קיפוי מרק

אליה467

New member
קיפוי מרק

היכן ניתן להשיג בארץ כף לקיפוי קצף ושומן מהמרק?
תודה
 

yair_bar

New member
מנהל
אני משתמש בכף גדולה מחוררת המיועדת להוצאת מטוגנים מהשמן

יש בכל סופר ועולה שקלים בודדים.
 

אליה467

New member
קיפוי

שים לב מה שאני מחפשת נועד למטרות אחרות. המסננת הרבה הרבה יותר דקה, חורים זעירים מאד כדי שמולקולות הקצף והשומן שבמרק יתפסו.
 

galmintz

New member
יש כמה שיטות

לקיפוי:
  1. בכף רגילה ולקפות בעדינות.
  2. להשתמש במסננת קטנה זולה ממתכת כמו זאת למשל או קטנה יותר.
לשומנים:
  1. לבהיח כמה קוביות קרח במגבת רב פעמית ולעבור על פני הנוזל, השומן יקפא ויצמד למגבת.
  2. להעביר את המרק למקרר ולחכות ששכבת השומן תקפא מעל המרק ולהסיר את שכבת השומן בקלות - השיטה הקלה והטובה ביותר.
  3. להסיר את הסיר מהכיריים, להטות את הסיר ולהסיר בכף את רוב השומן שצף. לא מסיר את כל השומן.
  4. להשתמש בכלי מיוחד להפרדת שומן.
  5. להשתמש במשאבת רוטב מזכוכית שטובה גם לשאיבת שומן.

מקווה שעזרתי
 

שרי 55510

New member
לאחר לילה במקרר,שכבת השומן קופאת ועולה למעלה,וקל להסירה בכף.

 

galmintz

New member
למה את חוזרת שוב על מה שנכתב?

השומן לא עולה למעלה כי הוא תמיד נמצא למעלה, פיסיקה.
 
למעלה