salute, שיפודיה חדשה בירושלים.

Maldini Girl

New member
salute, שיפודיה חדשה בירושלים.

אמ:לק: אין איזו בשורה.

אני יודעת שלא צריך להתייחס לכל מה שכתוב בפייסבוק. אבל באחת מקבוצות הירושלמים שאני בהם עלו כמה ביקורות משבחות של מקום חדש בשוק העיראקי (מחנהיהודה) ואמרו שזו סטקייה עם "סטייקים מעולים במחירים נוחים וסלטים מפנקים". וכירושלמית שתמיד מחפשת משהו חדש ומעניין שמתי לעצמי מטרה להגיע לשם.

מדובר במקום קטן בשוק העיראקי. מהרגע הראשון לא הבנתי איפה המקום ואיפה הדיווחים. קודם כל, סטקייה זו לא. שיפודיה כן. יש בתפריט סטייק אחד (אנטריקוט) במחיר של 120 ש"ח. לא כתוב המשקל שלו, אז אסתכן ואנחש שמדובר ב250-300 גרם, מה שגם הופך את המחיר לרגיל לחלוטין, ואולי אפילו יקר מעט יותר ממקומות אחרים בעיר.

מבחינת מנות, המחיר הוא לשיפוד אחד שמגיע עם פיתות וסלטים. מחיר השיפודים בין 28 ש"ח (לשיפוד כבד עוף) ל120 ש"ח (שיפוד כבד אווז) ורובם סביב 40-50 ש"ח, למשל שישליק, שיפוד אנטריקוט ושיפוד חזה אווז (ששם נקרא "פילה אווז").
מחישוב מהיר מגיעים למסקנה שגם פה המחירים לא בדיוק זולים. למשל, שני שיפודי כבד עולים 56 ש"ח, אמנם פחות מבשיפודיות השכנות (פורטונה, סימה וחצות) אבל בכל המסעדות הללו מקבלים גם תוספת אחת לפחות (אורז/צ'יפס וכדומה) מה שפה לא מקבלים.
לעומת זאת, שני שיפודי אנטריקוט עולים מעל 100 ש"ח (52 לאחד) מה שהופך אותם להכי יקרים מבין השיפודיות שציינתי - ועוד ללא תוספת.

אז הזמנו שיפוד שישליק אחד (שזה בעצם אנטריקוט) וקבב אחד.
הגיעו לשולחן פיתות, לא מהזן המוצלח וסלטים בפנכות קטנטנות: זיתים (בסדר), סלט ירקות קצוץ (לא טרחתי לטעום. הנוספת אמרה שרגיל), טחינה (טובה), חצילים בטחינה (טוב), עגבניות חריף (נחמד), פלפלים חריפים (ויתרנו), סלט גזר פיקנטי (סביר) ועמבה (לא אהבנו). מבחר קטן בהרבה מהשיפודיות האחרות, וגם מוצלח הרבה פחות מהשיפודיות האחרות.
השיפודים שהגיעו היו למען האמת טובים. הקבב היה אפילו טוב מאד - עסיסי ומתובל היטב. השישליק היה מעט מלוח מידי אבל סה"כ טוב. אבל באמת לא משהו שלא נתקלתי בו במקומות אחרים. מבחינת גודל השיפוד - סביר, לא קטן אבל גם לא גדול במיוחד.

שורה תחתונה: 75 שקלים לשני שיפודים עם פיתות לא מוצלחות, סלטים סבירים וללא תוספת.
כשיצאנו משם הנוספת שאלה "אז מה אוכלים?" והלכנו למיצ'י. חלקנו סנדוויץ' ענק של רוסטביף סינטה עם מלא רטבים וירקות ב35 שקלים, כלומר, אותו מחיר בערך של שיפוד הקבב (33 ש"ח) ופחות ממחירו של השישליק (42 ש"ח) אבל מספק ומשביע יותר.

שורה תחתונה: לא שום דבר רע אבל לא שום דבר טוב, שאין טוב ממנו במחנה יהודה.
 

החתולית

New member
נקרא כשיפודיה גנרית לא ממש מוצלחת

ומהתיאור שלך, מוטב לאכול בפורטונה.
 

pix37

New member
פשוט יקר מידי (אבל זה מאפיין את מרבית המסעדות בארץ)

על מנת להצדיק מחיר כזה חייב להיות ערך מוסף וממה שקראתי בביקורת שלך אין כזה.
 

Maldini Girl

New member
שכחתי לציין שיש להם גם מנות תבשילים

סטייל מרק קובה, מוסקה וכו'. לא טעמנו. האמת, באנו לשם בגלל ההגדרה של "סטקייה". באנו כשהכי התחשק לנו לאכול סטייק טוב במחיר טוב. ואז הורדנו סטנדרטים לשיפוד טוב במחיר טוב...
ייתכן שבתבשילים יש מעט ערך מוסף למרות שאם הם ברמת הסלטים אז כנראה שלא.
 

pix37

New member
בעברית של היום סטקייה לרוב מתייחס לשיפודיה

בה יוגש לרוב רק אנטריקוט או בשמו הקודם סטייק עין
steak house לרוב יקרא כמסעדת בשרים.
 

החתולית

New member
לא נראה לי מאד חכם מצדם

לפתוח מקום של תבשילים סמוך כל כך לעזורה
 
לא בטוח ששיפודיה

אני חלפתי על פני המקום בשבוע שעבר בדרך לארוחה בינונית מינוס באיזה שיפודייה מיתולוגית בשוק והוא ממש עשה לנו חשק להיכנס - שמנו לב שאמנם יש מנגל פחמים אבל על השולחן היו פרוסים כשמונה סירי אלומיניום עמוסים שניראו פשוט נפלא. לא בטוח שהמקום מכוון להיות שיפודייה של ממש. בכל מקרה אנחנו נבדוק אותו בקרוב מאוד אני מניח...
 

pix37

New member
המדור שלכם ירד או שהפסקתם את השת"פ עם הארץ ?

לא ראיתי ביקורות שלכם בזמן האחרון
 
פגרת חגים...

המדור שלנו תמיד יוצא לחופשה קצרה בזמן החגים, לכן לא היו מדורים בשבועות האחרונים ב"הארץ". מניח שביום רביעי / חמישי תעלה הביקורת הראשונה לשנה זו, על "רשטא" המפתיעה בעין ראפה
 

Maldini Girl

New member
בדיעבד כנראה שחלק מהכותבים בפייסבוק

הם הבעלים או מקורבים שלהם (פשוט יצרתי קשר דרך בפוסטים כדי לברר איפה המקום וכך זה היה נראה. מתנצלת אם זו טעות) והם הציגו את המקום כסטקייה.
כאמור, הבשר לא רע אבל גם לא יוצא דופן ולא זול והסלטים לא מהז'אנר הטוב. אולי אתם תגלו שהתבשילים שווים ביקור.
מודה שאני תמיד מרגישה שאני עושה את התבשיחים טוב יותר בבית...
 
למעלה