מעבר להיותו אכזרי, פיטום אווזים רק מקלקל
(על משקל "כל המוסיף גורע")
אמא ז"ל נהגה להאכיל את האווזים שהסתובבו בחצרנו בהונגריה בגרגרי תירס. רק שהיא לא עשתה זאת עם צינור מתכת מכאיב ופוצע, אלא עם היד, ולא הוסיפה להם אפילו גרגיר אחד ברגע שהראו שהם שבעים.
הכבד של האווזים היה כבד נטו, ולא כבד מלא בשומן ובכולסטרול. כלומר ממש לא בריא.
והטעם, הו הטעם. מי שאכל כבד כזה יודע את ההבדל.
לכבד המפוטם יש טעם של שומן, לא של כבד. (אכלתי פעם או פעמיים, ומאז לא נוגעת בזה)