מתכון כיפי: "פסטה" קישואים עם אפונה וקציצות טונה משגעות

מתכון כיפי: "פסטה" קישואים עם אפונה וקציצות טונה משגעות

רוצה לשתף אתכם במתכון שהמצאנו בבית, ורץ אצלנו חזק בחודש האחרון. זה בעצם מחווה לפסטה כדורי בשר הקלאסית :)

"פסטה" קישואים עם אפונה וקציצות טונה משגעות

מרכיבים

לקציצות
2 קופסאות טונה בשמן של 140 ג', מסוננות מרוב השמן (חשוב שיהיה קצת בתערובת)
ביצה גדולה
1/3 כוס פירורי לחם
4 גבעולים סלרי, כולל העלים, קצוצים דק-דק
שן שום מגוררת
1/2 כפית מלח
שבבי צ'ילי חריף לפי הטעם
שמן לטיגון

ל"פסטה"
4 קישואים, פרוסים דק לאורך בעזרת מנדולינה או קולפן
כוס אפונה עדינה קפואה, מופשרת
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל שחור
פרמזן לגילוף

אופן ההכנה

מערבבים את מרכיבי הקציצות בקערה גדולה, ומעבירים למקרר לחצי שעה.
חולטים את פרוסות הקישואים במים רותחים למשך 5 דקות. מסננים ומניחים בצד.
יוצרים קציצות קטנות ואחידות מתערובת הטונה. מחממים שמן בגובה 1 ס"מ במחבת רחבה, ומטגנים את הקציצות 3-4 דקות מכל צד, עד שמשחימות. מניחים בצד על גבי נייר סופג.
במחבת נקייה מחממים 2 כפות שמן זית, ומקפיצים את "אטריות" הקישואים והאפונה 2-3 דקות לפני שמוסיפים את הקציצות. מוסיפים את מיץ הלימון, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומקפיצים דקה נוספת. מעבירים לצלחות הגשה, ומגלפים מעל פרמזן בנדיבות.

מוזמנים לבקר באתר המתכונים שלי הכל טעים לעוד :)
 

oritta17

New member
תודה עומרי למתכונים,( ביקשו ללא דגים וללא סויה.)

כפי שרשום בהתחלה.(בכול מקרה,תודה ! המתכונים שהבאת ,יישמשו אותי לפעם אחרת.)
 

oritta17

New member
סליחה עמרי,זה התחבר כנראה במקרה, למתכונים האחרים שהקלידו לי.

ממבט ראשון זה נראה שהמתכונים שלך התייחסו כהמשך לשאלה שלי,ולכן גם השבתי לך .
בכול מקרה, אנסה אותם בקרוב.
 
למעלה