מאפה תפ"א בשמנת
חומרים לתבנית פיירקס גדולה: תפוחי אדמה בינוניים, מאורכים. 2 שמנת עמידה (מתוקה) כוס-כוס וחצי חלב מלח ופלפל לבן אגוז מוסקט אפשרי - מעט אבקת מרק עוף/דגש אפשרי - פטריות פורצ'יני במטחנה הכנה: 1. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לטבעות צרות. מסדרים רעפים בצפיפות בתבנית. 2. מערבבים שמנת וחלב, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט מגורר. משלימים טעם עם אבקת הדגש וטורפים היטב. להזהר מהמלחת יתר כי הנוזל מצטמצם. 3.יוצקים את הנוזלים על תפוחי האדמה וטוחנים מעל פטריות. עוטפים היטב ברדיד אלומיניום ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 45 דקות. 4. מסירים את הרדיד ואופים עוד כ- 15 דקות עד לריכוך והשחמה. טוב חם ונהדר גם קר אחרי לילה במקרר.
חומרים לתבנית פיירקס גדולה: תפוחי אדמה בינוניים, מאורכים. 2 שמנת עמידה (מתוקה) כוס-כוס וחצי חלב מלח ופלפל לבן אגוז מוסקט אפשרי - מעט אבקת מרק עוף/דגש אפשרי - פטריות פורצ'יני במטחנה הכנה: 1. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לטבעות צרות. מסדרים רעפים בצפיפות בתבנית. 2. מערבבים שמנת וחלב, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט מגורר. משלימים טעם עם אבקת הדגש וטורפים היטב. להזהר מהמלחת יתר כי הנוזל מצטמצם. 3.יוצקים את הנוזלים על תפוחי האדמה וטוחנים מעל פטריות. עוטפים היטב ברדיד אלומיניום ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 45 דקות. 4. מסירים את הרדיד ואופים עוד כ- 15 דקות עד לריכוך והשחמה. טוב חם ונהדר גם קר אחרי לילה במקרר.