מדליוני חזה עוף בפטריות וטרגון
מתכון קל וקליל מהמטבח האיטלקי מרשם של בת' אילון. 2 חזות עוף חתוכים למדליונים (בגודל מדליה) קמח מתובל במלח ופלפל לקימוח 4 כפות שמן זית 5 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות באורך 1 ס"מ 250 גר' פטריות שמפיניון קטנות פרוסות דק 1/2 כוס יין לבן יבש 1/2 כוס מרק עוף 2 גבעולי טרגון טרי,עלים בלבד קצוצים דק מקמחים את מדליוני העוף בקמח המתובל. מחממים במחבת גדולה 2 כפות שמן זית ומטגנים את המדליונים כ- 2 דקות מכל צד רק עד שיהיו עשויים, מעבירים לצלחת מחוממת (אני מעבירה לקערה חסינת אש ולטוסטר אובן). מוסיפים לשמן במחבת את הבצלים הירוקים ומטגנים דקה חוסיפים את יתרת השמן ואת הפטריות ומטגנים עוד כ- 2 דקות עד שהפטריות מעט ישחימו אבל ישמרו על מוצקותן. מוסיפים את היין ומבשלים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת . מוסיפים את המרק והטרגון ומצמצמים שוב עד שהרוטב יסמיך מעט. מחזירים למחבת את העוף מחממים ומגישים.
מתכון קל וקליל מהמטבח האיטלקי מרשם של בת' אילון. 2 חזות עוף חתוכים למדליונים (בגודל מדליה) קמח מתובל במלח ופלפל לקימוח 4 כפות שמן זית 5 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות באורך 1 ס"מ 250 גר' פטריות שמפיניון קטנות פרוסות דק 1/2 כוס יין לבן יבש 1/2 כוס מרק עוף 2 גבעולי טרגון טרי,עלים בלבד קצוצים דק מקמחים את מדליוני העוף בקמח המתובל. מחממים במחבת גדולה 2 כפות שמן זית ומטגנים את המדליונים כ- 2 דקות מכל צד רק עד שיהיו עשויים, מעבירים לצלחת מחוממת (אני מעבירה לקערה חסינת אש ולטוסטר אובן). מוסיפים לשמן במחבת את הבצלים הירוקים ומטגנים דקה חוסיפים את יתרת השמן ואת הפטריות ומטגנים עוד כ- 2 דקות עד שהפטריות מעט ישחימו אבל ישמרו על מוצקותן. מוסיפים את היין ומבשלים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת . מוסיפים את המרק והטרגון ומצמצמים שוב עד שהרוטב יסמיך מעט. מחזירים למחבת את העוף מחממים ומגישים.