ROUNDTABLE - צ'יקטי אכזבה

ROUNDTABLE - צ'יקטי אכזבה

לא ברור לי מדוע "לגרור" שני אחים שפים כל הדרך מברצלונה לת"א לערב כה מאכזב

כשנרשמנו לארוע חשבתי שהחיבור בין אוכל קטלוני לאוכל איטלקי (הסבירו לנו בסיור הקולינארי שעשינו ברומא שאין דבר כזה "אוכל איטלקי" לכל מחוז באיטליה יש אוכל משלו) יניב תוצאה מעניינת בגלל הקרבה הים תיכונית, הלטינית והייצרית של שני המטבחים
כנראה שיש בעיה (זה בלט גם בשנה שעברה) ביכולת של צוות זר להשתלט במהירות על עבודת המטבח ולדאוג שיתפקד כהלכה
חבל שבתפריט לא נתנו קצת יותר פרוט אילו מנות הן צ'יקטי ואלו של האורחים
המנות בכללן לא הצטיינו במיוחד - את כולן אפשר למצוא בארץ באיכות לא פחות טובה ואולי אף טובה יותר ובטח במחיר הרבה יותר נמוך
השרות היה לחוץ מאד וללא שמץ של חיוך כנראה קרסו תחת העומס
במנה העיקרית - הגיעו יחד שלוש (2 ריזוטו ופסטה שחורה) אבל הרביעית (לחי עגל בבישול ארוך) התעכבה זמן רב (קיבלנו ביינתים ריפיל של מנות ביינים כפיצוי) וכשהגיעה היתה יבשושית והבשר קשה ולא נימוח כפי שהיה מצופה שיהיה
בעיה נוספת היתה שאת מנות הביינים שולחן של 4 קיבל באותו הגודל כמו שולחן של 2 מה שאיפשר טעימה רק על "קצה המזלג"
לסיכום לדעתי הארוע לא עשה שרות טוב לצ'יקטי ,כי מי שהגיע בפעם הראשונה למסעדה ולא הכיר אותה מקודם יש סכוי רב שלא ישוב אליה וחבל
 

מיתר44

New member
נתרפק ונשמח לדיווחיכם הנוספים מרומא

הפסקנו לשחק בטוטו של הראונד טייבל, מה גם שעלות הטיסות מאפשרת ארוחות
במסעדות האם.
 

erezavn

New member
מבאס לקרוא

יש יותר מדי דיווחים השנה על ארוחות לא טובות. נראה לי שזה בולט במיוחד במסעדות שמארחות פעם ראשונה במסגרת Round Tables. הלחץ שאתה מתאר מנותני השירות אכן זכור לי גם מהארוחות הטובות מאד דווקא שאכלתי בטאיזו ובפאסטל (ב-2015). אני מניח שבמטבח הלחץ אף גדול יותר. בשביל שזה יעבוד, צריך שהמסעדות (גם האורחת ובעיקר המארחת) יעשו שיעורי בית ברצינות ויהיו מוכנות היטב. נראה לי שבתרבות החפיף הישראלית, זה לא קורה.

בשבוע הבא אני אהיה בקופי בר שמארחים את 777 El Sud ממקסיקו.
עוד שבועיים במונא בירושלים שמארחים את The Elephant הבריטית הממושלנת.
מקווה לטוב...
 
בשנה שעברה בטאיזו היה מצויין

בהחלט ייתכן שזה נבע מכך שהשף יצא להודו להכנה יסודית
נקווה שהביקור שלנו בפאסטל בשבוע הבא יהיה מהנה הרבה יותר
 

erezavn

New member
מאמין שבפאסטל יהיה מוצלח יותר. זו שנה שלישית שהם מארחים.

 

החתולית

New member
חבל שהיה מאכזב

גם בשנה שעברה וגם השנה, קראתי ושמעתי על יותר ארוחות מאכזבות מאשר מוצלחות.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

הגרגרן

New member
אפשר לעשות Copy & Paste ?

אני כותב מה-iPad. אילו המחשב שלי היה תקין, יכולתי לכתוב דיווח מפורט יותר, אך דומה מאוד לארוחה שאכלנו השבוע בניטן תאי עם השף השווייצרי בעל שני כוכבי מישלן, Swan Wassmer.
צריך רק להחליף את ״איטלקי״ ו״ספרדי״ ב״שוויצרי חדש״ בתאור המטבח.
הקטעים שהיו חוזרים בוודאות בניסוח דומה הם ״אכזבה״, ״אפשר לאכול בארץ ארוחות טובות יותר״.

היינו שלושה (הגרגרנית, הגרגרונת ואני) וחלק מהמנות הגיעו בשתי קערות/צלחות כשלא תמיד היה ברור האם אחת מהן היא זוגית בכמות שהיתה בה. היה שלב שבה הביאו לשולחן מנה, שהיתה צריכה להגיע על פי התפריט בשלב מאוחר הרבה יותר (מקרל מעושן, שטעם העישון לא ניכר בו), אך לא הערנו על כך. אחרי זמן רב הגיעו המנות שהיו אמורות להקדים אותה ואז... שוב הביאו לשולחננו את מנת המקרל והמלצר הופתע לשמוע שכבר אכלנו מנה כזו והחזיר אותה.
המנות העיקריות הגיעו לאחר המתנה ארוכה מאוד, אחרת כל הארוחה היתה מסתיימת בפחות משעה.
היה שימוש בחומרי גלם טובים מאוד ועשייה מדויקת, אבל שום דבר שהיה גורם לי לרצות לאכול זאת פעם נוספת.
לולא הלחם (שהיה במרקם של חלה) ומטבל החצילים, יתכן שהייתי עוצר למנת שווארמה בדרך הביתה.
 
למעלה