רוצה תמלוגים מפיליפס! חצילים.

prizman

New member
רוצה תמלוגים מפיליפס! חצילים.

על מנת להראות את הוורסטיליות של התנור הפועל על עקרון אוויר חם מעלה תמונה של חצילים
שקליתי בו כדי להכין סלט חצילים.
זמן ההכנה כ 10-15 דקות, פחות מהזמן הדרוש לחימום תנור לטמפ' עבודה.
טעם של חצילים על האש אומנם לא יהיה להם אבל ממילא אני משתמש בכיריים חשמליים
כך שבכל מקרה לא הייתי מגיע לטעם הזה ואל תדברו איתי על ברנר.
החצילים שבתמונה הם אומנם זן תאילנדי אבל זה עבד טוב באותה מידה על חצילים מהזן המוכר בישראל.
למעשה לא הייתי טורח להעלות את הפוסט הזה עבור המכשיר, המטרה האמיתית היא
להעלות את נושא החצילים תאילנדים.
מדי פעם אני רואה בתפריטי מסעדות או בכתבות עליהן את המונח "חציל תאילנדי" ואני תוהה
למה התכוון המשורר.
בסיור בשוק אני סופר בקלות 12 סוגי חצילים שנבדלים זה מזה בצבע, בצורה וכמובן בטעם.
מבחינת צבע, קיים לבן, ירוק, צהוב, כתום והסגול המוכר.
בצורות יש דמוי אפונה ירוקה, קישוא, דלעת, כדור פינג פונג ושוב המוכר.
מנעד הטעמים נע בין מר רצח שנפלא בתבשילים מסויימים, זה ההוא דמוי אפונה ירוקה
ועד נוטה למתקתקות כמעט, מאוד עדין, זה שבתמונה.
אז מה זה חציל תאילנדי בתפריטים?
*אלו שבתמונה ירוקים במקור, הצבע הנוכחי לאחר קליה.

 

החתולית

New member
במושב לידי יש חקלאי שמגדל חצילים

ה"חצילים התאילנדים" שלו דקים ומאורכים. מזכירים לי לפעמים תרמילי שעועית ענקיים

&nbsp
נהדרים אחרי צליה בתנור.
 

prizman

New member
אכן יש גם כאלה.

יש לך מושג אם כשכותבים בתפריטים "חציל תאילנדי" הכוונה בהכרח לזה
או שיכול להיות שמתכוונים לאחד מה 10?
מוציא מהכלל את הזן המוכר בישראל ואת הממש מרים שחושב שרחוקים מאוד מהטעם הישראלי
ולא נראה לי סביר שמגישים אותם היכנשהו.
 
הכוונה לזה

בכל מקום בו נתקלתי בארץ ב"חצילים תאילנדים" או "אסייתיים" הכוונה היתה לזן הסגול והמוארך-דק. האמת שאכלתי איזה תבשיל מהם בטייוואן שהיה כל כך מצוין שעד היום הביטוי הזה מעורר אצלי זכרונות...
 

prizman

New member
באמת אלה? מצחיק.

אני מתייחס אליהם כחצילים ישראלים עם קוטר קטן יותר וזהו.
הטעם בדיוק אותו טעם ומכין מהם בדיוק אותם דברים.
מסתבר שכל אחד ונקודת מבטו.
 

prizman

New member
זה לא צולם בישראל.

הבנתי שבאלו מדובר.
אלו שמתחתיהם הם אלו הקלויים בתמונה שלי והקטנים הם המרים.
הלבנים די דומים לאלו שמתחת לסגולים.
 

prizman

New member
ושכחתי לכתוב לך. מזל שיש מקלחת, בה אני נזכר בדברים.

באמת לא על זן החצילים הזה חשבתי כשכתבתי קודם שמבחינתי זה כמו חציל ישראלי.
יש זן נוסף, נראה בדיוק כמו בתמונה מבחינת צורה, אבל עם קליפה סגולה מבריקה
כמו של חציל ישראלי.
אליו התכוונתי קודם בכל מה שכתבתי.
 

החתולית

New member
אין לי מושג לאילו חצילים מתכוונים

בשוק הכרמל יש כמה דוכנים שפונים בעיקר לאזרחים זרים החיים בארץ, ונמכרים בהם חומרי גלם שונים. ראיתי שם גם חצילים שנראים שונים מהחצילים הישראלים, אבל אינם החצילים המאורכים אליהם התייחסתי.
&nbsp
אני יודעת שיריב מלילי מבית תאילנדי, מגדל בארץ ירקות ועשבי תיבול עבור המסעדות שלו, אבל איני יודעת אם יש ביניהם חצילים.
 

prizman

New member
מראש לא ציפיתי שתדעי

כי יש לא מעט מסעדות שהפריט מופיע אצלן בתפריט ויש יותר מדי אפשרויות כך שלא בהכרח
כולם מתכוונים לאותו דבר.
כמה מסעדות יכולות לכתוב "חציל תאילנדי", כל אחת תגיש חציל שונה וכולם יהיו צודקים.
לגבי יריב מלילי, חושב שפעם קראתי שהוא מגדל גם חצילים.
דוכנים לתושבים זרים היו בזמני גם בנווה שאנן כולל כאלו שפנו לתאילנדים ובתחנה המרכזית החדשה
שם התרכזו משום מה דווקא במזון פיליפיני.
ככל הידוע לי זה עדיין המצב אם כי בשני ביקורי האחרונים בישראל לא הזדמן לי להגיע לאזור,
לשוק הכרמל כמובן שכן.
 

דקלה1984

New member
אבא שלי קולה במנגל שמופעל על גז

אין טעם של פחמים אבל מאד יעיל
 

prizman

New member
הכרחת אותי לצאת למעלית.

אסור אצלנו להשתמש בגז באף בניין מסודר, רק בחשמל.
ואיך אומרים בצה"ל, זה נלמד בדם.

 

דקלה1984

New member
אז משתמשים בכיריים חשמליות? אינדוקציה?

אני עכשיו בדילמה..עוברת לדירה שאין בה חיבור לגז.
 

prizman

New member
כל אחד לפי העדפותיו.

אני מעדיף חשמליים רגילים, אחרים מעדיפים אינדוקציה ויש כאלה שקונים אוכל מוכן ומסתפקים במיקרו.
אישית גם אם יכולתי לא הייתי חוזר היום לגז. יש הרבה נוחות בשימוש בחשמל ובכיריים איכותיים
אפשר לבשל לא פחות טוב מאשר בגז ועם הרבה יותר שליטה.
על הפן הבטיחותי אדבר רק טיפה.
מערכת הגז בישראל אם נסתכל עליה בגדול היא בטוחה. יש רגולציה מאוד מקיפה ומוצדקת,
בתאילנד אין בכלל.
אבל בחיים כמו בחיים לא הכל מושלם.
גם בישראל יש מערכות פיראטיות, בעיקר בבתים ישנים או פרטיים. לי הייתה מערכת כזו בדירתי,
לא ראיתי בחיי טכנאי גז ולא קניתי גז דרך חברה מורשית. כמובן שאני לא היחיד, יש
עשרות אלפים כמוני לפחות במגזר היהודי וכמעט כל המגזר הערבי.
דבר שני, שימוש באש חשופה תמיד פחות בטוח.
אבל לא זה מה שמטריד אותך אלא המעבר לחיים ללא גז. אין מה להתרגש מזה.
גם אני שכרתי פעם בישראל דירה ללא גז ועם כיריים חשמליים מיושנים לחלוטין והסתדרתי לא רע.
קני משהו מודרני ותסתדרי בכלל טוב.
 

prizman

New member
אנסה לעודד אותך עוד קצת

אבל זה די בתלות לדירה אליה את עומדת לעבור, האם זה מקום שניתן להציב בו כיריים מלאים
בני 4 גופי חימום או רק מיטלטלים שהם בד"כ קטנים יותר.
ככלל, לא רק בתאילנד מטעמי בטיחות, בעולם כולו יש מגמת מעבר לכיריים חשמליים למינהם
מטעמי נוחות מאחר והטכנולוגיות התפתחו והכיריים החשמליים כיום מאוד יעילים.
המגמה הזו קיימת גם בישראל והיא מואצת מאחר ובישול בחשמל זול מאשר בגז בישראל.
לדעתי הפער הזה נכון בעיקר בבתים בהם יש מערכת גז מרכזית שאלו רוב אם לא כל הבניינים החדשים
מאחר ומעבר לצריכה השוטפת ישנו תשלום חודשי. ייתכן שהפער קיים גם ללא מערכת מרכזית,
לא התעמקתי בנושא עד כדי כך.
בכל מקרה אל חשש.
 

דקלה1984

New member
יש גם פקטור של מחיר

אם אראה שאני משתקעת בדירה לאורך זמן, ושבישול בדירה נעשה רציני עבורי, אשקול לרכוש כיריים של 4 להבות. כרגע רק מיטלטלים..
 
למעלה