חזרנו מפראג והבטחתי לעדן כאן...

Sanchez

Member
חזרנו מפראג והבטחתי לעדן כאן... אז חזרנו לפני כמה ימים מפראג.
מזג אויר טיפה קריר בימים האלה (סביב ה-0 מעלות), גם שלג היה קצת. אבל אם מתלבשים בהתאם בהחלט אפשר לצלוח את הטמפרטורות.
את המלון הזמנתי לפני כחודש וחצי וכדי להיות ON THE SAFE SIDE, החלטתי להזמין מלון עם SPA. לך תדע מה יהיה מזג האויר.
אז המלון היה משגע. שמו BOSCOLO. רמת 5 כוכבים, אבל כאלה יש לא מעט וגם ביניהם ישנם הבדלים משמעותיים. ארוחת הבוקר כל כך עשירה, שאני לא זוכר כאלה ארוחות במלונות חו"ל, פשוט הכל מהכל וברמה גבוה ביותר ! רציתי לצלם כמה תמונות, אבל נראה לי שזה לא היה כל כך במקום.
במלון בריכה מקורה ענקית ומחוממת. סאונות יבשות ורטובות (שמרבית השוהים, מעדיפים להמצא בהן כששום דבר לא מכסה את גופם !). ישנו גם מגוון טיפולים/מסאג'ים ב SPA.
..
המלון נמצא באזור שקט מאוד, כ 10-12 דקות הליכה מ"מרכז הבלגן". תחנות של תחבורה ציבורית סביבו, מאוד נח.
בקיצור- ממליץ מאוד.

המשך יבוא...
 

Sanchez

Member
SUSHI MARU
בערב הראשון לא רצינו משהו כבד, אך בכל זאת הינו קצת רעבים, כי בטיסות לא בדיוק מפנקים בימינו אנו.
אישתי אוהבת מאוד סושי (וגם אני האמת די אוהב). סריקה מהירה באתרי אינטרנט מקומיים הובילו אותנו למסעדה יפנית בשם SUSHI MARU.
המסעדה ממוקמת באזור מרכזי של העיר פראג, אבל מכיון שלא ממוקמת ברחוב (אלא קומה שניה של מיני מרכז חנויות/מסעדות)- היא לא מתפקדת כמלכודת תיירים, אלא ההיפך הגמור.
הזמנו מקום דרך אתר אינטרנט וכשהגענו המקום היה רק חצי מלא, כשרוב הסועדים מקומיים.
הצוות כולו צעיר ודובר אנגלית מצויינת.
השרות מהיר וקשוב. תפריטים באנגלית (כמו בכל מסעדות פראג).
תחילה קיבלנו OTH מרק מיסו מעולה. אני בדרך כלל ממש לא מתלהב מהמרק הסתמי הזה (ככה אני רואה אותו בדרך כלל), אבל כאן הוא היה פשוט טעים !
התמקדנו בכמה סוגי רולים, אף שהמגוון בתפריט ממש רחב.
הרולים היו פשוט מעלפים ולא פחות מזה והסיבה היא טריות מטורפת של הדגים ופירות הים.
לא נתקלתי בטריות כזו כבר הרבה מאוד זמן, כולל כמה סושיות די נחשבות בניו יורק, בהם סעדנו עם אישתי לא מזמן.
גם האורז היה מצוין.
המנה האחרונה היתה דוקא די מאכזבת: MOCHI ICE CREAM PARFAIT
זו מין גלידת אורז יפנית שאין לה טעם של שום דבר. אמנם מרעננת (כי זו בכל זאת גלידה), אבל לא מעבר לזה.
מחירי הרולים ה"משודרגים" סביב 50-60 ש"ח. הרולים הרגילים בין 20-30 ש"ח, אבל גם הם נפלאים ! בירה חצי ליטר מקומית סביב 8 ש"ח !!!
יצאנו מרוצים מאוד. אמנם הסושי לא זול, אבל המשקאות מאזנים את המחיר הסופי חזק כלפי מטה.
 

Sanchez

Member
UNGELT
על המסעדה הזאת קיבלנו כאן המלצה מאחד הקוראים, אבל הוא/היא כנראה לא בדיוק דייק (ואולי אני טועה). כמו כן, קראנו עליה באתרים מקומיים שהמליצו עליה מאוד.
ישנה מסעדה בשם זה וממש קרוב ישנו גם ג'אז באר באותו השם.
לא יודע אם יש ביניהם קשר.
הזמנו מקום באינטרנט ויצאנו לדרך.
את המסעדה היה ממש לא פשוט למצוא, שכן היא נמצאת במין חצר פנימית גדולה ולא ממש ברחוב ראשי כזה או אחר.
הגענו בשעה יחסית מאוחרת. במסעדה היו עוד כמה שוחלנות תפוסים, אבל תוך זמן יחסית קצר נותרנו לבדנו.
המסעדה אמנם לא ממושלנת, אך הרמה בהחלט גבוהה ביותר כולל כל גינוני הטקס האפשריים.
נשאלנו אם נרצה לראות דגים טריים ותיכף הגיע מגש ענק מהמקרר ועליו כ 5 סוגי דגים שעליהם קיבלנו הסבר מלא, כמו כן ישנו אקוריום עם לובסטרים מקנדה.
התחלנו עם מנת שקדי עגל, ארטישוק ירשולמי, פטריות שנטרל שחורות, חלמון ביצה ברוטב וניל. מנה נהדרת, פשוט אין מלים.
מנה ראשונה נוספת היתה טרטר כבש מעושן עם ביצת שליו וצלפים (ענקיים). המנה הוגשה עם כיסוי כשבתוכו "עשן" שנתן למנה ניחוח של עישון. גם המנה הזאת היתה מצויינת. בשר באיכות גבוהה ביותר.
לעיקריות הזמנו חזה ברוז צלוי עם פירה סלרי ווניל, תאנים מקורמלות ברוטב יין פורט.
בשר הברוז היה רך ביותר ועשוי מעולה. מנה מצויינת.
אישתי הזמינה צלעות כבש, שהגיעו ברוטב פטריות צדפה, תפוחי אדמה אפויים באפר, מין גרידת גזר, שום קונפי ברוטב כבש. מה אפשר להגיד על המנה... צלעות יותר מושלמות מזה אי אפשר היה להכין, הבשר היה ברמה גבוהה ביותר. היתי צריך לריב עם אישתי כדי לקבל טעימה.

את הארוחה ליווה בקבוק יין אדום צרפתי לא יקר ומצויין.. בכלל תפריט היינות במסעדה הזאת די גדול, אך מכיל יינות ברמת מחירים לא גבוהה. היין נמזג לדקנטר לפי כל כללי הטקס.
&nbsp
לא היה מקום למנות אחרונות, כיון שהגענו לא מאוד רעבים.
ביקשנו רק אספרסו אחד וקפוצ'ינו.
&nbsp
החשבון בסיום היה מצחיק. קצת מעל 500 ש"ח, כולל היין, בקבוק מים וכוס יין מבעבע אחת בתחילת הארוחה !!!
&nbsp
השירות היה מאוד אדיב וסופר מקצועי. אף אחד לא הלחיץ אותנו לסיים (למרות שברור שסגרו אחרי העזיבה שלנו).
 

Sanchez

Member
Portfolio
בערב לפני האחרון רצינו ללכת ל FIELD, אבל אז התברר לנו שהם לא פתוחים בימי שני.
פתאום נזכרנו שממש 200 מטר מהמלון שלנו ראינו את מסעדת PORTFOLIO. כל פעם שיצאנו מהמלון והלכנו לעבר מרכז העיר חלפנו על פניה. זכרנו גם שמישהו הזכיר אותה כאן בפורום. גם באתרים המקומיים היא מוזכרת ומאוד מומלצת.
הזמנו מקום לארוחת ערב והגענו סביב 19:30.
המסעדה היתה חצי מלאה, אך במהרה התמלאה כולה.
המסעדה מעוצבת בצורה מודרנית ומנוהלת בידי צוות צעיר וסופר מקצועי.
כל מנה שהוגשה לנו ע"י המלצר המאוד נחמד, שליווה את כל הארוחה, תוארה עד לפרטי פרטים הקטנים ביותר, כולל מרכיבים מדוייקים.
לפתיחה אישתי לקחה כוס שמפניה.
נשאלנו האם נרצה להזמין תפריט טעימות, או מהתפריט הרגיל.
החלטנו ללכת על תפריט טעימות אחד ולהזמין במקביל ארוחה מהתפריט הרגיל.
שאלו אם נרצה לחלוק בכל המנות וכשענינו בחיוב לכל אורך הארוחה קיבלנו זוג צלחות במקביל למנות שהוגשו.
הסכום הוחלף לאחר כל מנה ללא יוצא מן הכלל וזה אומר לפחות 5 פעמים (אם לא יותר).
לפתיחה הגיע OTH מין מנה נחמדה על גבי כפיות. המנה כללה דג טונה ומיני ירקות ורוטב. ביס אחד מדהים שלצערי לא אוכל לפרט ממש במדויק מה כלל (למרות שקיבלנו הסבר על תכולתו עד לרמת המולקולה).
ארוחת הטעימות כללה תחילה טרטר כבש ובשר חזיר, ארטישוק ירושלמי, פטריות, חמוציות, מוס שלוט ברוטב ג'ין. מנה לא גדולה אך ממש טעימה.
מנה ראשונה נוספת מתפריט הטעימות היתה קוקי סנט ג'אק וכבד אווז, ברוטב דלורית, תאנים, צנוברים, ספק טוסקני (מין נקניק טוסקני מעושן) וחציר שהועלה באש !
המנה הגיע מכוסה ובפנים חציר מעשן שפונה ע"י המלצר יחד עם המכסה בתום ההצגה.
גם המנה הזאת היתה מעולה. הצדפות היו כל כך רכות וממש נמסו בפה. לא מובן לי איך הגיעו לדרגה מושלמת כזאת.
מנה ראשונה מהתפריט היתה כדור ארנצ'ינה עם גבינת צ'דר, זעפרן, קולי פלפלים מעושנים ונקניקיית צ'וריסו. מנה מאוד מעניינת שהתלבטתי אם להזמינה ולבסוף התבררה כמנה חביבה וממש לא רגילה.
לפני המנות העיקריות הוגש מרענן חך מאוד מעניין (שלצערי אין סיכוי שאזכור את מרכיביו שהוסברו גם הפעם עד לדרגת אמנות).
למנה העיקרית בארוחת הטעימות הוגש פילה בשר צבי עם סלרי, תאנים, קייל, ברוטב ROSEHIP (לא בדיוק יודע מה הרכבו).
אכלתי בעבר בשר צבי כמה פעמים, אבל הפעם הוא היה פשוט מדהים. מנה לא גדולה במיוחד, אבל כל ביס משגע !
למנה העיקרית מהתפריט הרגיל הזמנו חזה ברווז עם חומוס, כרוב אדום, קייל ברוטב ברווז ותבלינים ארומטיים. הברווז הוכן במדויק, היה רך כמו חמאה וטעים להפליא.
&nbsp
למנות האחרונות מתפריט הטעימות קיבלנו מנה מאוד יפה ולצערי בכלל לא טעימה !
אין ספק שהושקע מאמץ רציני לייצר את מנת חלת הדבש (כך היא מתוארת בתפריט), עוגת גבינה (שלא הבנתי בדיוק את המצאה), סורבה לבנדר, קראנץ' קרמל וויניגרט דבש. כלום לא היה טעים במנה הזאת ! פשוט כלום ! כששאלתי את המלצר למה כדור הסורבה שחור- הוא ענה שהוא מעורבב בדיו תמנונים. נו טופפפפפ. המלצר שאל למה לא אכלנו את המנה ועניתי בפשטות שהיא לא טעימה. הוא התנצל וסיפר שהדעות לגבי המנה הספציפית אכן חלוקות. יש כאלה שאוהבים אותה ויש שלא. בכל אופן הוא אמר שהפידבק יגיע כמובן לשף. לפי דעתי הם מגישים אותה בגלל המראה ופחות בגלל הטעם...
המנה האחרונה הנוספת היוותה פיצוי הולם...שוקולד 63% של Michel Cluizel-Vanuari.
דובדבנים חמוצים, קלמנטינות וקרמל מומלח. מנה מעולה, כשהשוקולד היה במצב צבירה בין נוזל למוצק. פשוט וטעים.
&nbsp
את הארוחה הזאת ליווינו בקיאנטי (ריזרב), שהתגלה כממש טוב.
תפריט היינות במסעדה הזאת מאוד גדול וחלק מהיינות מגיעים למחירים של 30000 ש"ח !!!
כל הארוחה (למעט מנה אחרונה אחת) היתה ברמה מאוד גבוהה. השירות היה סופר מקצועי וקשוב.
מחיר הארוחה היה כ 700 ש"ח (כולל, כוס שמפניה, מים ופעמיים קפה), שמתוכם היין עלה כ 200.
מחיר הגיוני בהחלט לארוחה ברמה כל כך גבוהה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

kessem2

New member
שמחה שנהניתם!
אני המלצתי לכם, היינו שם לצהריים אז הרכב המנות (והמחיר) היו שונים, אבל נהננו מאד!
 

Sanchez

Member
על הדרך הינו גם ב...
ZEBRA שהומלצה כאן.
האמת לא היה שום דבר מיוחד. אולי בשביל לשבור קריז של רעב, אבל לא משהו לכתוב עליו הביתה.
רצינו גם מאוד להגיע ל LA FINESTRA, שמאוד הומלצה באתרים מקומיים. היא נמצאת כמה מאות מטרים ממרכז הבלגן. הגענו בערך ב 14:30 ונאמר לנו שלא יוכלו לקבל אותנו כיון שהמטבח תיכף נסגר. התבאסנו והלכנו להארד רוק קפה, גם כאן מדובר על תפריט זהה לכלל המדינות.
בקיץ הינו בפאריז והבנות שלנו רצו מאוד לאכול שם. אני יכול להגיד בודאות, שהבשר בפראג היה משמעותית איכותי יותר מאותה המסעדה בפריז.
אישתי אכלה צלעות ואני NY STRIP STEAK, שהיה עשוי מדיום מושלם ורמת הבשר מאוד גבוהה.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה