עוגת ספוג עם קצפת, תותים וג'לי

MAGIG

New member
../images/Emo210.gif עוגת ספוג עם קצפת, תותים וג'לי

התעוררתי בשבת בבוקר עם חשק לעוגת ספוג פשוטה כזו, בטעם עוגה של אמא, עם תותים וג'לי. הצלחתי להדביק את הבנות בהתלהבות שלי וזה מה שיצא. תבנית בקוטר 26. לעוגת ספוג בטעם עוגה של אמא: 5 ביצים מס' 1 בטמפ' החדר 200 גר' סוכר = 1 כוס 210 גר' קמח = 1.5 כוס מנופה 2 כפיות שטוחות אבקת אפיה 1 שקית סוכר וניל 1 כפית תמצית וניל גרד מלימון אחד (אפשר מתפוז) להפריד ביצים ולהקציף במיקסר את החלבון, להוסיף בהדרגה את הסוכר ולהקציף לדרגת קצף נוקשה. בקערה נפרדת להקציף (אפשר במקצף ידני) חלמונים, סוכר וניל, תמצית וניל וגרד לימון. להוסיף בהדרגה את החלמונים המוצקפים מעט לחלבונים תוך הקצפה איטית. להוסיף את הקמח ואת אבקת האפיה לתוך התערובת המוקצפת בתנועות קיפול, עד שהתערובת תהיה חלקה. לחמם תנור אפיה ל-175 מעלות. לשמן ולקמח את התבנית ולהעביר לתוכה את הבלילה. לאפות את העוגה כ-35 דקות או עד שנועצים קיסם ויוצא יבש. להעביר סכין בין העוגה לדפנות התבנית ולצנן מחוץ לתנור. למילוי וציפוי העוגה: 375-380 מ"ל שמנת מתוקה = 1.5 מיכלים 3-4 כפות סוכר 2 כפות אינסטנט פודינג וניל להקציף שמנת מתוקה עם סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה. להרטבת העוגה: כרבע כוס חלב חמים 1 שקית סוכר וניל מומס בכף מים חמים. לערבב. לקישוט: 1 סלילת תותים שטופים היטב, לקטום את הכותרת ולחתוך לפרוסות דקות. 1/2 קופסא ג'לי בזק בטעם תות + 1 כוס מים רותחים. לחתוך את העוגה לשתיים. להרטיב בעזרת מברשת את פני החלק התחתון של העוגה (לא הרבה כדי שלא יהיה רטוב מיד, אך לא מעט כדי שלא יהיה יבש מידי). למרוח כמחצית כמות הקצפת המוקצפת. להניח את שכבת העוגה השניה וגם אותה להרטיב מעט. למרוח כ-2/3 מיתרת הקצפת על פני העוגה (בחלק העליון שלה). לסדר את פרוסות התותים על העוגה בצורה נאה. כדי שהג'לי לא יגלוש מהעוגה אנו צריכים לעטוף את החלק העליון של העוגה בשקף או בנייר אפיה ולסגור בסלוטייפ (כדי ליצור גובה ושוליים מוגבהים). לשים בקערה את הג'לי עם כוס מים רותחים ולערבב עד להמסת הג'לי. לשפוך את הג'לי על התותים וליישר היטב. להכניס את העוגה לכ-5 דקות למקרר עד שהג'לי יתייצב. להסיר את השקף או נייר האפיה ולצפות את דפנות העוגה ביתרת הקצפת המוקצפת. במידה ורוצים להשיג פני עוגה וציפוי חלקים, מכינים כוס גבוהה עם מים חמים ושמים בכוס סכין ארוכה עם להב חלק (או מרית ארוכה). מנגבים את הסכין או המרית ועוברים בעדינות על הקצפת. חום הסכין או המרית יגרמו לקצפת לשנות את פניה והיא תהפוך לחלקה מאוד. מגי

MAGIG

New member
../images/Emo174.gif קיש גבינות בעיטור פרוסות בטטה

לקלתית הקיש: הכמויות מתאימות לתבנית פאי מתפרקת 22-24. לקלתית אפויה באפיה עיורת: 100 גר' חמאה קרה 170 גר' קמח = 1 כוס + כ-3 כפות 1 חלמון קורט מלח למילוי גבינות: 2 ביצים 125 מ"ל שמנת מתוקה = 1/2 מיכל 100 גר' גבינת עיזים מגוררת (כדוגמאת פרומעז) 100 גר' גבינת קצ'קבל מגוררת 50 גר' גבינה בולגרית מפוררת 50 גר' גבינה צהובה או כחולה פלפל שחור (מלח להוסיף רק במידת הצורך, יש לקחת בחשבון שהגבינה הבולגרית די מלוחה). להקציף קלות ידנית ביצים עם שמנת מתוקה. להוסיף את הגבינות והפלפל השחור (זה הזמן לטעום אם צריך להוסיף מלח) ולערבב. לקלוף בטטה אחת ולפרוסת לפרוסות. לרכך על אדים או במיקרו. במעבד מזון לעבד חמאה, קמח ומלח לפירורים קטנים. להוסיף חלמון ולעבד עוד מעט. לאסוף את הבצק, לעטוף בניילון נצמד, לשטח ולהכניס למקרר לכחצי שעה. לרדד על משטח מקומח קלות ולרפד תבנית אפיה או תבנית פאי מתפרקת. לחמם תנור לחום בינוני 175 מעלות. לשים משקולות על הבצק ולאפות כ-10 דקות (להשאיר את התנור דולק). להסיר משקולות ולצנן. לשים את תערובת הגבינות ולסדר מעל את פרוסות הבטטה. לאפות כ- 30-35 דקות ולצנן מעט להתייצבות. מגי

MAGIG

New member
../images/Emo21.gif לחמניות עגולות

לכ-10 לחמניות (לא גדולות). 1 כוס = 200 מ"ל 500 גר' קמח (עדיף קמח לחם מסוג שטיבל 2) = 3.5 כוסות בערך 2 כפות שמן 1 כפית שמרים יבשים 1 כפית מלח כוס ורבע מים או לפי ספיגת הקמח ביצה טרופה למריחה על הלחמניות. לשים במיקסר את כל החומרים וללוש במשך 10 דקות. מרקם הבצק הוא רך וגמיש, אך לא דביק. במידה ודביק אפשר להוסיף במהלך הלישה מעט מאוד קמח (אין צורך ביותר מכף). לכסות ולהניח להתפחה במקום חמים. הבצק צריך להכפיל את נפחו. להוציא אויר בעזרת אגרוף ולהעביר את הבצק למשטח מקומח קלות. לחתוך בסכין חדה מהבצק חתיכות שוות (פחות או יותר) בגודלן (כ-10). בעזרת כף יד קמורה לגלגל את הבצק לעיגול. להניח את עיגולי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפיה, במרחק מה זה מזה. לכסות ולהתפיח שוב עד להכפלת הנפח. לחמם תנור ל- 200 מעלות ולהניח קערה או תבנית בתחתית התנור עם מים רותחים, כדי ליצור סביבה לחה. למרוח את הלחמניות בביצה (אפשר לפזר שומשום, קצח, פרג וכד'). לאפות כחצי שעה. לצנן על רשת. מגי

מדהימה../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

מגי כל הכבוד לך.... הכל מהמממם..

MAGIG

New member
../images/Emo21.gif Panino di santi - הלחמניה של הקדושים

אותה לחמניה כמו קודם, לפני התפחה שניה מוסיפים לה אגוזי מלך וצימוקים. מגי

סיוי 24

New member
אח.... מגי מה את עושה לי על הבוקר?? עוגת קצפת

ותותים... אחת האהובות עליי !!! וכמה שהיא יפה.. גם הקיש מושלם !!

MAGIG

New member
תודה סיוי. את האמת? אני מתה על העוגה הזו, היא

פשוטה ומאוד, מאוד אטרקטיבית בעיניי. מגי

noa scotland

New member
זאת העוגה המוכתרת אצלינו מזה שנים רבות

"עוגת יום ההולדת של נעה". לזכותה של אמא שלי יאמר שהיא תמיד מכינה לי אותה (ב"הפתעה"
)!

MAGIG

New member
../images/Emo211.gif מאפינס שוקולד מקופלת

לכ-12 מאפינס. 2 ביצים 160 מ"ל שמן 160 מ"ל חלב 200 כוס סוכר = 1 כוס 350 גר' קמח = 2.5 כוסות 1 כפית אבקת אפיה 1/2 כפית סודה לשתיה (אפשר בלי) 4 שוקולד מקופלת חתוכות גס לערבב ביצים, שמן וחלב, להוסיף את שאר החומרים, לערבב קלות עד לאיחוד החומרים. לחמם תנור אפיה לחום 170 מעלות. להכין תבנית שקעים למאפינס. אפשר לשמן ולקמח כל שקע ואפשר לשים עטרת נייר. למלא כל עטרה או שקע בכ-3/4 הגובה. לאפות כ-20 דקות. מגי

מגי--שאלה לי אלייך....

נגיד את קמה ביום שני (סתם לדוגמא) ואומרת לעצמך--בא לי להכין דברים-ואז את נכנסת ללופ של הכנות? זה לא גוזל לך את כ-ל היום? אני מעריצה אותך... הלוואי והיתה לי יוזמה כמוך..

MAGIG

New member
מהפה שלך לאוזן של אלוהים, אני עובדת שישה ימים

בשבוע, 8 וחצי שעות בכל יום, בעבודה שאינה קשורה כלל לנושא בישול ואפיה. את כל האפיה והבישול שלי אני עושה לאחר שעות העבודה וזה לגמרי לא גוזל לי את כל הערב אפילו. בשבילי זו אהבה גדולה, משהו שאני לא יכולה לוותר עליו. ותודה על המחמאה. מגי

../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

ווואווווווווו מה שנאמר "סופר וומן"... כל הכבוד לך!!!

lib3

New member
מה? את עובדת ועדיין מספיקה לבשל כ"כ

הרבה לאחר העבודה, ועוד בחורף? כה לחי.

MAGIG

New member
../images/Emo6.gif למזלי אני לא צריכה להסביר את האהבה שלי

כל מי שצריך לדעת יודע וגם את נושא צילום האוכל כבר יודעים, אז כולם מחכים בסבלנות שאסיים לצלם. מגי

למעלה