חזה עוף ופרגיות

avico2591

New member
חזה עוף ופרגיות

מבחינת אנוטומית איזה חלק נע יותר בתרנוגלת - חוץ מהטעם - הירך או החזה של התרנגולת
חזה אמור להיות נתח פעיל שאמור להיות טעים, כמו חזה בקר שאמור להיות בשול ארוך.

פרגיות- ירך אמור להיות מבחינה הגוף פעיל כמו החזה - לעומת זאת, ההבדלים ביניהם ניכרים יותר,
 

Maldini Girl

New member
לא ממש הבנתי את השאלה שלך

לא יודעת איזה חלק פעיל יותר, אע"פ שההיגיון אומר שהירך פעיל יותר מהחזה.
&nbsp
להבדיל מחזה הבקר, חזה עוף דורש בישול קצר/ צלייה קצרה כדי לא להתייבש.
פרגית דורשת בישול מעט יותר ארוך.
 

avico2591

New member
מבחינת הידע מוזר שחזה עוף הוא נתח

חסר טעם ודווקא ה-פרגית טעימה.
ועולה פי 1.5 ממנו,
מאידך, בכבש, באווז החזה מעדן רק בחזה עוף והודו הם נחשבים הכי פחות טעימים וזולים - אך כבד יותר טעים מהם .
 

Maldini Girl

New member
בנוגע למחיר

פרגית הוא נתח יקר בין השאר כי הוא דורש הרבה עבודה להפריד מהעצם ולנקות מסחוסים עצמות וגידים, מה שיוצר הרבה פחת. אני בדר״כ מעדיפה לקנות כרעיים ולפרק את הפרגיות בעצמי. כך יש לי גם פרגיות נקיות יותר מבסופר וגם עצמות לציר עוף.
 

avico2591

New member
מבחינת

עלויות פעם פירקתי פרגיות -לפרק את העצם זה 50% פחת, כלומר עדיף לקנות צוואר עוף ולא פרגיות שהרי לפרק אותם מהעצם מעלה את השווי שלהן ב-50% מאותו פחת
.
 

TCHM

New member
אינני מבין מה אתה רוצה לאמר ומה הקשר ל"טעים יותר"?

החזה והירכיים שונים במבנה השרירים, בחזה שריר אחד מרכזי
ועוד שריר נלווה ללא שומן. בירכיים מספר שרירים שמחוברים
ברקמת חיבור שומנית, השרירים קצרים ושומניים יותר ולכן טעמם
שונה.
טעים יותר זה לטעמו של כל אחד, מה הקשר לאווז וכבש ואיך כבד
עוף נכלל בהשוואה.?
נתח הירכיים יקר יותר כי פשוט יש לו ביקוש גבוה יותר, זה לא ענין
של יותר עבודת פירוק, את שניהם מפרקים בשניות והם בערך באותו
משקל.
 

avico2591

New member
היפה הוא שני החלקים לבישול קצר

והפרגית עולה כמו בשר טחון והחזה עוף יכול לעלות ממש ממש זול.
נתתי את הכבד כי הוא גם יחסית חלק יקר בעוף.
בהשוואה לחלקים הזולים .
 

TCHM

New member
אני עדיין לא מבין מה אתה רוצה לאמר...

הסברתי שמחיר הפרגיות הוא פונקציה של ביקוש.
אתה רוצה לאמר שאין פרופורציה במחירים? אף פעם לא
היתה ולא תהיה
.
16 -+ ש"ח לקג' כבד עוף זה חלק יקר יחסית?
עזוב את הנושא, זאת כבר "טחינת מים".
 

avico2591

New member
תלוי איפה אתה קונה,

באיזור תל אביב הכבד נע - במרינדו לא זול בכלל,
וגם במגה ושופרסל 25-30

מפתיע לדעת שפרגיות יש ביקוש כל כך גדול שלפני החג המחיר עולה 80 שקל בקצב הכי טוב בשכונה אצלי.
 
מדויק

 
למעלה