סוגיית פיטום-אווזים. ההיתר מסתמך על מה?

סוגיית פיטום-אווזים. ההיתר מסתמך על מה?

איך יתכן שבורא עולם מתיר פיטום אווזים? כלומר זה לא יכול להיות כשר
 
בורא עולם גם מרשה

לאכול פרות , כבשים , תרנגולות , דגים , נחשים , טראנטולה , חגבים
ולא מרשה לאכול קרשים , אבנים וחול .
נרות זהב ? אולי כן ואולי לא .
 
פיטום-אווזים

ה-חתם סופר התיר פיטום-אווזים,
לכן יהודי מרכז אירופה
יכלו לאכול התיאבון כבד אווז
אין לאף אדם תעודת הכשר מהרשות העליונה
 

יוליקה

Member
מנהל
פה בארץ האיסור בתוקף

אך מותר ליבא...
יש ייבוא בשר אווזים וגם כבד מהונגריה עם הכשר.
מי שאוהב יש להשיג במרכולים במקררים הגדולים.
אני קונה שוק אווז... זה מגיע בזוגות.
מכניסים זוג שוקיים שתי וערב לתבנית פיירקס הכי טוב
כי יש לו מכסה... ממליחים ומפזרים פפריקה הונגרית.
מכסים... לא מוסיפים לא שמן ולא מים.
מכניסים לתנור בטמפ' של לפחות 180 מעלות לכשעה וחצי....
זה צלוי בשומן של עצמו... את השומן אוספים לכלי נפרד
ויש liba zsir למשך כחודש....
 

evike

Active member
מנהל
מעבר להיותו אכזרי, פיטום אווזים רק מקלקל

(על משקל "כל המוסיף גורע")
אמא ז"ל נהגה להאכיל את האווזים שהסתובבו בחצרנו בהונגריה בגרגרי תירס. רק שהיא לא עשתה זאת עם צינור מתכת מכאיב ופוצע, אלא עם היד, ולא הוסיפה להם אפילו גרגיר אחד ברגע שהראו שהם שבעים.
הכבד של האווזים היה כבד נטו, ולא כבד מלא בשומן ובכולסטרול. כלומר ממש לא בריא.
והטעם, הו הטעם. מי שאכל כבד כזה יודע את ההבדל.
לכבד המפוטם יש טעם של שומן, לא של כבד. (אכלתי פעם או פעמיים, ומאז לא נוגעת בזה)
 
למעלה