לחם כוסמין

גברת ע

New member
לחם כוסמין

אשמח להמלצה למתכון או איך להכין לחם כוסמין.
חשוב שיהיה ללא שילוב של קמח לבן וללא שמרים.
תודה רבה
 

raya

Well-known member
מתכון לחלת בריוש מקמח כוסמין...
אמנם עם שמרים ואת הקמח הלבן אפשר להמיר בקמח כוסמין, בקישור וליתר בטחון אעתיק גם לכאן.
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/177850549/[/URL]

החלה על בסיס מתכון של אורי שפט ממאפיית לחמים עם שינויים ואלתורים שלי.
החומרים הדרושים:
500 גרם קמח כוסמין מעורב (50% מלא ו-50% לבן אורגני)מנופה
25 גרם שמרים טרייים
1/2 שקית משפר אפייה
6 ביצים קרות
3 כפות סירופ אגאבה (במקום 1/2 כוס סוכר)
1 כף מחוקה מלח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות(במקום 250 גרם)
תוספות שלי:
3 כפות שמן זית
2-3 בצלים פרוסים מטוגנים
לציפוי: ביצה טרופה עם כף מים (במקום סוכר במקור)
לקישוט: תערובת סומסום-פרג-פשתן וזעתר
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר שמים קמחים מנופים עם המלח ומערבבים. מוסיפים את כל המרכיבים מלבד הבצל המטוגן וללא החמאה ,ומעבדים כ-4 דקות במהירות נמוכה. ממשיכים לעבד במהירות בינונית עוד כ-7 דקות עד לקבלת בצק גמיש ומעט קשה.

מוציאים 2/3 מהבצק לקערה משומנת ומוסיפים את כל החמאה לשליש הבצק בקערת המיקסר. לשים עוד כ-3 דקות במהירות נמוכה ומדי פעם עוצרים ומגרדים מהדפנות והתחתית . בגלל כמות החמאה הבצק יראה לא אחיד.

מחזירים לקערת המיקסר את 2/3 כמות הבצק וממשיכים ללוש עוד כ-2 דקות במהירות נמוכה ואז עוד כ-2 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק חלק ואחיד. זה הרגע להוסיף את הבצלים המטוגנים ולהטמיע אותם בבצק
מניחים לתפיחה של כשעה וחצי. "מוציאים לו את האוויר" יוצרים כדור ומניחים בקערה משומנת, מכסים ושמים במקרר עד למחרת.

מוציאים את הבצק ומחלקים אותו ל-20 כדורים לפי המתכון המקורי. אני בחרתי לחלק את הבצק ל-2 חלקים: חלק אחד חילקתי לכדורים ושמתי בתבנית עגולה 20 משומנת וחלקו השני קלעתי לצמה והנחתי בתבנית אינגליש קייק גדולה.

מניחים לתפיחה נוספת של שעתיים בערך - בזמן הזה הבצק יגיע לטמפרטורת החדר (בערך)
חצי שעה לפני האפייה מחממים את התנור ל180-200.

לפני הכנסת החלות לאפייה מצפים בביצה טרופה (פעמיים) וזורים לקישוט זעתר ותערובת של סומסום-פרג-פשתן.
עם הכנסת החלות מורידים את החום ל-160-170 אופים כ-30-35 דקות או עד קבלת גוון זהוב שחום.

מוציאים את החלות ומניחים לצינון על רשת מכוסות במגבות מטבח למניעת התייבשות.

חבל שאי אפשר לצלם את הריח הטעים שמתפשט בבית.. החלות רכות ואווריריות עם קרום מתפצפץ ..טעים טעים..

יש לי מתכון נוסף של הבת שלי - לא מוצאת אותו בינתיים.
ומתכון נוסף שמצאתי ברשת:
לחמניות מקמח כוסמין מלא
לחמניות כוסמין מושלמות אפויות בתנור בסגנון ביתי קל ובריא להכנה בתוספת אגוזי מלך ושיבולת שועל - מתאימות מאוד לטבעוניים מכיוון שהן לא מכילות ביצים 350 קלוריות למנה, 295 קלוריות ל-100 גרם.
אורית חן, מאמנת תזונה ומנחת סדנאות בישול - בישול טבעוני בריא
5 תגובות
|
|
שתף ב-
207Save
פורסם ב-04.11.2015
דירוג:
5 (1 הצבעות)התחבר על מנת לדרג
התחבר על מנת לדרג
100%
[לחמניות מקמח כוסמין מלא]
לחמניות בריאות מקמח כוסמין מלא
סימון תזונתי למנה\יחידה ל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה) 350 295
חלבונים (גרם) 11 9
פחמימות (גרם) 48 40
שומנים (גרם) 8 7
סימון תזונתי מלא למתכון
אחרסוג המנה
מתחילדרגת קושי
מעל שעהזמן הכנה
פרווה, כשרכשרות
B1
רשומים לערוץ ה- YouTube שלנו?
מתכונים חלופיים
221 קלוריות
[לחם מקמח כוסמין]
לחם מקמח כוסמין
לחם ביתי (או לחמניות) מקמח כוסמין
221 קלוריות עבור מנה\יחידה
למתכון »
359 קלוריות
[לחמניות פשתן וקמח כוסמין]
לחמניות פשתן וקמח כוסמין
לחמניות בריאות עם זרעי פשתן
359 קלוריות עבור מנה\יחידה
למתכון »
לעוד מתכונים »
מצרכים למתכון (8 מנות/יחידות, 119 גרם למנה\יחידה)
קמח כוסמין מלא - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם), לא חובה אורגני.
שמרים יבשים - 10 גרם
מלח דק גבישי מן ההימלאיה - 2 כפיות - סה"כ (12 גרם)
אגוזי מלך - 1/2 כוס - סה"כ (45 גרם), שבורים גס.
מים - 250 מ"ל
שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל), איכותי (לבצק).
סילאן ללא תוספת סוכר - 3 כפות - סה"כ (66 גרם)
שמן זית - כפית (5 מ"ל), איכותי (למריחה על הלחמניות).
שיבולת שועל - 8 כפיות - סה"כ (40 גרם), לציפוי - לפי הטעם.
עשבי תיבול יבשים - 2 כפיות, לפי הטעם.
8 מנות/יחידות: תלוי בגודל הלחמניות.
אופן הכנת המתכון
1. מערבבים את כל המצרכים (מלבד שמן הזית למריחה ושיבולת השועל), לשים במיקסר למשך כ- 10 דקות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה (הבצק שיוצא הינו בצק דחוס. אם הבצק יבש מדי מוסיפים עוד חצי כוס מים בהדרגה לפני ההתפחה).
2. יוצרים כדורים, מורחים עם מברשת במעט שמן זית (כפית), מפזרים שיבולת שועל לפי הטעם (או קצח/שומשום) ואופים בחום של כ- 180 מעלות (טורבו) למשך כ- 30 דקות.
3. לקבלת קרום פריך ומתפצפץ שכזה - הניחו תבנית חסינת חום עם מים רותחים בתחתית התנור.
4. משתגעים מההמתנה עד שמתקרר (ו/או מקפלים כביסה תוך כדי ולו בשביל להעביר את הזמן), אוכלים ומודים לעצמכם שלא התעצלתם כי יצאו לכם לחמניות מקמח כוסמין מלא מעלפות ביותר.
5. בתיאבון :)
הערך התזונתי לא כולל את עשבי התיבול היבשים. זמן ההכנה כולל את זמן התפחת הבצק.
בקישור הזה:[URL]http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/7494[/URL]
כאן יש אפשרות להשתמש במחמצת במקום שמרים.
 

haviva9

New member
לפחות יכולת לתת לי קרדיט כי המתכון הוא מהבלוג שלי! ופרסמתי

אותו בזמנו כאן בפורום. זו ממש חוצפה לפרסם אותו כאילו את הכנת אותו.
 

yair_bar

New member
מנהל
haviva9 תודה על מתכון מצויין

אני רואה שרעיה שמה בראש הפוסט שלה קישור למתכון שאת העלית בתפוז.
&nbsp
שבת שלום ונשמח לראות אותך אצלנו בפורום וליהנות מידע שלך
 

TCHM

New member
אין מה לכעוס, היא נתנה קישור להודעה שלך!

ובנוסף העתיקה את ההודעה כלשונה במקרה והקישור
לא יעבוד.
 

haviva9

New member
לא מדוייק. כאשר משתמשים במתכון של מישהו אחר מציינים בגוף

ההודעה מהיכן המתכון בדיוק כפי שאני עשיתי. לא מעתיקים סתם.
 

TCHM

New member
העלית את המתכון בפורום תפוז ולשם היא קישרה

היא לא אמורה לעשות מחקר מעבר לזה.

רעיה היא האחרונה שלא תתן קרדיט אז להרגע.
 

haviva9

New member
איני מכירה את רעיה ואני מתיחסת לעצם המעשה, הטון שלך לא לרוחי

שמרי על הנימוס. אני רגועה ביותר
 

raya

Well-known member
תודה לך! לא היתה לי שום כוונה רעה.
 

haviva9

New member
אני מבינה עכשיו אבל מקריאת המתכון טועים לחשוב שזה שלך. לא כל

אחד טורח לקרוא את הלינק שצרפת ולכן היה הוגן לציין את מקור המתכון. כך אני נוהגת בכל אופן.
 

raya

Well-known member
אף אחד לא הגיב לשואלת, לכן התחלתי לחפש
מתכונים.
האמת - בדרך כלל אני מעתיקה את כל המתכון - כלומר עם שם המפרסם/מת.
מה שבהסח דעת לא קרה הפעם, וחבל.
אתמול - היתה לי בעיה לכתוב בפורום ולכן לא הרחבתי.
את צודקת במה שכתבת, ולי לא נותר אלא לבקש שוב סליחה.
הכוונה שלי לא היתה לגרום לך להגיב כפי שהגבת (ובצדק מסוים).
כלומר - הייתי מעדיפה לקבל מסר אישי- ואז הייתי מבהירה מה קרה.
גם במתכון המועתק לא כתבתי שהוא שלי.
שבוע טוב!
רעיה
 

raya

Well-known member
לא כתבתי שהמתכון שלי, נתתי קישור למתכון שזכרתי
מצטערת אם הובנתי לא נכון.
להיפך - ככל הזכור לי כתבתי לך פעם שאני נהנית מאוד מהמתכונים שלך.
כתבתי שאני לא מוצאת מתכו ן שהבת שלי הכינ.ה
 

גברת ע

New member
אחלה מתכון! האם יש לך משהו דומה בלי שמרים?

עד כמה קריטי שיהיו שמרים או האם ניתן להחליף?
 

haviva9

New member
לחם בדרך כלל דורש שמרים או מחמצת , אבל יש מתכונים ללחם אירי

למשל מתכון מאתר של "תמר האחרת" אני מצרפת את הלינק למתכון http://dapeitamar.blogspot.co.il/20...il&utm_medium=recipe&utm_campaign=full-recipe . במקום שמרים היא משתמשת באבקת סודה. הבעייה בלחם הזה היא שהוא נשמר רק יום לכל היותר יומיים. המתכון קל מאוד. תיהני.
 

גברת ע

New member
לצערי עקב בעיה בריאותית שמרים בעייתיים ולכן...

תודה רבה! אנסה
 

haviva9

New member
שמחה לעזור :) אגב תוכלי להחליף את הקמח במתכון בקמח כוסמין

באותה כמות.
 
למעלה