צריכה רעיונות,

חלילית1

New member
צריכה רעיונות,

אני אמא לשני ילדים - בת 9 - בררנית איומה באוכל, ממש משעממת אותי ובן 5 שמוכן לאכול כל מה שזז... למען בתי הבררנית אני פונה אליכם - את העוף של יום ששי בערב (בשאר השבוע אני מגוונת ולא אוכלים עוף בצורתו המקורית)- היא אוכלת באופן קבועעם אורז לבן. היא אוהבת עוף אפוי עם הרבה רוטב (שאפשר למזוג אח"כ גם על האורז) - בשום אופן לא עוף מבושל. עד כה הצלחתי לתפוס אותה בשלושה רטבים שהיא אוהבת - אננס משומר עם א. מרק בצל, סילאן עם סויה ודבש עם סויה (שני האחרונים מאוד קרובים בטעם ונקראים אצלנו - "עוף שחור")... אז קדימה - רעיונות לרטבים נוספים שיעשו לי עוף טעים ועסיסי... מי מכבד? תודה!!!
 

הרברונן

New member
מתכון: עוף בקדירה שילדים אוהבים

זו ארוחה שלימה בקדירה, עם הרבה רוטב בתבנית עם מכסה שניתן להכניס לתנור: משמנים את התחתית בשמן טיגון רגיל שמים מעל פרוסות בצל על כל שטח התחתית שמים מעל נתחי עוף מתבלים במלח, פלפל שחור גרוסטרי, פפריקה מתוקה ושום (אפשר באבקה) שמים מעל נתחי תפוחי אדמה שמים מעל הכל דבש (או סילאן) בנדיבות יוצקים מהצד מיץ טבעי בכמות שתגיע לחצי הגובה (תפוזים, דובדבנים, מנגו, אננס ועוד, מקרטונים של 3 ב 10, רק לא דיאט) מכסים לתנור, 200 מעלות, 90 דקות ואפילו יותר יוצא מעולה, עם המון רוטב אפשר להוסיף גם בטטות וכדומה, ולצ'פר גם את המבוגרים כל טוב, רונן
 

חלילית1

New member
הרברונן, תודה רבה על הרעיון, יש לי

2 שאלות: 1. האם הכוונה במיץ טבעי לנקטרים בקרטטונים? 2. האם עניין הקדירה הכרחי או שאפשר גם בסיר מכוסה נייר כסף?
 

RUTHIE1

New member
יש לי מתכונים למאכלים הבאים:

אם את רוצה תגידי למה ואני אקליד.קחי בחשבון ש: 1. אוכל שלהקליד רק בערב 2. יש לי ילדים בררנים מאוד ובהם מתים על המאכלים האלה...
עוף ברוטב קפה (גם מתקבל כהה)
עוףברוטב מייפל
עוף ברוטב משמש
עוף ברוטב ריבת תפוזים
עוף ברוטב תפוזים וחרדל
עוף ברוטב עגבניות עם פתיתים מה שתרצי-תבקשי ואקליד.
 

חלילית1

New member
רותי, תודה על ההתייחסות, אשמח מאוד

ל- עוף ברוטב מייפל עוף ברוטב משמש עוף ברוטב ריבת תפוזים עוף ברוטב תפוזים וחרדל תודה.
 

RUTHIE1

New member
מתכון: עוף בריבת תפוזים

את שאר המתכונים אקליד בערב. מתכון: עוף בריבת תפוזים רכיבים: 1 עוף בינוני מחולק ל-8 (אני משתמשת ב-6 כרעיים מחולקים, ללא עור) למישרה: 3 כפות ריבת תפוזים 3 כפות סוכר 3 כפות סויה 2 כפות יין לבן 1 בצל ירוק קצוץ קורט ג'ינג'ר מלח (לא שמתי בגלל הסויה), פלפל שחור אופן הכנה: להכנת המישרה-מערבבים בקערה את כל החומרים. משרים בו את העוף למשך הלילה.(אני השריתי שעתיים בלבד). מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (180) ומניחים את העוף בתבנית פיירקס.יוצקים מעל את המשרה. אופים כשעה או עד שהעוף משחים ומוכן מבפנים. הערות: מקור המתכון: אם תרזו-אין זו אגדה (אילנה רז) הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

RUTHIE1

New member
../images/Emo91.gifמתכון: עוף במייפל

מתכון: עוף במייפל רכיבים: 8 מנות : עוף מחולק ל-8 מנות (אני מכינה עם 6 כרעיים מחולקות ללא עור) למישרה: 5 כפות סירופ מייפל 5 כפות רוטב סויה 1 כפית גדושה של חרדל דיז'ון 8 שיני שום כתושות (אני משתמשת בקוביות שום קפואות) אופן הכנה: מערבבים בקערה את כל חומרי המישרה ומשרים את העוף כשעה. מחממים תנור לחום בינוני-180 מעלות.עורכים בתבנית את נתחי העוף ויוצקים מעליהם את המישרה.אופים כשעה (אצלי פחות) עד שהעוף מזהיב. הערות: הערה: כדאי מדי פעם לשפוך מהרוטב על העוף. מקור המתכון: אם תרזו-אין זו אגדה (אילנה רז) הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

RUTHIE1

New member
../images/Emo91.gifמתכון: עוף ברוטב תפוזים וחרד

מתכון: עוף ברוטב תפוזים וחרדל רכיבים: 6 מנות: 12 ירכי עוף (אני מכינה מ-6 כרעיים , מחולקות ללא עור) 1.5-2 כף חרדל דיזון לרוטב: 1 כוס מיץ תפוזים 1 כף סוכר חום קליפה מגורדת מתפוז אחד אופן הכנה: מחממים תנור לחום בינוני.מורחים את העוף בחרדל, ומניחים בתבנית חסינת חום. להכנת הרוטב:מערבבים בסיר את כל החומרים, ומביאים לרתיחה. יוצקים את הרוטב על העוף, ואופים כחצי שעה.הופכים את הירכיים, ויוצקים עליהן את הרוטב שהצטבר בתחתית התבנית. אופים חצי שעה נוספת. הערות: מקור המתכון: אם תרזו-אין זו אגדה (אילנה רז) הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

RUTHIE1

New member
../images/Emo91.gifמתכון: עוף ברוטב משמש

מתכון: עוף ברוטב משמש רכיבים: 6 מנות: 6 נתחי עוף 1 שקית אבקת מרק בצל 1 קופסא חצאי משמשים משומרים 4 כפות רוטב סויה 4 שיני שום מעוכות אופן הכנה: מחממים תנור לחום בינוני. עורכים בתבנית פיירקס את נתחי העוף. בוזקים עליהם את אבקת המרק ומניחים עליהם וביניהם את המשמשים.(שומרים את נוזלי השימור). מערבבים את נוזלי השימור עם רוטב הסויה והשום הכתוש. יוצקים מעל העוף שבתבנית. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-45 דק'.מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד 15 דקות. הערות: מקור המתכון: אם תרזו-אין זו אגדה (אילנה רז) הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
תחפשי בלוח המתכונים של הפורום

יש שם שני מתכונים שלי של עוף (הכותרת היא עוף בשקית קוקי). אחד המתכונים הוא עם נוזלים של מרק ירקות, שרק משדרגים אותו וגורמים לו להיות רך וטעים מאוד.
 
זה יוצא שחום ויפה, כמו עוף בתנור

אני מתבלת עם תערובות מעניינות (כמו ניו אורלינס ותערובת לעוף של תבליני אילנה). אם הבת שלך לא אוהבת תערובות מעניינות, שימי פפריקה מתוקה כדי שהעוף יקבל צבע. לטעם שימי קצת שום גבישי, פלפל שחור וכמובן מלח. אם היא אוהבת טעם של בצל, אפשר להוסיף גם קצת אבקת מרק בצל.
 

חלילית1

New member
דמעות, מה יש בתערובות התבלינים

שציינת? אני נוהגת להשתמש בתבלינים טחונים נקיים ולא בתערובות.
 
למעלה