או טרי ולצקת לקראת סוף ההכנה ולעבות עם קצת מים או או ציר ולצמצמם מספר דקות לפני שאתה רוצה להגיש ,לדעתי מיותר אחרי כל הטעם המרוכז שהנתח נותן אחרי ההשחמה והוספת המים/ יין או יש כאלה גם מוסיפים בירה. רבע כוס ואז מכניסים את הנתח לבישול עד ריכוך.
 
למעלה