שמן קוקוס

bogib

New member
שמן קוקוס

טוב, לא נראה לי ששימוש בשמן קוקוס עוזר להלבנת שיניים או שאני עושה משהו לא נכון. מחפש משחת שיניים מלבינה, טבעית אם אפשר, שאפשר להשתמש בה יום יום למשך תקופה קצרה.
 

3תיתי

New member
שמן קוקוס אינו מלבין שיניים

לפי נסיוני ונסיון קולגות, הוא מקל על הסרת האבנית וכתמים מהשיניים. הלבנה? רק בחומרי הלבנה ממש. ואז לזכור. שסתימות וכתרים, אינם עוברים הלבנה.
 

bogib

New member
הכוונה

לא ממש להלבין, באמת להסיר כתמים ודהייה ככל הנראה של שנים, מרחתי את השמן על השיניים וניסיתי לטבול מברשת שיניים ולצחצח (לא במקום הצחצוח הרגיל) וחוץ מהטעם הלא ממש טוב שלו לא ממש עוזר. גם שימוש במברשת חשמלית עם ראש מברשת שאמורה לעזור להלבנה לא מראה תוצאות. צריך המלצה.
וגם מה לעשות עם צנצנת מלאה של השמן?
לא מעונין בכימיקלים לכן ניסיתי קודם את השמן קוקוס, מה אפשר לעשות?
 

3תיתי

New member
מה לעשות בשמן? לבשל כמובן!

לאפות, למרוח על הידיים. למרוח על השיער לפני חפיפה. שמן קוקוס הוא מעולה. מברשת חשמלית שאמורה לעזור בהלבנה, היא מברשת נוקשה יותר. ממש לא כדאי להשתמש בה. מציעה ללכת לשיננית, ואחר כך לתחזק את העניינים, גם בעזרת שמן קוקוס, אבל בבקשה, מברשת רכה. לצחצח בעדינות. גם חומרים טבעיים הם כימיקאלים.

אם צבע השיניים לא יפה, אפשר לשקול הלבנה, או הדבקת למינייטס על פני השיניים. קסמים-אין.
 

bogib

New member
המצב הוא

לא קטסטרופלי בכלל, יש כמה שיניים בצידי הפה שיותר דהויות מהאחרות, אולי בגלל צחצוח לא נכון או לא מספיק באזורים האלו. שימוש במברשת החשמלית שהתחיל לפני כחודשיים גורם לי לצחצח פעמיים ביום לשתי דקות, פעולת צחצוח השיניים הפכה להיות פחות "עוד משהו שצריך לעשות" אז מהבחינה הזו זה טוב, למרות שאני צריך להיזהר במפגש שלה עם החניכיים.
פשוט רציתי לגרום לשיניים להיות פחות דהויות בלי ללכת לרופא שיניים או שיננית ובלי כל מיני הליכים מסובכים, מה שנשאר זו משחת שינים מלבינה, המלצה?
 

3תיתי

New member
להפך! דוקא המפגש בין החניכיים והשן, זה האזור

המועד לפורענות, ואותו יש לצחצח במיוחד. אינני יודעת מהן שיניים דהויות. מכירה שיניים שהפכו כהות יותר. אבל דהויות? לא מכירה. ולא ממליצה על משחה להלבנה, פשוט כי אין אחת כזו! יש משחות שמכילות חומרים אברזיביים ששוחקים את הכתמים, ויחד איתן, את השן. אם רוצים להשתמש, משתמשים בזהירות רבה, איזה פעם בחודש. וגם זה, עדיף בצחצוח ידני. המשחות הללו אינן מלבינות. מה שמלבין, הוא ג'ל מי חמצן, ואם רוצים הלבנה, יש ללכת קודם לרופא שיניים ולשיננית. אין קיצורי דרך.
 

bogib

New member
אוקיי, הבנתי

לגבי השמן, אמרח קצת לפני החפיפה.
תודה רבה על כל התשובות
 

Aעופרית

New member
אה, זה לא למרוח ולצחצח

זה למרוח, להשהות בפה זמן ממושך, לפחות 20 דקות...
ולחזור על התהליך.
אפשר כל יום...
כדאי לערוך חיפושים על אויל פולינג.

אני עושה כפעמיים בשבוע ואין לי כתמים על השיניים!!!
עושה כבר תקופה ממושכת.
http://xnet.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4850601,00.html
 

Aעופרית

New member
תיקון- לא למרוח, אלא להכניס כף שמן קוקוס לפה

אחרי ההשהייה, לירוק,
להכניס מים, לערבב היטב בפה, לירוק שוב
ורק אז לצחצח במברשת שיניים.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
גם שמן הוא כימיקל. גם מים. גם מלח בישול. הכול כימיה...


"כימיקל (באנגלית: Chemical) הוא חומר שיש לו הרכב כימי קבוע ותכונות ידועות."
&nbsp
גם שמן קוקוס לא קוטפים כמו שהוא מהעץ, הוא עובר עיבוד כלשהו:
https://he.wikipedia.org/wiki/שמן_קוקוס
ולגבי בישול, זה לאו דווקא מומלץ:
http://www.clalit.co.il/he/lifestyle/nutrition/Pages/coconut_oil.aspx
https://davidson.weizmann.ac.il/online/askexpert/ההבטחה-הלא-ממומשת-של-שמן-הקוקוס
&nbsp
אבל הנקודה שלי היא שלא צריך לפחד ממילים כמו "כימיקל" או מחומרים שהשמות שלהם נשמעים מפחידים. עדיף לבחון כל חומר לגופו בפני עצמו ולא להסתנוור ממה שנשמע "טבעי" ולכן הוא "טוב" (טבעי יכול להיות גם רעיל ומסוכן, ציאניד הוא חומר טבעי למשל...) או מה שנשמע "מפחיד" או "מלאכותי" ולכן הוא "רע".
&nbsp
לסיום – DHMO:
https://he.wikipedia.org/wiki/דו-מימן_חד-חמצני
 

prizman

New member
קראתי רק את הקישור לכללית ועם כל הכבוד לתזונאית שלהם

היא לא מבינה כלום בשמנים לטיגון.
לחמאה בטיגון חייבים להוסיף מעט שמן רגיל אחרת היא נשרפת מייד.
שמן זית לא מומלץ לטיגון ע"י שאר התזונאים בעולם. לא משנה שאני לפעמים כן מטגן איתו.
שמן אורז נחשב לשמן הבריא ביותר לטיגון אבל לא עושה רושם שהיא שמעה על קיומו.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
הגזמת...

מעולם לא נשרפה לי חמאה בטיגון (ואני לא כזאת בשלנית מוכשרת).
שמן זית כבר מזמן מומלץ לטיגון אבל לא עמוק (כלומר טיגון קצר).
על שמן אורז גם אני לא שמעתי.
 

prizman

New member
ממש לא הגזמתי.

יש כללים בבישול וזה הכלל לגבי חמאה. כנראה את מבשלת בחמאה, לא ממש מטגנת.
לא הבנתי מה הקשר בין טיגון עמוק לקצר.
את לא תזונאית שממליצה על שמני טיגון אז מותר לך לא לשמוע. לתזונאית שכן ממליצה אסור לא לשמוע
על שמן אורז, במיוחד כשהוא נחשב לבריא ביותר.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אולי לאחרים יש כללים שונים משלך

וטיגנתי בחמאה, לא בישלתי.

לגבי טיגון בשמן זית, זה עניין של טמפרטורת עישון, טעם דומיננטי ומחיר יקר (בעיקר לשמן איכותי). אבל כיום הדעה הרווחת היא שאין פסול בריאותי או תזונתי בטיגון בשמן זית:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4378136,00.html
http://www.oliveboard.org.il/שמן-זית-איכותי-מתאים-לכל-השימושים-כולל/
http://www.clalit.co.il/he/lifestyle/nutrition/Pages/canola_or_olive_oil.aspx

אני לא יודעת על מה היא שמעה ועל מה לא; ייתכן שהיא לא המליצה על שמן אורז כי הוא לא נפוץ בישראל (וגם יקר יחסית). מטבע הדברים הוא נפוץ יותר בארצות שבהן אורז נפוץ יותר כמו במזרח הרחוק.
 

prizman

New member
כן, וואינט הוא מקור מידע מופלא.

אל תפציצי אותי בקישורים ממילא אני קורא רק אחד.
אני כמובן יכול להביא שפע של קישורים הפוכים אבל לא שווה לי המאמץ. טגני איך שאת רוצה
ובמה שאת רוצה, לא ממש מטריד אותי.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא פחות מופלא ממך... ובגלל הזלזול שצפיתי מראש לא הסתפקתי בו

אלא הבאתי גם מענף הזית במועצת הצמחים , מקופת חולים כללית, ואני יכולה להביא עוד. זה המידע העדכני, וסתם תקפת לחינם אשת מקצוע שמבינה בתחום לא פחות ממך.
&nbsp
ודאי שאתה יכול להביא שפע קישורים הפוכים
, הרי כך גם קשקשת כשטענת שהקפאה ביתית איטית עדיפה על הקפאה מקצועית מהירה...

&nbsp
אבל נו, הרי לא תביא... למה לך? אתה עלול עוד לגלות שטעית... הרבה יותר קל לזלזל, לנפנף ולתקוף את הצד השני בדיון מלגבות את דבריך. אני כבר יודעת עם מי יש לי עסק, זה בסדר. אל תטעה, אני לא מגיבה עבורך, ו"הפצצת" הקישורים אינה עבורך אלא כדי שמי שקורא את השרשור יקבל בו מידע אמין.
 

prizman

New member
יש רק בעיה קטנה אחת, שהמידע שאת מביאה לא אמין.

ונכון, אני לא אביא. את צעירה ואוהבת ויכוחי סרק. אני כבר זקן, אין לי כוח לשטויות האלה.
באמת מפתיע שענף הזית שאת אומרת שיש קישור אליהם טוענים שניתן לטגן בשמן זית
אם זה מה שכתוב שם. הם כמובן אובייקטיבים.
אני נותן קרדיט למי שמעוניין במידע שיצליח למצוא אותו בעצמו, יקרא את שני הצדדים ויחליט לבד.
למרבה הפלא גם אני יודע עם מי יש לי עסק, עם וכחנית בלתי נלאית. אני נלאה מטבעי
ואין לי כוח לויכוחים. אני קורא בעיקר אתרי חו"ל. בכולם יחד בשנה אין את כמות הויכוחים שלך בחודש.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
וכמה אתה צפוי: לא סימוכין חלילה, התקפה אישית.


 
למעלה