צ'אנג בה- שווה נסיעה לחיפה

צ'אנג בה- שווה נסיעה לחיפה

היי חבר'ה
עבר לא מעט זמן מאז הפעם האחרונה שכתבתי כאן (כי החיים עמוסים), אבל זה לא אומר שאני אוכל פחות מפעם. התחשק לי לחזור לדווח, ככה בקטנה, לשמור על קשר, ורציתי לעשות את זה אחרי הארוחה המושלמת שאכלתי בערב האחרון של כתית, אבל כתית זה דבר שמאוד מעייף (ולצערי, כרגע, גם קצת מיותר) לדווח עליו בגלל כמות המנות והמרכיבים. למזלי, שבועיים לאחר מכן הגיעה ארוחה מספיק טובה בשביל שתהיה לי התשוקה לדווח עליה.

לאחרונה התחלתי להתאהב בהדרגתיות במטבח התאילנדי- שילובי הטעמים והמרקמים בו הם בגדר גאונות בעיניי. הוא כל כך מיוחד ומקורי, כל כך מסעיר. יצא לי לאכול בשנה האחרונה בתל אביב בבית תאילנדי, נאם, וטייגר לילי, ואף על פי שכולן היו מעולות, יש מנצחת אחת והיא נמצאת בחיפה.
אכלתי בצ'אנג בה כבר 3 פעמים, וכל פעם הייתה יותר מוצלחת מקודמתה. אפרט בקצרה על הפעם האחרונה שהייתה לפני יומיים.
הגענו שלושה, אז הלכנו על 3 ראשונות ו3 עיקריות שמגיעות למרכז השולחן ומחולקות בין כולנו. זה הולך להיות דיווח מאוד משעמם כי באמת כל המנות היו מדהימות, אבל אשתדל בכל זאת להפריד ביניהן ולחלק ציונים:

ראשונות:
יאם פלה דיפ- נתחי דג חי על מצע כוסברה, נענע, בצלצלי שאלוט, מללפון, לימון, רוטב דגים וצ'ילי- מנה מאוד חריפה, טעימה למדי , אבל הפחות מוצלחת בארוחה.

יאם פלה- קרוביות צלויות של פילה דג, כוסברה, נענע, בצלצלי שאלוט, מללפון, לימון, סוכר דקלים ורוטב דגים- הו, וואו. על פניו זאת מנה מאוד דומה לקודמתה אבל השימוש בסוכר דקלים ובדג צלוי עושים כאן את ההבדל, ויוצרים מנה מענגת, ומרתקת במורכבותה.

סלט פפאיה (סום טאם)- רצועות פפאיה ירוקה כתושות עם עגבניות שרי, שעועית ירוקה, בוטנים, לימון, שום ורוטב דגים (חריף)- המנה מגיעה עם סטיקי רייס לספיגת הרוטב. קלאסיקה אמיתית, מנה מאוד מתוקה, מאוד חריפה, שניתן לאזן גם את הקרירות שלה וגם את החריפות עם הסטיקי רייס שמגיע בצד, שמספק טעמים נייטרליים וחמים יותר, מה שמצד אחד מדגיש את הניגודים במנה ומצד שני עוזר לעכל אותם (במובן המטאפורי של המילה).

עיקריות:
גאנג לואנג- קארי צהוב עם חלב קוקוס, פלחי פפאיה, קשיו, בצלים, באק צ'וי, בזיליקום, שום, ג'ינגר ולימון (עם אורז עוף) - בעיקריות הלכנו על שלושת המוסטקרים - קארי ירוק, צהוב ואדום. הצהוב היה הפחות מוצלח מביניהם ועדיין היה נהדר. פלחי הפפאיה הוסיפו ייחוד.

גאנג גאטי הד- קארי אדום, חלב קוקוס, פטריות שמפיניון, פטריות שימג'י, באק צ'וי, למון גראס, כפיר ליים, גלנגל, בזיליקום, ג'ינג'ר ושום (עם אורז ועוף)- קארי כמו שקארי צריך להיות. רוטב בטעם עמוק, חם ומנחם, עם טוויסט בדמות הפטריות הדומיננטיות, והלמון גראס וכפיר הליים שנותנים את הטאץ' התאילנדי. מנה מדהימה.

גאנג קייאו וון- קארי ירוק, חלב קוקוס, חצילים, ברוקולי, למון גראס, באק צ'וי, כפיר ליים, גלנגל, בזיליקום, ג'ינג'ר ושום (עם אורז וקלמרי)- המנצח של הערב (טוב, יחד עם סלט הפפאיה). טעם מאוד מיוחד, נדיר בעיניי השילוב בין תחושה של רעננות ותחושה של חום ועומק, והמנה הזאת היא בדיוק זה, תחושה של עשבים וירוק אבל עם טעמי הקארי העמוקים. הבחירה בקלמרי התבררה כחכמה, הוא היה צמיגי וקל ללעיסה והשתלב נהדר עם הברוקולי והחצילים. מנה לחלום עליה בלילה.

לקינוח חלקנו טפיוקה עם פירות (הקינוח היחיד) בקרם קוקוס, היה טעים ונחמד אבל אני תמיד מתבאס שלא פותחים שם ליין של קינוחים.

לסיכום, היה תענוג, איזה כיף זה אוכל טוב, ואיזה כיף לי שאני טס לתאילנד בעוד חודש
 

FiReBall

New member
הייתי לפני כשנה ולא כל כך התלהבתי

יכול להיות שהם עברו מאז מקום וגדלו, אבל ההרגשה אז הייתה שמדובר בחובבים שמבשלים אוכל תאילנדי, ולא במטבח תאילנדי מקצועי...
 

pix37

New member
חובבני בדיוק כמו מי שמבשל אוכל תאילנדי ברחוב בתאילנד

אני בהחלט לא מומחה גדול לאוכל תאילנדי אבל מכל המסעדות התאילנדיות שניסיתי בארץ (כולל בית תאילנדי) דווקא שם האוכל הזכיר יותר את האוכל שאכלתי בתאילנד עצמה ברחוב.
 

FiReBall

New member
חובבני כמו תאילנדי שמבשל פלאפל בתאילנד, על עגלה ברחוב

לא חובבני כמו מאמא תאילנדית שמכינה את האוכל שהיא מכינה בבית כבר 40 שנה...
 

pix37

New member
לא אכלתי בבית תאילנדי בתאילנד (רק בתל אביב)

לגבי אוכל הרחוב שמוגש בבנקוק (גם למקומיים מחוץ לקוואסאן) הטעמים דומים מאוד.
 

lriemann

New member
הבעיה עם צ'אנג בה... אפרופו מאמא תאילנדית.

אני מאוד אוהב את צ'אנג בה- נדמה לי שהייתי הראשון בארץ שכתב עליה ושיבח אותה.
&nbsp
הייתי רק פעם אחת, די מזמן, בבית תאילנדי.
העובדה שלא חזרתי אומרת הרבה.
צ'אנג היו לי יותר טעימים ונחמדים.
&nbsp
לצערי גם אכלתי הקיץ בתאילנדית שלי בברלין לאחר שנים רבות.
מקום קטן בשכונה שורצת בני דודים לא סימפטיים כלל.
שתי דודות שמכינות את האוכל ואתה אוסף אותו מהדלפק.
עם כל הכבוד לצ'אנג, יש להן איזה מגע, תבלין או קסם שחור שמקפיצים את המנה.
המאסמאן והפאד תאי בשתי רמות ורמה אחת מעל, בהתאם.
והמחיר? 5-7 יורו למנה.
וזו הבעיה היחידה של צ'אנג בה.
 

sweetdreams

New member
אני אהבתי אותם גם במקום הישן, אבל בעיניי הם גם השתפרו מאז

המקום החדש מרגיש לי יותר מהודק. וגם המטבח הפתוח נראה יותר רציני ומרשים.
 

HEYלו

New member
גם אני טסה לתאילנד בעוד חודש!

מחכההההה כבר לאוכל, יותר מהכל.
&nbsp
נשמעת אחלה ארוחה. בפעם האחרונה שהייתי שם לא לקחתי אל הסום טאם כדי לא להיות בנאלית אבל נראה שזאת הייתה טעות;)
&nbsp
לגבי הקינוחים- לא יודעת כמה המטבח התאילנדי בקטע של קינוחים, מעבר למנגו סטיקי רייס, בננה בקוקוס, וטפיוקה עם פירות. אז יכול להיות שהם גם לא יפתחו ליין קינוחים- מטעמי אותנטיות ;)
 
נכון, אבל אפשר להגיד את זה על הרבה מאכלים

הכול תלוי בביצוע ובטוויסטים שאפשר לעשות לזה (אני מבין את הרצון לעשות מסעדה אותנטית, אבל אם אפשר ליצור משהו חדש, שיענה על רצון הלקוחות, ו במידה והוא יהיה טעים, אני לא רואה למה לא.
 

sweetdreams

New member
בדיוק חזרתי מצ׳אנג בה, ושקלתי לפתוח פוסט דומה

כיף לראות שמישהו כבר דאג לזה...

כל כך מסכימה עם מה שכתבת!
 

trilliane

Well-known member
מנהל
נשמע שווה, אבל האם למי שלא אוכל חריף וכוסברה יש מה לחפש בה?

 
בהחלט

רוב המנות בתפריט לא חריפות - מבין הראשונות , היאם פלה מצויינת ולא חריפה בכלל, בעיקריות הקארים בעיניי לא חריפים, כדאי להתייעץ עם המלצרית.
מאמין שאפשר לבקש להוריד את הכוסברה ;)
 

trilliane

Well-known member
מנהל
במקרים רבים זה חלק מהמנה / מהרוטב שמוכן מראש

ואז אין אפשר להוריד... ויש לציין שמבחינתי גם "פיקנטי" זה חריף, אבל כבר אכלתי דברים עם קארי שהיו בסדר (בעיקר קארי ירוק, אאל"ט).
 
למעלה