האם ניתן לקנות בדיוטי פרי טלפון נייד שבארץ מחירו כ-1500 ש"ח?

ladybug4NLP

Active member
האם ניתן לקנות בדיוטי פרי טלפון נייד שבארץ מחירו כ-1500 ש"ח?

מדובר ב-huawei P9

הלך לי אתמול מסך של טלפון XIAOMI וגם ככה חשבתי לקנות אחד אחר.
הבן נוסע השבוע לאמסטרדם אז השאלה אם אפשר לקנות ללא מכס/מע"מ

תודה

תלוי באיזה דיוטי פרי זה.

בכל מקרה יהיה מעמ של 17 אחוז אם תעבור במסלול האדום . אם זה בארץ נראה לי שזה כלול במחיר אבל אני לא בטוח. עדיף לך לבדוק בפורום טלפונים סלולארים.

ladybug4NLP

Active member
המשכשיר שאני רותה לקנות עולה בגו0מובייל מעל 1500 ש"ח

בגלל זכרון של 64GB

וכן הכוונה היתה שיקנו לי בדיוטי בנתב"ג ולא בחו"ל

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מכשיר שמחירו למעלה מ 200 דולר אמריקאי

חייב במע"מ עם הכנסתו לארץ, החל מהדולר הראשון
אם החיוב יאכף או לא זו כבר שאלה אחרת.

ladybug4NLP

Active member
אני רותה לקנות בארץ בדיוטי ולא בחו"ל

והאם לא עבר כבר החוק שאפשר לייבא דברים ב-500$ (אם כבר?)

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
פטור ממכס ומס קניה, לא פטור ממע"מ

למיטב ידיעתי המחיר הנמוך ביותר שניתן לקנות בו טלפונים סלולריים בצורה חוקית הוא באילת, אם זה מתאים לך (גם חבר יכול לקנות עבורך) - תוכל להתקשר לרשתות השיווק ולברר זמינות ומחיר.

ladybug4NLP

Active member
עם ישראל (החכם) מי שלא שומר פסח-יסע לחו"ל ולא לאילת

במחירי בתי המלון בארץ.
ובכלל קניית סלולר שלא בסין לא ממש משתלמת גם כספית ובעיקר לא מבחינת ההתאמה שלהם לישראל,מועדים לשמחה

dani666

New member
לקנות סלולר *רק* בסין ?

dani666

New member
*לקנות* באילת זה חוקי. *להוציא* מאילת זה כבר לא חוקי

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
על כמות לא מסחרית לא נדרשים בתשלום מע,מ גם כשמוציאים מאילת

כשקונים יש להזדהות עם תעודת זהות, בעבר, כשביטלו את המכס על סלולריים, ניתן היה לקנות עד 5 מכשירים עם תעודת זהות אחת, לכמה מחברי קנו נהגים שנוסעים לאילת וממי שקונה לשימוש אישי בלבד (בדיוק כמו קניית חולצה או בושם) לא נדרש תשלום המע,מ ביציאה מאילת, ובמידה ובלתי חוקי להוציא מאילת הרי זה אחד החוקים שהציבור לא יכול לעמוד בו והוא לא נאכף בדיוק כשם שאיתות ביציאה לעקיפה והדלקת אורות חורף לא נאכפים 0מה לעשות, במדינתנו יש המון עורכי דין והמון חברי כנסת שרוצים לחוקק - ומחוקקים חוקים שלא ניתן לעמוד בהם ולא ניתן לאכפם ולכן מעלימים מהם עין - גם אם הקונה יעבור במכס ביציאה מאילת ויספר למוכס שקנה טלפון המוכס ינפנפו לכול הרוחות, שאם היו מתעסקים עם זה כביש היציאה מאילת היה נחסם.
לעומת זאת הטילו מע"מ על סיגריןת באילת כשהתברר שכשליש מכמות הסיגריות בארץ נמכרות באילת.

dani666

New member
אהה.. "לא יכול"... לשיטתך אם כך אין לאכוף עבירות מהירות ...

... עבירות חנייה (כולל במקומות השמורים לנכים) ולמעשה, כל חוק שעוברים עליו בכל תחום - עצם זה שעוברים על החוק הרי מראה שלא ניתן לעמוד בו.

הגיוני. ומדהים. ועוד מאיש חוק לשעבר.

ואם ננסה לחשוב רגע, אפילו לא ענית למה שכתבתי.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אנסה לענות

1. איני בטוח שזה לא חוקי להוציא מאילת מכשיר טלפון סלולרי שנקנה בה, אשמח אם תביא קישור לחוק הזה, במידה וקיים כדי שאוכל ללמדו ולהתייחס אליו.
2. בקשר לחוקי המדינה - יש אוסף עצום של חוקים שאינם נאכפים, הם אות מתה בלבד, שני החוקים שמניתי נמנים עליהם - ואוסיף לך עוד - האם ידעת שלפי חוקי המדינה אסור לילד מתחת לגיל 12 להוריד את כלבו שיעשה צרכיו, וגם להורים אסור להתיר לבנם לעשות זאת?
בתקנות התעבורה שאותן אני מכיר יש הרבה למעלה מאלף סעיפים ופי כמה תתי סעיפים, המדינה, מטעמיה שלה, החליטה לאכוף רק בודדות מהן (ואמר לי פעם בוחן תנועה: "לפי התקנות אני צריך להוריד מהכביש כל משאית שרק יצאה מהנמל"), - תקנות המהירות והחניה שמנית נמנות על אלה שכן נאכפות.
תקנה שלא נאכפת מותר בפועל לעבור עליה - במידה ויש למישהו בעיה עם זה עליו לפנות לדובר משרד המשפטים ו/או דובר משרד התחבורה ו/או דובר המשרד לבטחון פנים ו/או דוברת המשטרה - מהם אולי (ואני בספק גדול) תוכל לקבל הסבר.
בדברי אלה יש רק תאור השיטה הנהוגה בארץ ואיני מביע דעה אם זה טוב או רע.
דעתי האישית - יש למנות וועדות שיעברו תוך שנה על כל מערכות החוקים והתקנות בארץ כשמטרתן תהיה לצמצם את מספר התקנות לכל היותר ל 15% ממספרן כיום ואת כל התקנות שישארו לאכוף בקפידה

puptits

New member
אתה טועה, ישנו הבדל בין עוסק לצרכן

החוק שהבאת שעליו אתה מתבסס שאסור להוציא מאילת סלולרי, מדבר על ״עוסק״ ולא על ״צרכן״
אדם פרטי (צרכן) יכול לקנות סלולרי באילת ולהוציאו מאיזור הסחר החופשי כאוות נפשו.
אגב לא רק סלולרי...
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

puptits

New member
לא מבין את הקשר לציטוט

כתבת שמותר לקנות באילת ושאסור להוציא מאילת.
מה בציטוט קשור?
&nbsp
אני חוזר: מותר לצרכן לקנות באילת ואף להוציא מאילת כפי שברזילי טען
&nbsp
והערת אגב, אל תקמצן במילים וכותרות ללא תוכן.
זה שאתה קצר וממוקד לא הופך זאת לצודק, להיפך, מקשה להבין אותך.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

dani666

New member
2. ומה שאתה אומר כיצד קשור לשאמרתי ? והאם...

... בכלל טענתי שזה נאכף ? רק שאני ציינתי מה חוקי ומה לא חוקי. אתה התחלת להתפתל ולמצוא תירוץ פסאודו חוקי לכך ("לא יכול לעמוד בו").
&nbsp
צורה לנו, צורה למדינה, צורה למשטרה, בין היתר בגלל טיעונים שכאלה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
זה לא עובד ככה

יש חוק ויש מציאות.
ואם יאכפו את החוק ויפעלו לפיו - אף משאית לא תיסע בכבישי הארץ וגם כמחצית מכלי הרכב הפרטיים

למעלה