הסדרה "מהפכה במטבח" פשוט בדיחה

DANIAVNI

Well-known member
הסדרה "מהפכה במטבח" פשוט בדיחה

בהתחלה חשבתי שהם רציניים
אבל אז ראיתי פרק שאסף גרניט מגלה
שבמסעדה סינית חותכים בשר בקר הפוך כלומר לא נגד הסיבים
אלא עם כיוון הסיבים.

נו באמת ?
זה א' ב' שאפילו חובב כמוני יודע

כי אם הטבח לא יודע את זה אז שיילך לחפש מקצוע אחר.
 

Maldini Girl

New member
אני לא ממש מבינה, הטענה שלך היא כלפי הסדרה

או כלפי המסעדות בישראל שהן חובבניות?
&nbsp
הסדרה אגב, יש לי איזו חיבה מוזרה כלפיה (בעצם, יש לי חיבה כלפי כל סדרה שבגללה אני לא צריכה לקרוא מאמרים לאוניברסיטה אז זו לא חוכמה ממש גדולה) אבל היא מעניינת אותי ברמה האנתרופולוגית-חברתית. בישראל יש איזו גישה (שלצורך השוואה רואים אותה פחות בגירסא עם גורדון רמזי) שכל אחד יכול לפתוח מסעדה וכל אחד יכול להיות טבח.
אגב, אני בהחלט תחת הרושם שעם הכוונה ולמידה והתנסות כמעט כל אחד יכול להיות טבח. אבל תמיד מופתעת שמגיעים לשם אנשים שאין להם שום זיקה לאוכל אבל החלום שלהם זה לפתוח מסעדה.
 

חנהפ

Active member
אחרי שכ"כ הרבה שמעתי על הסדרה,ראיתי היום

ואני מוכרחה לומר שממש התרשמתי לטובה, איזו עבודת קודש הוא עשה במסעדה האתיופית.כי לפעמים כל מה שצריך זה יד מכוונת בהלכות ניהול יעיל של מקום
 

Maldini Girl

New member
מסכימה לגבי השורה התחתונה שלך

אבל תמיד שואלת את עצמי שני דברים.
1. למה אנשים שלא מבינים במסעדנות, באוכל ובבישול פותחים מסעדה?
2.מה בעצם קורה אחרי?
לצורך השוואה, כמו שבתכנית "לרדת בגדול" תמיד אומרים שהרבה מהם אחרי זה עולים במשקל, כי זה לא "החיים האמיתיים" לנתק מישהו מהעבודה שלו, מהמשפחה, מהתפריט, ובמשך X זמן לעשות לו פעילות גופנית מטורפת כדי שכל שבוע הוא ירד 4-5 קילו.
האם יש באמת סיכוי למסעדות האלה לא "לשוב לסורן"? הרי השבוע הזה של ההדרכה הוא רק הפסיק הקטן...
 

חנהפ

Active member
היה בסוף כיתוב לגבי follow up של חודשים אחרי התוכנית

אני באמת מקווה שהם ממשיכים לעמוד על הרגלים ומצליחים
 

DANIAVNI

Well-known member
אני גם חשבתי שהוא עושה עבודת קודש עד ש

הגיע הרגע של הטבח הרוסי שחותך בקר עם כיוון הסיבים
זה לא הגיוני ונשמע הזוי,מופרך ומלאכותי
אין מצב שטבח לא יודע איך חותכים נתח בקר
אם את זה הוא לא יודע אז מה הוא כן יודע ?
 

Maldini Girl

New member
אבל איך זה קשור לעבודת קודש שהוא עושה או לא עושה?

במקרה כזה תפקידו לבוא וללמד את הטבח...
 
בוקר טוב .יש מקום לפרגן למרות......

בןקר טוב.
למרות שזה מבויים.
למרות שנאמר שהמשחק מכור.
למרות מה שתגידו.
אני חושב שצריך לפרגן לתוכנית הזאת.
יפה עושים מה שעושים אנשים למען אנשים.
הרי התוכנית של אתמול היתה לדעתי מעולה .
אסף הגיע למסעדה מעולם השלישי (ראיתי גרועות במקסיקו) והרים אותה למסעדה מרשימה ויפה ,נכון שהוקצב כסף למטרה זו וזה בהחלט יפה ,נראה שחברה צריכה לפרגן לאותה חברת טלויזיה שתורמת כסף לעשות שינוי .
זה שאסף מאחד את המשפחה ומדריך אותה להוציא הרבה יותר ממה שהוצאיה לפני התוכנית.
ראינו מסעדה עלובה ובלתי מתפקדת והוא בעזרת ההפקה עשתה מהמקום משהו נפלא .
אני מברך את המפיקים.
מאיר כרמיאל
 

DANIAVNI

Well-known member
הבעייה שהכשלים שהוא מגלה גם מומצאים לדעתי

אני שוב חוזר על דבריי
לא ייתכן שטבח לא יודע לחתוך נתח בשר בקר
זו המצאה של במאי התוכנית
 

mykal

New member
אפשר לאהוב או לא

תכנית מסוימת.
מה שברור שזה ערוך ומכון,
ההערה שלך על כשל בחיתוך, עדין לא מוכיח על התכנית.
הטבח יכול גם לטעות, ובעריכה להפוך את הענין למרכזי,
זו גם יכולה להיות מציאות של אין ברירה, כי הנתח שהובא לטבח,
היה קפוא והוא חתך איפה שאפשר היה.
בכל מקרה--הארוע היחיד הזה הוא לא גורם--להערכת התכנית אם היא
טובה או לא. ואפילו לא על טיבו וידיעותיו של הטבח.

התכנית הזו יש בה שני דברים חשובים ללמוד מהם,
1)שמערכות יחסים בינאישיים והגדרת תפקידים
הם גורמים משמעותיים, בתפקודו של מקום עבודה ולא רק מסעדנות.
2)שמקומות עבודה שלא מצליחים --יחליטו לחפש מענה מגורם
לא מעורב רגשית כדי לתקן ולהתקדם.
 

רומי 9121

New member
מהפיכה במטבח
שמתם לב שברוב התוכניות, ולאחר שאסף גרניט שיקם, עזר לתדמית וכו' המסעדה
נסגרה/נמכרה ולא המשיכה?
כנראה שלנהל מסעדה על רמה - לא משתלם ודורש יותר משאבים כספיים וכח אדם.
 

yair_bar

New member
מנהל
זה נכון גם לגבי מסעדות שהוא לא ניסה לעזור להן

חשוב לקחת בחשבון שמסעדות ששיתפו פעולה היו כנראה באופן טבעי במצב פחות טוב ולכן הסכימו להשתתף.
&nbsp
התחום בארץ קשוח, אחוז העסקים ששורדים נמוך מאד.
&nbsp
אני גר בתל אביב וזו כבר בדיחה כמות המסעדות ובתי הקפה שנפתחים ונסגרים ממש כל יום.
&nbsp
מה שמפתיע זה שעל כל מסעדה שנסגרת קם מישהו ומחליט שהוא יותר חכם ופותח משהו ונסגר אחרי כמה חודשים ואחריו בא עוד חכם וכולם מפסידים שם את התחתונים.
&nbsp
אולי יש דברים שאני הקטן הפשוט לא מבין או לא יודע.
&nbsp
&nbsp
 

רומי 9121

New member
יאיר, אתה הבנת נכון
פעם חשבתי שעסקי אוכל ומזון, הם חסינים ולא כל כך מהר יפשטו רגל, כי אנשים
לא יחסכו כל כך באוכל , מה עוד שלשבת במסעדה זה מעין בילוי, בעיקר משפחות עם ילדים או מבוגרים. יותר יחסכו בביגוד ובדברי מותרות.
אבל כנראה שגם המסעדות נפגעו, יחד עם זאת מסעדנים ושפים מצליחים , יתכן
ויסגרו אך הם פותחים בחו"ל ודי מצליחים שם.
 

Maldini Girl

New member
פשוט יש משהו בתחום המזון והמסעדנות

אני אגיד עכשיו משהו לא מבוסס, זו נטו תחושה שלי.
&nbsp
רוב האנשים בעולם אוהבים לאכול וחושבים שהם מבינים באוכל ברמה כזו או אחרת, למרות שלפחות החלק השני במשפט רחוק מלהיות נכון (גם אני שאני מבשלת כבר שנים ומתעניינת מאד לא מגדירה את עצמי "מבינה באוכל"). התחושה שלי היא שיש מן תחושה כזאת של "מה, כמה קשה יכול להיות לנהל מסעדה?"
עכשיו, לצורך העניין בואו ניקח מקצועות אחרים- רופא, טכנאי, חשמלאי, מהנדס... אף אחד לא יכול באמת לעבוד במקצועות הללו אם לא למד את זה. יש כל מיני סוגים של למידה.לפעמים לומדים מזה שהולכים לאוניברסיטה/ מכללה, ולפעמים הלמידה היא משנים ארוכות בהן צפית, עסקת "בקטנה", התנסית, היית "שולייה" של מישהו וכדומה.
אבל בתחום המסעדנות אנשים פשוט אומרים לעצמם "מה הבעיה לנהל מסעדה?" בלי לקחת בחשבון שזה מצריך לימודים כמו כל מקצוע אחר.
&nbsp
יש פעמים שהוא בא לשם למסעדות והוא שואל אנשים "מה לך ולניהול מסעדה?" או "מה לך ולבישול?" ובמקרה הטוב הם עונים "הייתי מלצר פעם" או "אני זה שעושה את העל- האש לחברים ביום העצמאות."
וזה משהו שאני לא מסוגלת להבין אותו.
מסעדה זה עסק שנוגע להרבה תחומים. הוא נוגע אמנם לאוכל, מה שמצריך הבנה בסיסית באוכל, אבל הוא נוגע גם לבריאות, להתנהלות כלכלית. איך אפשר להגיע למקצוע כזה כשאין לך מושג ולצפות להצליח? הרי אף אחד לא אומר "טוב נו, אני אפתח קליניקה לרפואת משפחה ויהיה בסדר" אם הוא לא למד רפואה קודם.
 

רוני1955

Active member
זה נכון, אבל.....

גם מסעדות של שפים ידועים נסגרות. ע"ע רפי כהן, מאיר אדוני, ועוד.
 

yair_bar

New member
מנהל
צודק בהחלט

הקושי אמיתי ומורגש אצל כולם.
&nbsp
אגב, לזכרוני רפי כהן לא סגר מסעדה.
 

yair_bar

New member
מנהל
זו היתה סגירה זמנית לכמה ימים לצורך התרעננות

לא רוצה להכנס לפרטים, אבל היו המון כתבות על זה בזמנו.

בכל אופן, כאמור, אחרי 10 ימים היא נפתחה מחדש ועדיין קיימת
 

Maldini Girl

New member
אבל זה לא קשור זה לזה

זה שעסק המסעדנות הוא מאד מאד קשה בארץ, מה שמביא גם מסעדות טובות לסגירה זה דבר אחד.
&nbsp
זה שאנשים שאין להם שום טיפה של מושג וידע בבישול, בהתנהלות כלכלית ובאוכל (לצורך העניין ברמה הבריאותית- איך שומרים אוכל שלא יתקלקל וכדומה) ויותר מידי כאלה פותחים מסעדות, זו בעיה אחרת.
 
למעלה