סלמון בתנור

doss39

New member
סלמון בתנור

שלום

באיזה שלב בתנור יש לשים הסלמון?

למטה באמצע<?
שאלה נוספת לכמה זמן והאם לעטוף בנייר כסף? והחום בתנור
 
גם אני מכין היום סלמון


שלום
אני לא אוהב בתנור. יש סכנה שיתיבש וגם אין שליטה טובה על מידת העשיה.
אני משרה את הסלמון (מורח בצד בלי העור) מרינדה של 2 כפות חרדל, 3 כפות רוטב סויה ו-4 כפות שמן זית.
נותן להם מנוחה שעה.
מטגן על מחבת עם הצד בלי העור קודם למטה, לקבלת הזהבה ובודק מידת עשיה ע"פ צבע הדג בפרופיל (מהצד). בערך בחצי (משנה צבע) הופך.
בסיום, אני מנקה את המבחת, סוחט פנימה 2-3 לימונים, חבילת חמאה, מצמצם קצת ומשקה בו את הסלמון. מומלץ להגיש בסמוך לסיום ההכנה.
 
בהמשך לדיון עם יאיר על טיגון סלמון עם הצד בלי העור קודם

1. הסלמון מושרה במרינדה.
2. טיגון הסלמון עם הצד בלי העור קודם
3. הפיכת נתחי הסלמון כאשר הצד בלי האור מזהיב
4. סבב שלישי, המשקעים צובעים קצת את הדג
5. הכנת הרוטב: מיץ מ-4 לימונים וחבילת חמאה קטנה של תנובה
6. מנה מוכנה עם הרוטב.











 

ornme1

New member
אני עוטפת את הסלמון בנייר אפייה, כך:

מניחה על גליון נייר אפייה פרוסות לימון מקולף, לקלף לגמרי כי הקליפה הלבנה מרה.
מניחה על פרוסות הלימון את הדג ומתבלת במלח פלפל מיץ לימון.
מפזרת קוביות חמאה קטנות, מניחה כמה ענפי רוזמרין וסוגרת עם עוד גליון נייר אפייה, כך שהשוליים של הגיליון העליון יקופלו מתחת לגליון התחתון.
אופה במרכז התנור, שחומם ל 170 מעלות.
בתנור שלי זה 25 דקות, מומלץ לבדוק כבר אחרי 20 דקות, שלא לאפות יותר מידי.
 
למעלה