למישהו יש המלצה למתכון עם שורש- שומר ? (אניס.)

oritta17

New member
למישהו יש המלצה למתכון עם שורש- שומר ? (אניס.)

בדרך כלל מוסיפה את השומר לסלטים ,שהוא חתוך לרצועות.
רוצה להכין ממנו תבשיל חמים כולשהו,ואשמח לרעיונות.
 

Maldini Girl

New member
משתמשת בשומר במרקים

במרק עוף או מרק ירקות, מוסיף המון טעם.
&nbsp
 

raya

Well-known member
שומר - כפי ששכנתי מכינה.
לפרוס את השומר לפרוסות ולהשרות במי מלח, אפשר כמה שעות.
לשטוף ולייבש.
לטגן בצל, להוסיף את השומר , רסק עגבניות, מלח, פפריקה מתוקה ומיץ לימון.
לבשל עד לריכוך (~שעה).
ויש גם מתכון מסודר של pirge.
אוסיף אותו אם אצליח למצוא.
רעיה
ובקישור - בתחילתו , יש עוד כמה מתכני שומר.
המתכון של pirge בקישור ואעתיק גם לכאן.
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/89892636/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c_%d7%95%d7%9e%d7%a9%d7%a7%d7%90%d7%95%d7%aa/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c_%d7%97%d7%9c%d7%91%d7%99[/URL]

pirge
<< ההודעה הנוכחית
28/11/2006 | 18:34
1
7
בנוסף אולי יעניין אותך
Flix וידאו - איך לשמור על טריות האספרגוס?
שומר במיץ לימון
מקור: רינה אדטו
8 ראשי שומר צעירים
חצי כוס שמן חמניות
10 שיני שום גדולות ושלמות
חצי כוס מיץ לימון
כפית מלח
כפית סוכר
חצי כפית פלפל שחור גרוס גס
3 גזרים בינוניים פרוסים
קולפים את גלדי השומר הקשים, חוצים לשניים ומשרים בקערת מים וכף מלח לרבע שעה.
שוטפים ומסננים.
בסיר רחב שטוח, יוצקים את השמן ומוסיפים שום, מחממים קלות ומוסיפים את מיץ הלימון, מלח,
סוכר, פלפל ושתי כוסות מים. מבשלים כ-5 דקות לקבלת רוטב טעים.
מכניסים את חצאי השומר לרוטב ומבשלים רבע שעה.
מוסיפים את פרוסות הגזר ומבשלים עוד 10 דקות.
מגישים חם או קר כתוספת לדגים או בשר.
 

ornme1

New member
שומר בתנור

שניים שלושה ראשי שומר, פרוסים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ (לשאוף לזה, אם יוצא קצת יותר זה גם בסדר...)
בערך 70 גרם חמאה חתוכה לקוביות (בערך 1.5 X1.5 ס"מ, רק לצורך קנה מידה, יכול להיות פרוסות גושים או איך שנוח)
מלח, פלפל שחור
שני גיליונות נייר אפייה (שמקמטים ומרטיבים אחר כך)

אורזים את השומר בנייר האפייה:
מקמטים ומרטיבים את אחד מגיליונות נייר האפייה, מניחים את פרוסות השומר, מומלחות ומפולפלות, מעורבות בקוביות חמאה, מקפלים את שולי הגיליון, מקמטים ומרטיבים את הגיליון השני ועוטפים איתו מלמעלה. מניחים כך שהגליונות לא ישתחררו בזמן האפייה, כשיתייבשו.
אופים 35 דקות בתנור ב 180 צלסיוס.

יוצא רך ובהיר, לא אמור להשחים, טעם האניס מתקהה ומשתלב טוב עם החמאה.
אני נוהגת לקשט עם העלים שקצצתי מהראשים.
 

חיהק

New member
שומר

משתמשת בשומר + תחתיות ארטישוק כתוספת ליד מנה עיקרית. עם אורז לבן
&nbsp
לחתוך את השומר לפלחים וגם את תחתיות הארטישוק לחצי , להוסיף אותם + בצל קצוץ גס או לחילופין פרסה חתוכה לפרוסות לסיר עם שמן ולטגן קלות עד שפלחי השומר מקבלים צריבה. לאחר מכן מוסיפה ציר של מרק עוף עד לגובה התכולה ואם אין ציר עוף להוסיף מים וכעת התיבול: מלח, פלפל שחור, כורכום, וקמצוץ לימון כבוש- מוסיף המון טעם. לבשל על אש בינונית כ- 3/4 שעה עד שהירקות מתרככים והנוזל הצטמצם. בתום הבישול אפשר לפזר פטרוזיליה קצוצה לא חובה.
&nbsp
מתכון משפחתי שעובר הרבה שנים מדור לדור
&nbsp
בהצלחה
 
למעלה