מילוחייה (שאלות)

loveava

New member
מילוחייה (שאלות)

שלום לכולם/ן ! אני רציתי איפה ניתן להשיג באיזור המרכז מילוחייה?
אני יודע שזאת לא העונה, אבל בכל זאת האם ניתן להשיג מילוחייה טרייה ? האם יש מילוחייה קפואה (כמו בסרטון של מקס מלכיאל) ?
ממה שאני הצלחתי למצוא יש מילוחייה יבשה, כלומר מוכנה לבישול, מוכר בהרצל הציע לי מאה גרם ב 22 שח, לא ידעתי כמה המחיר שצריך להיות .....
אבל השאלה היא האם מאה גרם מילוחייה מוכנה לבישול מספיקה לסיר ? כלומר לא סיר גדול אלא בינוני, סיר שאפשר לעשות בו שלוש כוסות אורז....

בתודה רבה
 

oritta17

New member
תשובה לשאלת מרק מלוחייה / מלוכייה :

ראשית, הציעו לך מחיר טוב -.22 ש"ח למלוכייה היבשה,(-28 ש"ח לוקחים בשוק לוינסקי.)
&nbsp
ההכנה:
מכינים מראש מרק עוף.(עם 8 שוקי -עוף, ירקות ,ועשבי-תיבול.)
&nbsp
להכנת מרק ל 4 -סועדים,שמים בסיר נפרד 2 כוסות גדולות של מלוכייה- יבשה,
(כ 450-500 גרם.)
ויוצקים מעליהם 8 כוסות מרק -עוף מסונן וצלול,(מהמרק עוף שהוכן מראש.)
מבשלים 5 דקות את המלוכייה שבמרק ,תוך עירבוב
ומוסיפים :
בצל בינוני קצוץ-גס ומטוגן ב-3 כפות שמן,(לטגן על אש בינונית עד שיעשה שקוף, להוסיף לסיר המלוכייה ביחד עם השמן)
&nbsp
1 כף גרגרי-כוסברה- לטגן אותם במחבת עם כף שמן .(דקה אחת של טיגון)
ומוסיפים לסיר עם המלוכייה.
&nbsp
להוסיף למלוכייה חופן נדיבה של עלי- כוסברה-טריים וקצוצים,
4 שיני שום כתושות ,קורט מלח, ופלפל, ומבשלים ביחד עוד 10 דקות,
ולבסוף מוסיפים את שוקי-העוף והירקות, ומבשלים ביחד עוד 5 דקות ,
מערבבים היטב ,ומכבים את האש.
&nbsp
מומלץ לבשל בערב, ולהכניס את המרק למשך לילה למקרר,לספיגת כול הטעמים.
למחרת בצהריים,מחממים את סיר המרק ,וטעמו מאוד משתבח.
**************************************************************
כדאי לדעת:
מרק -מלוכייה,מלשון מרק -מלכים.(ולא מלוחייה.)
מרק זה הוגש למלכי-מצריים בתקופות העתיקות,ומכיוון שמכינים אותו עם עוף,
כאשר לעם המצרי שהיה עני- לא הייתה אפשרות להכין מרק עם עוף,והסתפקו בתבשילים מקיטניות .(שעועית ירוקה,חומוס ו-פול.)
רק בארמונות המלכים -הוגש מרק זה,וקראו לו מרק מלוכייה-מרק מלכים.
&nbsp
&nbsp
 

oritta17

New member
Vloveava ,לגבי הכמויות-עוד משהו,,

אם אתה מכין בסיר בינוני ,אתה יכול להשתמש ב- 100 גרם מלוכייה-יבשה, וליטר מרק.
(ארבע כוסות) (כמובן שלסיר משפחתי גדול, צריכים כמות גדולה יותר.)
בסוף אפשר להוסיף למנה המוכנה,גם אורז מבושל.
&nbsp
 
למעלה