בקשת עצה לגבי מזון לכלבים Platinum.

DAHUJI

New member
בקשת עצה לגבי מזון לכלבים Platinum.

בחנות למוצרי חיות בחולון לפני כחודש, חשבתי שזה יהיה רעיון טוב לנסות שק של 5 קילו מהמזון החצי-רך (18% לחות, לא רטוב) מתוצרת Platinum, מתכון של Adult Iberico+Greens (שזה בעצם חזיר וירקות = pork & vegetables).
על האריזה מצויינת תכולת בשר של 70% (סה"כ במזון כולו, מה שנחשב גבוה מאוד יחסית). המזון ייחודי מאוד בכך שהוא חצי-רך ולא קשה כרגיל, הטעימות שלו מאוד גבוהה והכלבים אוהבים.
אז מה הבעיה?... לצערי לא הצלחתי למצוא עליו הרבה מידע וביקורות ברשת מה שמדאיג אותי.

הצלחתי למצוא ביקורות ישנות מ- 2007 ב- dogfoodanalysis.com - על מתכון העוף לבוגרים (Platinum Adult Chicken). קיבל 2 כוכבים, אבל בדקתי והשוותי רכיבים והמתכון קצת ישן והשתנה לבינתיים. למשל ה- Menadione הוצא ממנו, ובצדק (ויטמין K סינטטי רעיל). מצאתי ביקורת גם על מתכון העוף לגורים (Platinum Puppy Chicken, קיבל 3 כוכבים, גם ביקורת ישנה מ- 2007).

קניתי 5 ק"ג ב- 220 ש"ח. המוכר אמר ש- 15 ק"ג (3 שקים של 5 ק"ג) יעלו בסביבות ה- 400 ש"ח... 70% בשר זה יפה מאוד ובסה"כ המזון נראה רציני, תוצרת גרמניה.

מה דעתכם? למישהו פה יש נסיון האכלה המזון הזה?
לא עדיף לקנות אוריג'ין וזהו ולא לשבור את הראש?
(אני קצת יודע את התשובה בעצמי, אבל בכל זאת החלטתי להתייעץ עם האנשים הנחמדים שפה
).

marx04

New member
לא מכיר את המזון, אבל מספר הערות על המרכיבים

שלום לך,

אינני מכיר את המזון, אך על פי עיון ברשימת הרכיבים של נוסחת העוף, המזון מכיל כמות נכבדת של אורז ותירס. בנוסף לכך מדובר על 70% בשר (ולא קמח בשר), מה שאומר שאחרי תהליך העיבוד והייבוש של המזון, כמות הבשר במוצר הסופי היא נמוכה משמעותית.
בקיצור, אין סיבה להתלהב מהמזון הזה, בוודאי לא במחיר שכתבת.
יחד עם זאת, אין מניעה לתת את המזון הזה לכלב שלך אם המזון הזה עושה לו טוב.

בברכה,

אורי.

Dolly19

New member
אני מעדיפה לתת סיכוי למותגים אלמוניים בתחומים אחרים

לא במזון....
אבל אולי זאת רק אני

דגלמנגה

New member
מה אני "יגיד" לך, חביבי

אחרי קריאת המאמר על התוסף שציינת (K3), החסרונות החמורים מול התקוות ליתרונות, ולאור העובדה שהחומר לא נכלל ברשימת המרכיבים הרשמית, במזון לכלב (ז'תומרת זו הברקה פרטית שלהם) וקיימת אזהרה מפניו כרעיל למאכל-אדם... אני הייתי מתרחק מהחברה הזאת כמו מאש. ולא אכפת לי מה הם אומרים שהם שיפרו בפורמולה החדשה.
אבל כמו שכותבת דולי-19 - אולי זה רק אני...
&nbsp
נ.ב. יישר כוח על המחקר שערכת. השכלתי. תודה.

KallaGLP

New member
מסכימה עם כל מי שענה לפניי.

מוצר שיש לגביו סימני שאלה ועוד במחיר כזה גבוה לא נראה לי משהו שהייתי הולכת עליו. בטח אם הברירה היא בינו לבין אוריג'ן הידוע.

DAHUJI

New member
תודה לכולכם על העצות וההתייחסות

נחתתי לקרקע עם ההתלבטויות המיותרות, והשכלתי להבין (גם בזכותכם) שאני בעצם יודע מה אני רוצה בשביל החמוד שלי.
!Orijen Puppy it is

(או Acana, אבל זה כבר ניואנסים)...

תודה למשיבים!

למעלה