חנן מרגילן - סופרלטיבים נלהבים מול מציאות עגומה.

חנן מרגילן - סופרלטיבים נלהבים מול מציאות עגומה.

סוף סוף יצא לי להגיע לשם. כל הסופרלטיבים שקראתי בשנה האחרונה על המקום, גם ממבקרים שונים וגם פה בפורום, גרמו לי להחליט לקפוץ לשם כשיתאפשר לי.

בשורה התחתונה - אכזבה גדולה. לא אשוב. ואני מאלה שמעדיפים תמיד מסעדות פשוטות, עממיות, עם אוכל ביתי. לצערי - היה עגום ביותר.

על הסלטים ויתרנו לאור הדיווחים הלא נלהבים עליהם. גם על המרקים המומלצים דילגנו כי זה לא הכי כיף ביום חם. הזמנו אושפילאו ומספר שיפודים, מנות שהומלצו.
האושפילאו היה דייסתי ונתחי הבשר בו היו בלתי אכילים. הרבה שומן, סחוס, עצמות ומעט הבשר האכיל היה בטעם של נתחים זולים מהסוג הקפוא.
שיפוד הקבב היה בסדר. קבב. שיפוד כבד העגל היה יבש עם טעם דמי חזק. כבד עגל רצוי להשרות בחלב לפני ההכנה כדי לנטרל את הטעם הזה אבל במסעדה כשרה זה לא אפשרי אז עדיף לוותר.
שישליק הכבש היה בלתי אכיל. חתיכות מסטיק קטנות עם - לא תאמינו - חתיכות עצם. בשישליק! השארנו בצלחת.

עם בירה שחורה ובירה לבנה ולפני תשר - 175 ש"ח שנזרקו לשווא.

חבל. לא על הכסף אלא על האופציה....
 

מיתר44

New member
רק אתמול היללו ושיבחוה בקבוצת ״אוכלים את הראש״

אנשים שבויים בקונספט?
 

החתולית

New member
וואו, חבל שזו היתה הארוחה שלך שם

אכלתי בחנן מרגילן שלוש פעמים, ואף אחת מהן לא היתה כזאת.
&nbsp
הכיסונים למיניהם תמיד היו מצויינים, הבאחש היה קצת דביק, בשונה מהאורז הפרסי אבל היה טעים (שמן מאד, אבל טעים) וגם המרקים שאכלנו היו טעימים.
השיפודים היו בסדר - אכלנו שקדים פעם אחת, וקבב שהיה בסדר.
&nbsp
לא חושבת שאנשים שבויים בקונספט, אלא יותר שיכול להיות שהמקום לא יציב.
&nbsp
 

מיתר44

New member
נראה לך שהכינו מנות ספיישל לסבתא?

פרטי ארוחתה מפגינים משהו שונה ממעידה חד פעמית ואני סומך על אבחנתה.
טבע האדם אכן להתכנס לקונספטים, הקבצות, גשטאלט וכיוצא באלו. הכחשה לא תשנה עובדות.
 

החתולית

New member
נו באמת, מיתר

הרי כתבתי שיכול להיות שהמקום לא יציב. זו לא המסעדה הראשונה שאינה שומרת על יציבות.
&nbsp
אני סומכת לחלוטין על הדיווח של סבתא רותרות, ואין לי שום ספק שמה שהיא כותבת נכון.
יחד עם זאת, אני יודעת שהארוחות שלי היו טובות. אולי מפני שאכלתי בעיקר כיסונים ומרקים, ואולי עניין של מזל.
&nbsp
 

מיתר44

New member
מצטער אבל לא מבין את המושג ״לא יציב״

וגם העניין של מזל. הביקורת הייתה כה ברורה וכללה ירידה
לפרטים הנוגעים לטיב הבשר ותכולתו. להגדיר זאת
כחוסר יציבות - נקרא לי משונה.
להגיע למסעדה כדי לאכול טוב או שלא על פי המזל? זו המלצתך?
גילוי נאות: מעולם לא סעדתי שם, למרות תשוקתי לממולאי בצק. :)
 

החתולית

New member
חפש את הדיווח שלי על ל'אמי ז'אן בפריז

קשרו לה כתרים, כתבו על מנות משובחות וחוויות נהדרת. אנחנו אכלנו בה ארוחה בינונית ששיאה היה מנת חזה עוף שהוגש במידת עשייה בלו, כלומר לא עשוי.
אז מה נגיד על מסעדה ברמה כזו, עם שף מוערך שמגיש מנה כזו (שהוחלפה כהרף עין ביוזמת המלצר שראה את המנה)? הגיבו לי שהשף נתון לקפריזות ושהמנות לא עקביות ולא יציבות.
&nbsp
קשה לי להאמין שמעולם לא קרה לך ששמעת טובות על מסעדה, הלכת לאכול בה, והארוחה שלך באותה מסעדה לא היתה טובה.
&nbsp
 

מיתר44

New member
ודאי שקרה, אך זה לא המקרה בברור. ראי תגובות של סבתא.

תקלות ותאונות מתרחשות אך לא נגרמות או מתוייגות כחוסר יציבות.
 
רצינו שקדים ולא היה. לגבי הכיסונים, הבעיה שלי עם הכיסונים

הבוכרים למיניהם הוא שבמילוי יש יותר בצל מבשר. הם שמים בצל חי שבמהלך האפיה/טיגון/בישול הופך לבצל מאודה שאינני אוהבת. אני משתמשת כמעט בכל בישולי בבצל מטוגן אבל חי או מאודה, לא לטעמי.
מרקים, כאמור, היה מאד חם ושותפי לארוחה העדיף אושפלאו.
לגבי טיב הבשר - לא מאמינה שזו תוצאה של חוסר יציבות אלא של הזמנה קבועה של בשר זול.
 

החתולית

New member
הגיוני לי שהבשר אינו איכותי

אחת הסיבות בגללן ויתרתי תמיד על שיפודים היא שלא סמכתי על איכות הבשר.
 
אחת הסיבות שהזמנתי שיפודים הייתה אמירה שלך בפורום

"שיפודים מהטובים שאכלתי" בתגובה לדיווח של בלסד ממורי באוג'. עשיתי שיעורי בית ונעזרתי במנוע המצוין של גרר לפני לכתי.
 

החתולית

New member
בדיווח שלי משנת 2015 כתבתי ששיפודי השקדים היו מצויינים

שהכבש היה לא מלהיב ושהקבאב היה טוב. אני עדיין חושבת ששיפודי השקדים שאכלתי שם היו מהטובים שאכלתי.
&nbsp
&nbsp
 
נכון, לכן זה לא מסתדר עם ההצהרה שלך לעיל -

"אחת הסיבות בגללן ויתרתי תמיד על שיפודים היא שלא סמכתי על איכות הבשר".
 

החתולית

New member
אני מבינה מה הבעיה

המילה האחת הזאת, יוצרת ויכוח בינינו, למרות שהסברתי שאין בינינו ויכוח.
אין בעיה, זו זכותך. לא הייתי צריכה לכתוב אותה. מיה קולפה.
&nbsp
&nbsp
 

Gרר

New member
משהו שחסר לי בדיווח

כתבת שהשארתם לא מעט אוכל. האם במסעדה שאלו? או התיייסו בצורה כלשהי?

גם אני ראיתי שכותבים הרבה על המסעדה. ההתרשמות השיטחית שלי היתה שזו מסעדה שאתה מזמין בה כיסונים וכו'. לא כל כך קישרתי אותה עם מנות בשר ושיפודים. מצד שני אם לא סלטים ולא בשר… לא הרבה נשאר אז נוותר.

בכל מקרה מסקרן אותי אם היתה התיחסות כלשהי של המסעדה.
 
למרות שהמלצרית הייתה חביבה לא נשאלה שאלה אחת.

החלטנו לא להעלות את הנושא כי ברגע שמדובר בחומרי גלם נחותים, זה לא היה עוזר לנו.
חוץ מזה, המסעדה הייתה מפוצצת בקבועים מהשכונה והייתה לי הרגשה שזה לא ממש יזיז להם.
 
אז בעצם לא אכלתם אף אחת ממנות הדגל

למעט שיפוד הכבד בקר, שהוא נהדר בעיני. לא יודע לגבי השרייה בחלב, אבל אני חושב שחלק מהרציונל של הביס המאוזן של שיפוד הכבד במרגילן (כבד בקר, שומן כבש, בצל חי וטיפת חומץ) נועד גם הוא להתמודדות עם הטעם הבשרי / דמי עמוק של הנתח הזה. ואני עדיין חושב שהשיפוד הזה (או יותר נכון הביס הזה) הוא אדיר, במיוחד כשאחת המלצריות מגדילה ראש ומרכיבה אותו עבורכם.
&nbsp
לא ברור לי איך הולכים לחנן מרגילן ולא מזמינים אחד מהמרקים (דושפרה / לגמן) ולא שום דבר מקטגוריית הכיסונים (גוז'גיז'ה, מנטי, צ'יבורקי ועוד). החלק הכי חלש שם בתפריט הוא גם לדעתי תבשילי האורז, שנוטים להיות יבשושיים ומשעממים (למרות שיצא לי לאכול שם פעם אחת אושפלאו טוב, בפעמים אחרות הן האושפלאו והן הבחש היו לא מוצלחים).
בכל מקרה - לא מצדיק את מה שתיארת ונשמע מבאס מאוד, אבל ממליץ לך לחזור בחורף כשאת מוכנה לאכול מרק (בעיני מרק כמו דושפרה ביום חם זה תענוג, אבל זה עניין אישי) וכיסונים.
 
אם שיפוד הכבד העלוב והיבש שקיבלנו הוא מנת דגל, אוי ואבוי

לדגל הזה. אני מטורפת על חלקי פנים, אני מבשלת חלקי פנים, ובכל רגע נתון יש לי בפריזר כבד עגל, מוחות, טחול ממולא, שקדים וכו'.
הכבד הזה היה ביזיון.
לגבי הכיסונים והמרק, כבר הגבתי לעיל. אבל אחרי שראיתי איזה בשר היה במנת האושפילאו, לא אשוב לבדוק את הכיסונים או המרק. מניחה שמשתמשים בהם באותו בשר נחות.
 

lriemann

New member
גם לדעתי המקום אובררייטד

הייתי שם לפני כמה שנים טובות, אחרי הביקורות הראשונות שהיללו.
&nbsp
זוכר שלקחנו שני מרקים ועוד כמה דברים בשריים.
&nbsp
שום דבר לא השאיר עליי רושם מיוחד.
העובדה שאני לא זוכר מה הזמנו כבר אומרת דרשני.
&nbsp
מסעדה סבירה, לא יותר ולא פחות.
&nbsp
יש אנשים שאוהבים לקשור כתרים לכל מה שנתפס "אתני" או "אותנטי".
&nbsp
 
למעלה