מתנת יום הולדת :]

yapiyop232

New member
מתנת יום הולדת :]

היי, חברה שלי עושה יום הולדת לבנה הקטן בן השנה במסעדה והזמינה אותי, רציתי לדעת האם נהוג להביא מתנה? או כסף? או שלא נהוג להביא כלום ? אשמח לעזרה :]
(סליחה אם השאלה קצת לא קשורה לפורום :) )

אם תשאלי אמא פולניה
סביר שהיא

תאמר לך כי רצוי להביא מתנה-צק בסכום הצפוי של שווי הארוחה פחות או יותר,למעט אם היה לך אירוע דומה בו קיבלת פחות מאותה חברה,שכן אז האמא הפולניה תאמר לך כי יש להחזיר באותו מטבע,כלומר חשבון זה חשבון !!! ואם קיבלת מבזזיניה אצבע משולשת יש לתת לה אותה תמורה חזרה.

מבלי לפגוע בעדה אליה אני שייך.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני אף פעם לא מביאה צ'ק בשווי הארוחה, גם לא בחתונה

אם אני רוצה לשלם על אוכל אני בוחרת את המסעדה, אני בוחרת את המנות ואז אני גם משלמת. מי שעושה אירוע מארח אותי לפי שיקוליו והחלטותיו (ויכולתו הכללית), ואני נותנת לפי מה שנראה לי, בהתאם לקרבה בינינו וליכולתי הכלכלית. אני לא צריכה לשלם יותר אם בעל האירוע בחר להשקיע יותר באירוע. זו בחירה שלו, לא שלי.

בחתונות הסיבה למתן צ'קים היא אחרת

זה נכון שהשתרש הנוהג והגישה של "לכסות את המנה", אבל המקור לזה אחר - מתן תשורה כספית מהווה סיוע לזוג לחגוג את החתונה שלו באירוע כמו שהוא רוצה, האורחים מרגישים את זה בצורה האוכל, אבל הכסף מיועד לסיוע בכיסוי העלויות של האירוע בכללותו.
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
המקור הוא לתת מתנה גמישה שיוכל לעשות איתו כרצונו

מה הוא עושה עם הכסף זה עניין שלו. מי שאין לו כסף לעשות אירוע ודופק אירוע מפואר מתוך הנחה שהאורחים יממנו את ההתפארות שלו – זבש"ו. אני כאורחת לא אמורה לממן אירוע שלא אני עושה ולא אני החלטתי עליו (וזה לא משנה אם זו המנה או התקליטן. למעשה בד"כ הוא משמיע מוזיקה נוראית ומחרישת אוזניים שלו זה היה תלוי בי הייתי מוותרת עליו כליל). אני נותנת מתנה לחוגגים בהתאם לקרבה ובהתאם ליכולותיי, ואני מגיעה כי אלה אנשים שחשוב לי ולהם שאשמח בשמחתם.
&nbsp
כן מנה, לא מנה, לא משנה; אני יודעת שיש אנשים שעורכים תחשיבים או משתמשים במחשבונים שבודקים היכן נמצא האירוע, באיזה יום הוא נערך וכו'... אני לא מהאנשים האלה. בעיניי זו תרבות מעוותת ומטופשת ואין לי כוונה לתת לה יד. כל אחד יכלכל את ענייניו בהתאם להשקפותיו.

זה ויכוח שלא יסתיים לעולם

ואני כבר נתתי מתנות כספיות גם במקרים שנבצר ממני לבוא לחתונה, אבל היה מדובר בזוג שיקר ללבי ורציתי לתת להם מתנה - ונתתי צ'ק באותו סכום שהייתי נותנת אם הייתי מגיעה ואוכלת ונהנית מהמוזיקה.
&nbsp
אני לא מאלו שעושים חישובים, כולל כאלו שעושים חישובים של "כמה הוא נתן לי" וכו'. אני מבינה ומכבדת את אלו שנוהגים כך, אני במקרים כאלו אעדיף לוותר על האירוע, אם אני לא בקטע של לשמוח ולשמח את הזוג.
&nbsp
* להולדת תינוק נתתי עד כה מתנות ברוב המקרים, כולל במקרים שלא היה אירוע, וכבר היו מי שהעבירו על זה ביקורת. אחת המתנות היותר חביבות עלי להולדת תינוק זה בייביקייק, וזכיתי לפידבקים חיוביים עד כה - כשנולד תינוק הדבר הכי שימושי זה טיטולים, ככה שבייביקייק זו מתנה גם חביבה וגם שווה לא מעט כסף.

trilliane

Well-known member
מנהל
אין ויכוח, כל אחד נוהג כראות עיניו

מי שרוצה לעשות חישובים יחשב, מי שלא לא...
&nbsp
עצם העובדה שנתת מתנה (כספית או לא, לא משנה) גם בלי להיות באירוע היא בדיוק חלק מהנקודה שלי – נתת מתנה כי אלה אנשים חשובים לך ורצית לתת להם מתנה.
&nbsp
גם אני מוותרת על אירועים שאיני רוצה להיות בהם בלי שום קשר למתנה... אם לא אכפת לי מהחוגגים, למה שאהיה שם מלכתחילה? כאמור, אני לא מאנשי ה"לא נעים" ו"מה יגידו" (זה חלק מאותה גישה מבחינתי) ואין לי בעיה לסרב להזמנה, עשיתי זאת לא פעם.

trilliane

Well-known member
מנהל
נראה לי שעדיף לשאול באחד מפורומי ההורים... (לתינוקות/פעוטות)

בד"כ מה שנהוג משתנה בחברויות שונות, אז קשה לענות. תלוי מה הקשר ביניכן, מה היה נהוג עד כה באירועים דומים... בכל מקרה לא נראה לי שהייתי מביאה צ'ק אלא מתנה קטנה. בסה"כ יום הולדת במסעדה, לא חתונה.

ליומולדת שנה הייתי מביאה מתנה לילד

אבל לא משהו גרנדיוזי, משהו נחמד שיהווה פינוק. אני יוצאת מנקודת הנחה שאם היא הזמינה אותך, כנראה שאתן חברות קרובות.
&nbsp
&nbsp

למעלה