אז מה אכלתם בסוף השבוע?

לא מעט...

חמישי ערב- האנוי. לילנבלום 18.2 זוגות לפני הצגה(מעולה.ערב שיקופיות בצוותא.מומלץ).חלקנו דים סאם ממולא שריפס וספרינגרול.
כול אחד הזמין מנה.אני הזמנתי קארי חריף עם טופו שרימפס ועוף-מצוין.גם השאר נהנו הזמנותיהם.
קינוח גלידה באייסברג.
שישי-ארוחת בוקר במלון מרגוזה ביפו-ארוחה מגוונת מלאת סלטים גבינות מאפים וקפה מצוין.
צהריים-סושי בריבר בכניסה לדיזנגוף סנטר-טוב.
ערב על האש משפחתי-את הבשר הזמנו ממועדון הקצבים בעפולה(מי שמהאזור-מומלץ)המבורגרים מצויינים, קבב, שווארמה הודו בתיבול שלהם ונקניקיות צוריסוס בהכנה מקומית.
שבת- קצת אוכל ביתי.חלת בריוש מעולה ממאפיית מרגוזה ביפו יחד עם חמאה וריבת משמש ביתית.
צהריים עוף עם תפ"א
ערב מלא שטויות והנה אנו בפתחו של שבוע חדש.
 

החתולית

New member
מכאן ומשם

בחמישי השתתפתי בשני אירועי יין בתל-אביב, סמוך לסניף של טיב טעם. נכנסתי רק כדי ללוות חבר שף שרכש כמה פרודוקטים, ויצאתי עם 4 סטייק סינטה, חבילת ורניקי תפוחי אדמה ושקית עם פטריות יפות.
החבר גר בסמוך, והעמיס עלי שקית עם לחמים ועוגות של מאפיית לחמים ובקבוק יין.
&nbsp
האוכל הזה הספיק לסוף שבוע שלם

&nbsp
כשהגעתי הביתה בחמישי בערב, הכנו את הורניקי והקפצנו אותם בקצת חמאה.
&nbsp
בשישי בערב אכלנו 2 סטייקים, עם פטריות שהוקפצו בנוזלי הסטייקים עם קצת חמאה, ולצידם סלט עגבניות. קינחנו בטארט אגסים של לחמים.
שתינו עם הסטייקים את בקבוק הגרנאש נואר המצויין של ויתקין (זה שקיבלתי מהחבר).
&nbsp
במשך היום בשבת נישנשנו את חלת הבריוש של לחמים, בורגול עם עדשים אדומות שהכנתי (תמיד יש סיר של אורז או בורגול בבית) וגבינות.
&nbsp
בערב הכנו את שני הסטייקים הנותרים שנאכלו עם סלט ירקות וחצילונים שנקלו בתנור.
קינחנו בעוגת קיץ של לחמים.
&nbsp
בסך הכל, יופי של אוכל ביתי לצד אוכל קנוי.
 

gastro101

New member
חתונה במטע פקאן וקפה בכפר של עדנה

הגיעו אורחים מברזיל, חשבתי שבראנץ יהיה אפשרות טובה- יודעת מראש עלות (אנחנו הזמנו). 10 ימים קדם- לא היה מקום באף מוסד תל אביבי מומלץ

ואז ניזכרתי בקפה בכפר - שוכן במתחם בית אבות פרוטיאה בצמת דרורים. להם היה מקום. שם יש חניה .
ארוחת הבקר שם היא מזנון - ובו מגוון סלטים, דג מלוח- עליו עט בששון אחד האורחים . ממרחים. לשלילה יצוין הלחם- לחם דגנים שלא היה מספיק טרי . הורגש שנאפה יום קדם ולא הוקפא, אלא נשמר בשקית. החלה היתה טריה יותר ומתקתקה . המחיר 138 שח לזוג כולל פעמים שתיה, בסעיף שתיה- מיצים סחוטים במקום, כולל שילוב סלק גזר וסלרי ממנו התמוגגה גיסתי. אפשר היה גם משקאות קלים כמו קולה . וכמובן משקאות חמים.
חביתה עם עד 3 תוספות- עוד 6 שח
עוד היו במזנון קוביות אבטח צונן, חלבה, ריבה, שני מיני עוגות. גבינות . טונה , קיש בצל , נדמה לי. בקשתי עגבניה חתוכה וקבלתי מיד צלחת עם פרוסות עגבניה
8 אנשים אכלו ומאד נהנו- 582 לא כולל שרות שהיה טוב מאד , פינו צלחות כל הזמן. הגישו מיד משקאות, קרח. קנקן מים.
מומלץ בחום !

בששי בשעה 18.30 הגעתי למטע פקאן אי שם בשרון לחתונה "מיוחדת"
מה אומר לכם? מי מתחתן בחוץ באוגוסט ? או שהיה חם ולח או המאוורר העיף לי את השיער .
האוכל היה של קייטרינג לא כשר בשם המעדניה- חלק מהדברים היו טובים- כמו קרואסונים קטנים עם פרוסות בשר קר, איולי , חסה וכוסברה. צרבו ניתחי מוסר ים על הפלנצ'ה- אבל הדג עבה וקבלנו נתח לא עשוי מספיק .
בקיצור- אם אתם שוקלים להתחתן או ילדיכם- חיסכו לאורחים את המסע ואת הסבל . אפשר להנות מרוסטביף באולם ממוזג ולא בטבע עם נגיעות זבובים - לא אכלתי..
ואת הקינוח תוציאו בזמן לא כשמחצית האורחים בדרך למכונית
בבית אכלתי חצי חטיף קיטקאט עם חמאת בוטנים- ורק אז נירגעתי. החטיף נמכר ביינות ביתן 3 ב 10 שח- מומלץ
 

prizman

New member
באופן מפתיע

בת הזוג קונה לנו סושי וסשימי כל הזמן בחודש האחרון.
זה אחרי שכמה שנים היא סירבה ללכת איתי למסעדות יפניות. נאלצתי ללכת אליהן עם חברים אחרים.
ועוד טרנד שנולד אצלה זה דובדבנים.
אין לי מושג בכלל מה הקשר בין תאילנדים לדובדבנים אבל אולי הם כן גדלים כאן.
הקטע הקודם שלה היה תות שדה אבל זה אני יודע בוודאות שכן גדל כאן.
אז אכלנו סושי ודובדבנים.
דווקא הפיצה שביקשתי ממנה להביא לא שרדה את הנסיעה.זה מקום טוב שאכלתי בו כמה פעמים.
הוא רק במרחק של 3 דקות מהבית, כך שפיצה אמורה לשרוד אבל היא לא שרדה.
הגיע משהו סמרטוטי לגמרי.
 

prizman

New member
וגלידה יפנית.

מסתבר שיש דבר כזה.
זה בערך כמו קסטה, שתי שכבות של מין ואפל עם איזו גלידה לא מפוענחת בינהם.
אחרי 20 ומשהו שנים בתחום המסעדנות שבהן היא עבדה בכל סוג מסעדה אפשרי (כולל מסעדה ישראלית כך שהיא יודעת גם מה זה חומוס או שווארמה)
היא מפצחת בקלילות כל סוג אוכל. יותר טוב ממני.
אם אני מבקש ממנה להביא מרק סנפיר כריש היא תדע איפה המסעדה הטובה ביותר בעיר להביא את זה משם.
PING היא נקראת אם זה מעניין אתכם. במלון פרינסס למרות שיש לה עוד 2-3 סניפים. אבל זה הסניף היותר מוצלח.
אבל היא נזפה בי על זה שלא אכלתי את הפיצה.
היא עלתה בערך 60 ש"ח ולתאילנדית קשה לקבל את האדישות שבה אני מתייחס לסכום הזה.
זו משכורת של כמה ימים בתאילנד וכשאמרתי לה בפשטות "מה אלוי" שפירושו לא טעים ותזרקי את זה לפח
היא טענה שזה עלה 60 ש"ח ושזה מה שביקשתי, מה שנכון.
BUT IT'S ME ALOY אני אמרתי.
אבל זה עלה 600 באט היא אמרה.
ואני עניתי שזה לא מעניין, אני לא מסוגל לאכול את הדבר הזה.
החיים בתאילנד מצחיקים לגמרי.
 

מיתר44

New member
בחסדי מזג האוויר הנוח הסקתי את התנור

ואפיתי נגלה של בייגלך אשכנזים.
בארוחת הבוקר אני פורס אחד מהם, מורח חמאת עזים משובחת (חוות צדק, אורגני) וסלמי איטלקי
יחד עם ביצה וסלט (כפר מרדכי, הפרדס 44, ירקות אורגניים) מהווה סיפתח ראוי ליום. לכל יום.

 

superman1234

New member
יפים הבייגלך שלך.

ואם בביגלייך עסקינן, להלן אלו שלי - אני מתיימר
להיות מומחה בביגלך.
אני משתדל לאפות אותם ולקבל בטעם של פעם.....

 
למעלה