צלי קורקבנים ביין אדום-חיים כהן
צלי קורקבנים ביין אדום :החומרים 2\1 ק"ג קורקבנים של עוף או של אווז שמן זית 2 בצלים (250 גרם), קצוצים 2 שיני שום, כתושות 4\1 כוס ברנדי (אם רוצים) 2\1 כוס יין אדום יבש 2 עלי דפנה 2 גבעולי טימין 4\1 כוס מרק עוף צח או מים להגשה עלים ירוקים שונים (רוקט, תרד או אחרים), שטופים ומיובשים גרסאת הדפסה שילחו לחבר :אופן ההכנה מחדירים קצה של סכין בין הקורקבן לקליפה העוטפת אותו מצד אחד. מכניסים אצבע בין הבשר לקליפה ומסירים את הקליפה. עושים כך גם מצדו השני של הקורקבן. מנקים כך את כל הקורקבנים ושוטפים היטב במים. מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים את הבצלים. הקורקבנים והשום, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות. אם רוצים יוצקים את הברנדי לסיר, מדליקים אותו וממתינים עד שהלהבות דועכות. מוסיפים את היין ומתבלים בפלפל שחור. מוסיפים את עלי הדפנה, הטימין והמרק או המים. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה וחצי, עד שהקורקבנים רכים. מגישים על מצע של עלים ירוקים.