עוד מתכון מעניין טעים - סלט חצילים של sjarjar
סלט חצילים של sjarjar (הערות שלי - מצדה - בסוגריים) - מלהיטים מעט שמן זית בווק (2-3 כפות, לא יותר) (אני- מצדה הוספתי יותר) - לתוכו מטילים כרישה פרוסה (או בצל פרוס), וקוביות חציל (לא קלוף) בגודל 2X2X2 ס"מ. מטגנים על להבה גבוהה תוך ערבוב עד שקוביות החצילים משחימות מעט. (לקח לי המון זמן! הכל נדבק לי לסיר- זאת לאחר שהחלפתי מווק לסיר- כי הווק עשה לי צרות עם החצילים. הקיצר- צריך לעמוד כל הזמן ולערבב אחרת כל העסק נתפס) - לקראת סוף הטיגון מוסיפים שום פרוס. - מוסיפים קופסא עגבניות מרוסקות. - מתבלים (תיבלתי במלח, פלפל, סוכר, כפית אריסה, מעט כמון ומעט בהרת) ומביאים את העגבניות לרתיחה. 2-3 - דקות בישול ברתיחה (פה הוספתי מיץ עגבניות ומים כדי שלא יהיה יבש) ומוכן. - אפשר להוסיף בזיליקום טרי קצוץ. מגישים מעל פסטה, אורז מלא, או קוביות לחם ישן קלוי. יצא מעולה! גם כסלט קר שנאכל עם לחם וגם כתוספת חמה.