שרשור החצילים???

יעל י

New member
שרשור החצילים???

לפני חודש לערך היה פה שרשור חצילים נהדר - לא מוצאת - מי יכול לעזור לי? הגינה מלאה חצילים ובא לי לגוון
 

Rebeccan

New member
נסי דרך החיפוש הישן

וכבר היו איזה 3,014 שרשורי חציל אצלי חציל באופן קבוע בתפריט
 

יעל י

New member
קודם כל אני צריכה לומר לך תודה ענקית

לפני שבועיים נתת לי מתכון לסלט כרוב אדום כמו בשווארמה - מדהים. נהדר הוא קבוע אצלי במקרר לפחות עד שימאס לי... נו אולי יש לך איזה מתכון מיוחד לחצילים - לא מטגן! אני לא מטגנת. אני מחפשת למשל משהו עם רוטב סוייה. עכשיו אני מכינה למשל מוסקה.
 

Rebeccan

New member
לא מצליחה לאתר..... מה עם חציל קלוי ?

אצלי בטעם טבעי - כל הזמן יש לפחות קצת מצרפת לסלט ירקות, מצרפת על פסטה וכו' .....
 

מ צ ד ה

New member
עוד מתכון מעניין טעים - סלט חצילים של sjarjar

סלט חצילים של sjarjar (הערות שלי - מצדה - בסוגריים) - מלהיטים מעט שמן זית בווק (2-3 כפות, לא יותר) (אני- מצדה הוספתי יותר) - לתוכו מטילים כרישה פרוסה (או בצל פרוס), וקוביות חציל (לא קלוף) בגודל 2X2X2 ס"מ. מטגנים על להבה גבוהה תוך ערבוב עד שקוביות החצילים משחימות מעט. (לקח לי המון זמן! הכל נדבק לי לסיר- זאת לאחר שהחלפתי מווק לסיר- כי הווק עשה לי צרות עם החצילים. הקיצר- צריך לעמוד כל הזמן ולערבב אחרת כל העסק נתפס) - לקראת סוף הטיגון מוסיפים שום פרוס. - מוסיפים קופסא עגבניות מרוסקות. - מתבלים (תיבלתי במלח, פלפל, סוכר, כפית אריסה, מעט כמון ומעט בהרת) ומביאים את העגבניות לרתיחה. 2-3 - דקות בישול ברתיחה (פה הוספתי מיץ עגבניות ומים כדי שלא יהיה יבש) ומוכן. - אפשר להוסיף בזיליקום טרי קצוץ. מגישים מעל פסטה, אורז מלא, או קוביות לחם ישן קלוי. יצא מעולה! גם כסלט קר שנאכל עם לחם וגם כתוספת חמה.
 

מ צ ד ה

New member
במתכון הבא הברישי את פרוסות

החצילים בשמ"ז ואפי בגריל. קציצות בשר בחצילים ופלפלים בנוסח יווני/בני סיידא מתכון מורכב שטעמו מיוחד. ניתן להכין חלק מהדברים מראש ולהרכיב את המנה לפני ההכנה הסופית. הערות שלי -מצדה- בסוגריים קציצות בשר בחצילים ופלפלים בנוסח יווני/בני סיידא 6-4 מנות חומרים: 3 חצילים מלח ופלפל שחור טחון טרי שמן לטיגון 4 פלפלים אדומים לקציצות: 600 ג' בשר בקר טחון (500 ג') 1 בצל גדול מגורר (קצוץ דק) 1 פרוסת לחם שרויה במים וסחוטה 1 ביצה 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (כוס) מלח ופלפל שחור טחון טרי בנוסף: שמן לטיגון 150 ג' נקניק קבנוס פרוס (2 גלילים) 5 עגבניות חלוטות, קלופות וקצוצות (הכנתי עם אך לטעמי מיותר- אלא אם כן אוהבים מאוד עגבניות) 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק (ויתרתי) הכנה: 1. קולפים את החצילים וחותכים לפרוסות. זורים על החצילים מלח ומשהים לשעתיים לניקוז הנוזלים המרירים (שעה במסננת). שוטפים ומייבשים על מגבות נייר. מחממים במחבת את השמן וקולים את החצילים עד הזהבה (השחמה עמוקה ולסחוט אותם ה-י-ט-ב) 2. קוליפ את הפלפלים על אש פתוחה, מצננים, קולפים וחותכים לרצועות 3. מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות וצרים קציצות מוארכות. מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הקציצות עד השחמה. 4. מטגנים בשמן את הקבנוס (נותן טעם מעושן מעט אך אפשר לוותר). עורכים בסיר כבד את החצילים ועליהם את הקציצות והנקניק, הפלפים והעגבניות ומעט משמן הטיגון. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים חצי כוס מים. 5. מבשלים על להבה נמוכה כשעה עד שהרוטב מסמיך. מעטרים בפטרו' קצוצה ומגישים עם לחם טרי. אנשים- אין מילים על כמה שהתבשיל מיוחד בטעמו טעם הקציצות מיוחד והן עסיסיות לאללה ומממממ לקוח מהספר של בני סיידא "מכל העולם - מבחר מאכלי עמים"
 

MAGIG

New member
סלט חצילים תאילנדי

מקור המתכון: העובדים התאילנדיים (בחקלאות) של חברתי דורית: 2-3 חצילים גדולים וקלים 10 שיני שום כתוש כחצי כוס שמן (לא זית) 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות 2 כפות קטשופ צ'ילי גרוס סוכר הכנה: להסיר את העוקץ של החצילים ולחתוך לקוביות בינוניות בגודלן (בערך שני ס"מ על שני ס"מ). במקור במתכון הוא עם חצילים קלופים אך אני חושבת שיותר טעים ויותר יפה חצילים לא קלופים, ואז יש קוביות קלופות וקוביות עם קליפה. את החצילים יש לאדות מעל סיר עם מים (בערך כמו סיר קוסקוס). אני שמה מסננת מנירוסטה מעל סיר מים רותחים וכך מאדה את החצילים. רמת האידוי היא "אל-דנטה" - לא ממש עד שיהיו מאוד רכים, אלא שישמרו על צורתם. בסיר נפרד לטגן את השום עם השמן, להוסיף רסק עגבניות וקטשופ. להוסיף צ'ילי גרוס (שיהיה חריף מאוד) ולהוסיף סוכר - לשחק עם הטעמים עד שמגיעים לטעם שאוהבים. שיהיה חריף במידה נסבלת וטעימה ושגם יהיה מתוק. להוסיף את החצילים המאודים. לערבב היטב. להכניס בקופסא למקרר לפחות ללילה. מגי
 

Rebeccan

New member
בואי נכין ביחד ?

איך לא מצאתי ? חיפשתי בכל מיני שילובים
מעפן
 

יעל י

New member
מגי...מה אפשר לשים במקום הצ'לי?

לא אוכלים אצלי חריף כמעט בכלל יש משהו אחר? אולי רוטב צ'לי מתוק?
 

MAGIG

New member
צ'ילי מתוק יהיה מצויין (גם מצד המתוק, וגם

מצד החריף), העיקר הוא "לשחק" עם הטעמים, עד שטעים לך. מגי
 

MAGIG

New member
סלט חצילים מאודה בטעם המזרח הרחוק

סלט חצילים מאודה: 2 חצילים בגודל בינוני 5 שיני שום כתושות 3 כפות שטוחות ג'ינג'ר טרי מגורר 3 כפות שמן צמחי 3 כפות שמן שומשום 3 כפות חומץ אורז 2 כפות סילאן או דבש מלח עירית קצוצה לחתוך את העוקץ של החצילים ולחצות אותם לשניים ולאדות (אפשר במיקרו) או ברוזטה במשך כחצי שעה. לצנן את החצילים. בעזרת כף עץ ל"משוך" את תוך החציל החוצה מהקליפה (פסים ארוכים). לשים את החצילים על כלי או קרש מעט בהטיה ע"מ שיגירו נוזלים. להעביר את החצילים לקערה ולשים את השום, ג'ינג'ר, 2 סוגי השמן, חומץ, מלח וסילאן ולערבב קלות. להוסיף עירית קצוצה ולערבב עוד מעט. הסלט במיטבו ביום למחרת. מגי
 
בדיוק היום הכנתי בעבודה

גלילות חצילים ממולאות בבשר טחון, עם סלק מגורד ועגבניות מעוניינת?
 
למעלה