קנקון אשדוד - שני ביקורים בשבוע

קנקון אשדוד - שני ביקורים בשבוע

בליץ היחצ'נות והפרסום בפייסבוק שליווה את פתיחת החנות/מסעדה של קנקון באשדוד גרם לי לסקרנות רבה, ויום לאחר שהתפרסמו כתבות במאקו וynet קפצתי לבחון. מדובר בסופרמרקט גדול למדי של פירות-ים, דגים ובשרים - קפואים וטריים. מבחר גדול מאד במחירים טובים. באגף הטריים ניתן למצוא מלבד כל הדגים הסטנדרטיים מולים, אוייסטרים, קלמרי, שרימפס, סקאלופס ועוד - חשוב לציין שלא מקלפים / מנקים. גולות הכותרת / הגימיק הגדול היא בריכת לובסטרים חיים (109 ש"ח ללובסטר אגב). בכל הנוגע למוצרים קפואים יש מבחר מסחרר של אפשרויות ברמות איכות מגוונות ומחירים תחרותיים ביותר. את אגף הבשרים לא בחנתי לעומק.

בתוך הסופר עצמו (ללא שום הפרדה - ועל כך בהמשך), ישנו בר גדול למדי שהוא המסעדה. התפריט מצומצם ומתמקד בעיקר בפירות ים, ומנות בשר מעטות (קרפצ'יו, המבורגר, סינטה ואנטריקוט). בביקור הראשון נדהמנו בעיקר ממחירי המנות (ראו תמונות של התפריט מהביקור הראשון). אחרי שהורגלנו לשלם הון תועפות על פירות ים קפואים במסעדות תל-אביבי, היתה זאת עבורי בשורה משמחת. אכלתי קלמרי מטוגן שהיה עשוי היטב, באיכות טובה ובכמות נדיבה - 300 גרם ב49 ש"ח. מנת פירות ים בקארי כללה קארי סטנדרטי וחביב עם כמות נדיבה ביותר של מולים טריים, קלמרי, שרימפס גדולים, בשרניים עם טעם מתקתק (נקראים במקום "שרימפס לנגוסטין"). ניכר כי במטבח יש יכולת טובה לתת לחומרי גלם טיפול ראוי.
הוגש קינוח אחד בלבד - גופרה עם בננות מקורמלות שהיה דומה מאד למנה שהוגשה בעבר בגוצ'ה (באותה בעלות), מושחת וטעים באותה מידה.

את הביקור הראשון סיכמתי בVFM מעולה, הזדמנות להינות מפירות-ים במחירים שפויים, וחוויה נחמדה למי שנמצא בסביבה (ופחות חשוב, אך ראוי לציין - אין שום בעית חנייה). הנקודה הבעייתית המרכזית היא מסעדה בלב סופרמרקט - שלא השכיל להכיל בצורה נכונה, או להפריד בצורה טובה, ריחות ואקוסטיקות ממחלקות הדגים והבשר, ומסעדה. כל חובבי מסעדות שוק אמיתיות יראו בכך דווקא נקודה לחיוב - אבל ברור לי שזה לא בשביל כל אחד.

שבעה ימים בדיוק לאחר מכן ביקרתי שוב במקום, הפעם בשעות הערב - ציפיתי לבר מלא אבל הוא דווקא היה ריק (כרגע שעות הפתיחה והסגירה לא קבועות - שווה להרים טלפון). מיד הבחנתי שהמחירים ביצעו עליה של 10-20 אחוז בשבוע, חלק מהמנות נעלמו ואחרות התווספו. הפעם דגמנו גם אויסטרים (23 ש"ח ליחידה - הדיל הכי טוב בארץ לדעתי מאז העסקית ההיסטורית של מול ים). פתיחת האויסטרים לא הייתה מקצועית מספיק אבל האיכות גבוהה מאד. קארי פירות הים היה שוב מצויין - חריף במידה, עשיר במידה, נדיב במרכיביו ועדיין VFM מעולה. כך גם מנת שרימפס בחמאה ושום עם רוטב ממכר שנוגב עד תום. השירות על הבר ידידותי ומקצועי.
בעיה אחת משמעותית שמעידה יותר מהכל על חוסר בשלות של הקונפסט, ולהערכתי על גלגולים שיעבור המתחם - ריח עז של מטהר אוויר עמד באוויר. לא התאפקתי מלשאול והוסבר לי שסועדים התלוננו על "הריח של הדגים". לטעמי ריח של דגים במסעדה הוא עניין של טעם, אבל ריח של דגים בשילוב ספריי סחלבים של שירות ציבורים הוא לא פתרון עבור אף אחד...

בשורה התחתונה, מיזם די מדהים ביחס לישראל, במיוחד מחוץ לתל-אביב. ניכר שהיזמים לקחו סיכון גדול בהשקעה גדולה, ולמרות בעיות ינקות ההתחלה טובה וכדאי לבקר אם אתם בסביבה, לאכול פירות ים על כוס בירה ולהצטייד בחומרי גלם הביתה.











 

מיתר44

New member
קנקון אשדוד - גלרי לפייט גורמה באשדוד

לא יכולתי לתאר את קנקון טוב יותר ממך. :) להלן השלמות ותוספות מהמתרחש באשדוד.
הצורך לחדש מלאי דגים והסקרנות הובילו אותנו ביום חמישי לאשדוד.
תחילה סעדנו צהריים ברונג׳אן התאילנדית, (2 אגרולז עם שרימפס, 2 ספרינגרולז ומנת בקר עיקרית עם פסטה ששכחתי את שמה. הכל טרי ומוכן בעת ההזמנה על ידי בעלת המסעדה שנושאת את שמה). 80 ₪ לפני.

כשהגענו לקנקון, על מקררי הענק ובהם מבחר מרשים של דגים ופירות ים קפואים, דלפקי הדגה והבשר, ובעיקר
בר אכילה גדול (שהיה מלא בסועדים) הצטערתי שלא בחרנו לסעוד שם.
מי שביקר בסניף הגורמה של הגלרי יזהה את מקור ההשראה של קנקון, וזאת לטובה.
לדעתי, בעלי קנקון מציבים רף גבוה למשווקי דגים המשלבים אגב הסעדה בעסקיהם.
כאמור, החנות פתוחה בכל ימות השבוע. מזג אויר נאה, הקירבה למרכז והתשוקה לאוייסטרים ולשאר
פירות הים - יעשו לכם טיול נחמד.
את חפצנו לרכוש דגים לא מימשנו בקנקון. נדרשנו לרכוש דג סלמון שלם (?) ופירות הים לא היו ברשימת הקניות.
מצאנו את מבוקשנו בחנות הדגים של ז׳אנו דגים. הדגים נארזו לבקשתנו בוואקום.
ממש ליד החנות הנ״ל והמסעדה פתח אידי חנות דגים ובה ראינו מבחר דגים ״מיוחדים״ כמו איילת הים וטורבו.
ראוי לבדיקה נוספת.

א
 

prizman

New member
תוכל לפרט קצת על רונג'אן?

אני יודע טיפונת על המקום כי הבעל ישראלי ואשתו תאילנדית והוא כתב פעם באיזה פורום שהייתי חבר בו.
לא מכיר אף אחד מהם אבל חבר שגר בעיר סיפר לי שזו מסעדה מוצלחת.
לי אישית מאז שנפתחה לא יצא לבקר בה, כנראה שגם לא הייתי בישראל מאז.
היא קיימת שנתיים בערך, נכון?
אני חייב לבת הזוג מסעדה תאילנדית טובה בישראל, עם "בית תאילנדי" היא לא ממש הסתדרה
ומאחר ונשהה בת"א אז אשדוד ממש לא רחוקה.
 

מיתר44

New member
קטונתי ):

קשה לי לפרט על האוכל למרות שאני אוהב אסיאתי.
תוכל למצוא פרטים ברשת. רשום רג׳ואן ותמצא
גם את התפריט המצולם החדש כולל מחירים בפייס.
אני יכול להעיד שזו מסעדה ללא יומרות, רג׳ואן
התאית מבשלת ובנות משפחתה מסייעות ומגישות.
האווירה נחמדה, בעלה המרוקאי (?) מארח בנעימות,
במקום מבחר בירות תאילנדיות.
מעבר לזה - עדיף שאתם תספרו לנו חוות דעת מומחים
לכשתגיעו.
בכלל, אשדוד עיר כלבבי, וממליץ להגיע לשוק יום רביעי
המתקיים על חוף הים ממש. אין כזה מופע בארצנו. ממש
כמו בלידו דה קמיורה שבטוסקנה.
 

prizman

New member
לא יודע מי בעלה.

כתבתי שלא היינו בקשר.
שוק יום רביעי עדיין קיים?
ממש אהבתי אותו בזמנו אבל אני לא מעודכן. טוב לשמוע.
אשדוד בהחלט עיר מעניינת. שמח לשמוע עוד טובות עליה.
מכיר את השווקים ברובע ד' וב'?
ברובע ד' הוא הודי בעיקר, ברובע ב' מרוקאי בעיקר.
אם לא יצא לך שווה לבקר.
היה לי משרד שם מתישהו כך שאני מכיר טיפה את העיר.
 

מיתר44

New member
השוק שעל שפת הים - פעיל בימי רביעי בשעות הבוקר

והוא דומה לשווקים הנודדים הנקראים "רמלה - לוד".. היחוד שלו במיקומו
המעניק לו קסם שלא מצוי במקומות אחרים. כמובן שרצוי להגיע ביום אביבי נאה.
בעבר היה קיים שוק ספונטאני של אביזרים ובגדים יד שנייה של יוצאי ברית המועצות. הוא התקיים אחת לשבוע באחד הרחובות היורדים לחוף. יותר מזה איני יודע לתאר.
שאר השווקים שמוזכרים לעייל לא מוכרים לי כדי לאוכל להמליץ. ראוי שאשדודי
ירים את הכפפה לטובת המתעניינים.
 
שלום פריזמן היקר

מקווה ששלומך טוב
יצא לי לאכול ברונג'אן לפני כשבוע אחרי שכבר די הרבה זמן שמעתי דברים טובים, רציתי להגיע לשם ולא היה סיפק בידי. חברים מהסביבה הזהירו אותי שהמקום כבר לא מה שהיה פעם - ובדיעבד, כנראה צדקו. היינו חבורה של איזה 12 חבר'ה, לא כולם גורמה וגורמאן - אבל כמעט אף אחד לא אהב עד הסוף כמעט אף מנה. אמנם זול, אמנם חלק מהמנות נדיבות ביותר, אמנם יש ווייב נחמד מאד מבעלי הבית - אבל הביצוע היה רשלני משהו, חלק מהמתכונים היו לא מעניינים בעליל (כולל מנות קלאסיות שחבריי אוהבי תאילנד מכירים ממקומות ברבים בארץ זו), צלחות עם שאריות אוכל שלא פונו זמן רב. יייתכן ואם לומדים על המנות השונות ומתמקדים בכמה מוצלחות וגרים באיזור - שווה לאמץ את המקום. אבל להגיע מתל אביב או מנתניה, כפי שעשו חלק מאתנו - לא נראה לי כדאי.
 
למעלה