נו באמת. מה זה "סובייקט מוסרי", מה זה "לפגוע מוסרית"?
עובדתית, שוד בנק הוא פגיעה. יכול להיות שהבנק מבוטח כנגד שוד ולכן הפגיעה היא בחברת הביטוח, אבל היא עדיין קיימת.

יכול להיות שבעקבות הפגיעה חברת הביטוח או הבנק יאלצו לקצץ הוצאות ולפטר עובדים, יכול להיות שיאלצו להדק חגורה ולפגוע בבונוסים או בהעלאות מתוכננות לעובדים ("משום מה", הדיבידנדים של הדרג הניהולי הבכיר כמעט אף פעם לא נפגעים). יכול אפילו להיות שהבנק יקרוס (השם "אתי אלון" אומר לך משהו?) וכל העובדים שלו יגיעו למצב שפתאום לא רק שאין להם מקום עבודה, גם אין להם מי שישלם להם פיצויי פיטורין.

לגבי שלטונות המס - אם אתה רוצה ללכת בדרך הזו - שלטונות המס זה פיקציה. אין באמת דבר כזה. יש ממשלה, יש תקציב, וכספי המיסים אמורים להיות מחולקים לפי התקציב. ברגע שמישהו מעלים מס, הוא למעשה פוגע בתקציב. וכשיש פגיעה בתקציב, מי הראשון שנפגע? השכבות החלשות ביותר, כמובן.

לגבי אריה דרעי:
א. "אדם חזק מאד ולכן מעמדו המוסרי נחות מראש". האם לשיטתך אתה חייב להיות עני מרוד ומסכן על מנת להיות מוסרי? (ואגב, תהיה שעלתה לי אחרי שאלת החצי מליון - אם גנבתי ממך חצי מליון ש"ח, וחילקתי אותם לאלף אנשים - כלומר, כל אחד קיבל 500 ש"ח - לטענתך זה מוסרי. מה אם הכללתי את עצמי בתוך אותם אלף אנשים? עדיין, נשארתי ללא ספק עני מרוד בהשוואה אליך (2500 לעומת 500,000), חילקתי את רוב הכסף לזולת, ולעצמי לקחתי רק נתח קטן. האם זה מוסרי או לא? כלומר - אם רובין הוד יהיה לוקח לעצמו דיבידנד קטן מכל שוד, האם הוא עדיין היה נחשב בעינך לסמל של מוסריות?)

ב. כלומר שאתה לא רואה שום בעיה מוסרית בשוחד.
ג. אם הוא משתמש בחלק מכוחו לעזור לחלשים ובחלק אחר לעזור לעצמו - מה צריכות להיות הפרופורציות על מנת שיצא מהמעמד המוסרי הנחות שלו שנובע מעצם היותו אדם חזק אל מעמד מוסרי גבוה?

ד. האם לדעתך מדובר על אדם חכם? לדעתי האישית, אריה דרעי הוא לא פחות מאשר גאון פוליטי. אני אמנם לא מסכים כמעט עם אף דיעה שלו, ומסתייג מהפרשות הפליליות בהן הסתבך (גם מבחינה מוסרית), אבל אני חייב להודות שעצם העובדה שהצליח לחזור ולהתברג לקואליציה בתפקיד כל כך בכיר אחרי שישב בכלא על עבירות שביצע בתוקף היותו נבחר ציבור - כנראה שהאיש מבין בפוליטיקה יותר מהרבה אנשים אחרים בארץ ובעולם. הסיבה שאני נכנס לזה היא שלדעתי, אריה דרעי הוא אדם חזק בזכות העובדה שהוא גאון. כלומר, בזכות ולא בחסד. האם העובדה שהוא טוב יותר מאנשים אחרים בתחום שהוא בחר להתעסק בו אומרת משהו על מעמדו המוסרי? לדעתי לא.