מה הכנתם לשבת?

Maldini Girl

New member
מה הכנתם לשבת?

משתפת גם.
הפעם היינו אני והבן זוג סולו. בימי שישי הוא עובד עד הערב אז אני מבשלת.
מנה ראשונה: מרק ירוק קר
מנה עיקרית: עוף צלוי עם עגבניות, שום ובצל, אחד המתכונים החביבים עליי. אין במתכון הזה כמעט כלום אבל הירקות מתבלים את העוף וגם מגירים נוזלים שמתערבבים עם השומן של העוף מה שהופך אותו לקלאסי עם אורז לבן שהוגש לצד המנה.
קינוח: ניסיתי ללכת על משהו כמה שיותר בריא: כדורי תפו"ע בסירופ סוכר על שמנת חמוצה עם שטרויזל של קמח מלא וקוואקר.


מרק קישואים קר, מתכון:
מקור: http://xnet.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4998374,00.html אבל הכנסתי כמה שינויים
מצרכים:
6-7 קישואים גדולים חתוכים גס.
1 בצל גדול קצוץ גס
2 שיני שום קצוצות גס
1 קולרבי גדול, קלוף וחתוך לקוביות גדולות.
1.5 כוסות אפונה סנפרוסט מופשרת במים ומסוננת מהם.
מים
בערך כף שמן
מלח, פלפל
להגשה: שמנת חמוצה ושמן זית.

-בשלב ראשון הכנסתי את הקולרבי לבישול של כ15 דקות במים רותחים כדי שיתחיל להתרכך. חשוב לשים לב שלקולרבי עשוי להיות טעם מעט מריר שלא כולם אוהבים. אני השתמשתי בו כתחליף לשורש סלרי ומאד אהבתי את התוצאה הסופית, אבל זה משהו שכדאי לקחת בחשבון.
-במקביל, בסיר גדול עם מעט שמן (להערכתי שמתי פחות מכף) מאדים את הבצל והשום כשהסיר סגור, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד שהם מתחילים לשנות את צבעם.
-מוסיפים לסיר הגדול את הקישואים והקולרבי, מערבבים עם הבצל, מגבירים מעט את האש וממשיכים לבשל תוך ערבוב מספר דקות.
-מוסיפים את האפונה, מערבבים.
-מוסיפים מים רק עד שהם מכסים את תכולת הסיר, מלח ופלפל. מכסים ומבשלים עד להתרככות מלאה. אין לי מושג איך במתכון שלהם זה 5 דקות, לי זה לקח משהו כמו 45 דקות.
-בתום הבישול מסננים היטב את הנוזלים מהמרק (ושומרים אותם). ובשלב הזה צריך לרסק אותו. אני טחנתי אותו תחילה במוט חשמלי, בהמשך העברתי דרך מסננת דקה, ואת השאריות שנותרו טחנתי שוב היטב עם הנוזלים. כך נוצר מרקם מצד אחר עשיר וסמיך, מצד שני חלק מאד, ומצד שלישי לא מאבדים שום חלק מהמרק.
-מתקנים תיבול ומכניסים למקרר לכמה שעות טובות עד שהמרק קר.
-מוציאים בסמוך לאכילה ומגישים עם כף שמנת חמוצה וקצת זילוף של שמן זית מעל.

מה שנחמד מאד במרק הזה זה שהוא יוצא מאד קליל, מרגיש כמו גספאצ'ו קר ולכן הוא מתאים מאד לקיץ, השמנת מוסיפה לו עוד מימד כיפי. חוץ מזה הוא גם מרק סופר דיאטטי.

 

ady18

Well-known member
אצלי

לאתמול אכלנו כבדים ופירה
שישי ערב סלט שקשוקה וטחינה ביתית
ושבת צהרים:
עוף ברוטב פטריות פתיתים עם הרוטב
ןמתוק:
גבינות
 

Maldini Girl

New member
המשך

לעוף:
2 כרעיים
4-6 עגבניות גדולות, אדומות ובשלות מאד, חתוכות לרבעים או שישיות.
2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לרבעים או שישיות.
4-5 שיני שום שלמות.
כף שמן זית
מלח, פלפל וקצת כמון
&nbsp
בקערה מערבבים את כל המצרכים, מסדרים על תבנית מתאימה לתנור, חשוב שהיא תהיה מעט עמוקה כי יווצרו הרבה נוזלים. אפשר לאחר שסידרתם בתבנית למרוח את העוף בעוד קצת פלפל וכמון.
אופים שעה וחצי על 180 מעלות. הבצל אמור להיות שחום למעלה וגם העוף כמובן, העגבניות רכות ומגירות נוזלים.
אוכלים עם אורז, קוסקוס, בורגול או קינואה.
&nbsp
קינוח:
ל3-4 מנות
5-6 תפוחי עץ צהובים (אני כבר לא זוכרת איזה קניתי), קלופים.
1-2 גביעי שמנת חמוצה "של פעם" (אפשר גם רגילה אבל זו עדיפה בהרבה)
כוס מים
1/3 כוס סוכר חום
כפית תמצית וניל (אפשר כמובן גם וניל איכותי יותר. זה מה שהיה לי לצערי)
חצי כפית קינמון
&nbsp
לשטרויזל
1/2 כוס קמח מלא
1/2 כוס קוואקר
כף סילאן
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס סוכר חום
&nbsp
-בעזרת כף מיועדת מוציאים מהתפוחים צורות קטנות של עיגולים.
-במחבת שמים בערך 1/3 כוס סוכר חום ובערך כוס מים, קינמון ווניל. מבשלים תוך ערבוב עד שהסוכר נבלע בפנים ומצמצמים מעט לקבלת כמו סירופ (היחסים לדעתי לא מתאימים לקבלת סירופ, זה מעט מידי סוכר, לכן לא המתנתי שיהפוך ממש לסירופ אלא רק צימצמתי מעט כדי שיהיה נוזל טעים ומתובל).
-במקביל מכינים את השטרויזל: מערבבים את כל המצרכים שלו לקבלת בצק חולי, שמים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות. להערכתי האפייה לוקחת בין 5-8 דקות. אז מציעה להיות עם יד על הדופק. לאחר התנור מצננים היטב.
-מבשלים את תפוחי העץ בסירופ הסוכר תוך ערבוב מידי פעם עד שהם סופגים טעמים ומתרככים חלקית. הם לא אמורים להפוך לעיסה.
-מסדרים את המנה:
על צלחת שמים כמות יפה של שמנת חמוצה, עליה תפוחי עץ, מעל מפזרים שטרויזל. מוזגים על המנה קצת מנוזלי הבישול של התפוחים.
קינוח כיפי, קליל, יחסית בריא ודיאטטי.

 
סלט חצילים רומני (עם גמבה)

דבת שלום
חומרי גלם:
2 חצילים בינוניים
5 גמבות (היו יחסית קטנים)
1/2 בצל גדול
5 שיני שום
מיץ מלימון 1
שמן זית
מלח ופלפל
הכנה:
קליה של הפלפלים בתנור עד שחלקו משחיר (הקליפה). מוציאים, שמים בכערה ומכסים בנילון נצמד להזיע, ע"מ להקל בקילוף.
קליה של החצילים עד שיהיו רכים.
ניקוי הקליפה מהלפלפחם, ומהגרעינים.
הוצאת התוכן מהחצילים וסינון מנוזלים.
לחתוך דק את הפלפלים ואת החצילים.
להוסיף את הבצל חתוך דק.
את שיני השום קטושים,
את המיץ לימון, השמן זית, מלח ופלפל ולערבב היטב.
לכסות בנילון נצמד ולהניח במקרר.

יצא טעים אש!
 
למעלה