שאלה לגבי אורז בסמטי או פרסי

dory141

New member
שאלה לגבי אורז בסמטי או פרסי

אני מכיר היטב את שוק לוינסקי, אבל אין לי מושג היכן קונים אורז. יש המלצות?

אורז קונים בסופר

זה באמת משנה איזה אורז קונים?? אורז זה אורז, לא...?

תהלוש16

New member
איזו בורות

רואים שאתה לא מבין באוכל. בטח לא בישלת בחיים.
אם לא מבינים לא חייבים להגיב.

dory141

New member
בדיוק

אני מכין אורז במיקרו- והאורז הדק לא יוצא טוב. קניתי שנים ארוכות ביפו- עד שהמוכרת נמאסה עליי. אשמח גם לשמוע על מקומות מחוץ לשוק לוינסקי, רצוי בת"א ובמרכז.

למה אתה שואל איפה ולא איזה?

מה זה משנה איפה? קודם כל האורז הטוב הוא אורז יסמין ולא בסמטי או פרסי. דבר שני, האורז הטוב בא בשקים של 5 קילו שכתוב עליו דלאל בערבית.

trilliane

Well-known member
מנהל
אורז בסמטי הוא אורז נפלא, צריך לדעת איך להכין אותו

כדאי להשרות אותו במים לפני ההכנה. כשמכינים אותו נכון הוא יוצא "אחד אחד". מנגד, הוא פחות מתאים לשימוש רב-יומי, כך שלשמירת אורז (מוכן) במקרר עדיף יסמין.

בגלל הכרותי עם הנפש הפועלת

אני מודיעה בזאת שאני לא הולכת לפתוח ויכוח על אורז. או על שום דבר אחר לשם העניין.

trilliane

Well-known member
מנהל
בגלל היכרותי עם הנפש הפועלת

צפיתי תגובה מתחמקת כזאת. אין ספק, הרבה יותר קל לתקוף ולהאשים את הצד השני מלעמוד מאחורי הדברים שכתבת. אף אחד לא התווכח איתך; מותר וסביר לצפות שאדם ינמק ויסביר טענות וקביעות שהוא מעלה. לא רוצה? לא צריך; את ממש לא עושה לי טובה.

prizman

New member
אורז יסמין הוא אחד מזני האורז התאילנדי,

שמו האמיתי הוא HOM MALI שפירושו יסמין וגדל בצפון וצפון מזרח תאילנד.
מה שנמכר בישראל כאורז יסמין הוא ברוב המקרים לא יסמין אמיתי כפי שהבסמטי בד"כ
הוא לא בסמטי אמיתי. בכל מקרה אין סיבה שאורז יסמין יגיע בשקים/יות עם כיתוב בערבית.

לתיאלנד אין סיבה שיגיע אורז

בשקים עם כיתוב בערבית. אולי. אנחנו במזרח התיכון. עם כל הכבוד לתיאלנד ויש כבוד, יש מדינות גדולות ממנה במזרח. לא יודעים בדיוק איפה צמח הגלוגל הנוכחי של היסמין שהוא זן עתיק, אבל סין והודו הן מועמדות מובילות.
בגלל שיש בישראל הרבה עובדים זרים מהמזרח, גדל הביקוש לאורז שעונה על הטעם של תושבי האזור ולכן הוא מיובא מתיאלנד, ויטנאם והודו בעיקר.

prizman

New member
אני יודע איפה צומח הגלגול הנוכחי של היסמין

וזה רק באזורים ספציפיים בתאילנד, לא בהודו ולא בסין. הוא גם לא גדל שם מעולם.
גם לא כל אורז תאילנדי הוא יסמין, יש עשרות זנים של אורז בתאילנד, היסמין הוא רק אחד מהם.
מיבאים לישראל אורז מאיפה שזול כי בישראל לא מגדלים. זה השיקול העיקרי.
לפועל תאילנדי אין כסף לקנות אורז יסמין שהוא האורז היותר יקר, הם קונים אורז פשוט יותר.
הודו היא ממש לא באזור של תאילנד וטעם האורז המשובח שם, הבסמטי, שונה מאוד מטעם היסמין.
באורז פשוט טעמי האורז בכל העולם דומים.

SicTransit

Active member
על טעם וריח

אם מישהו מתעניין בערכים הגליקמיים, בסמטי ויסמין הם בשני קצוות הספקטרום: בסמטי עם ערך גליקמי נמוך ויסמין גבוה. לאלה שאינם מתעניינים באינדקס הגליקמי אני מאחל שהחיים לא יחייבו אותם לשנות את הגישה.
&nbsp
אגב יש שני זנים הודיים עם ערכים גליקמיים נמוכים משל הבסטמי אבל לא מייבאים אותם לארץ. שכחתי את השמות שלהם ועד כמה שאני זוכר שהם נחשבים דווקא לזנים נחותים בהודו.

prizman

New member
אני לא יודע מה זה ערך גליקמי

בדיוק כפי שאני לא יודע מדוע יש אנשים שלא רגישים לגלוטן נמנעים מגלוטן.
כמובן שאני יכול לגלות את זה בפחות מדקה אבל אני לא מעוניין.
מבחינת טעם וריח, ברגע שזה אורז שיש לו ניחוח עוד לפני הבישול וריח טוב יותר לאחר הבישול
כך שאתה מרגיש שזה פשע להוסיף לו משהו בזמן הבישול או אחריו ושצריך לאכול אותו
רק בפני עצמו, הרי זה אורז טוב ולא חשוב מה כינויו.

גם לבסמטי יש כמה סוגים

יש כאלה שהפחמימות בהם הם בסביבות ה 70 ומעלה ויש כאלה שבסביבות ה 25.
תבדקי בטבלה שעל האריזה שאת קונה את זה עם הערך הנמוך יותר של הפחמימות.

SicTransit

Active member
גם צורת ההכנה משפיעה

לא כל הפחמימות משפיעות באותה צורה, וההבדל בין הזנים של האורז הוא בעיקר בסוג הפחמימות, וליתר דיוק איזה חלק מהן הוא עמילן עמיד. אגב, חלק מהעמילן ה"רגיל" יכול להפוך לעמילן עמיד תוך כדי בישול, וזה רלוונטי במיוחד למי שאין לו רתיעה משמן קוקוס ולא איכפת לו לאכול את האורז לאחר שהוא שהה לילה במקרר. לא ראיתי ראת המחקר (אם הוא בכלל התפרסם) אבל המצגת עוררה הרבה עניין בשעתה ואוזכרה בהרבה עיתונים.

למעלה