ביקור ראשון (סוף סוף!) ב"איטליאנו דה לה קוסטה" (חיפה)

trilliane

Well-known member
מנהל
ביקור ראשון (סוף סוף!) ב"איטליאנו דה לה קוסטה" (חיפה)

רבות נכתב ודובר על המסעדה האיטלקית של השף חמודי ("משחקי השף 1") שנפתחה בשנה האחרונה בטיילת בת גלים בחיפה, בקומה השנייה של מבנה הרכבל. תכננתי להגיע אליה במשך כמה חודשים, השבוע זה סוף סוף קרה.

ישבתי עם חברה אחר הצהריים לארוחה נעימה ורגועה. מתברר שכבר יש להם 15% הנחה בשעות עסקיות (אין לי מושג בדיוק מהן), היה נחמד לגלות. המסעדה גדולה ומרווחת, מטבח פתוח. התיישבנו ליד החלונות הגדולים עם נוף לים. השמים היו סגריריים והים כחול ועמוק, רגוע, תפאורה מושלמת. גם השירות (של יותר ממלצר אחד) היה אכפתי ומוצלח לאורך כל הארוחה. לא מושלם, אבל בהחלט משתדל ויודע לתקן את עצמו במידת הצורך. קיבלנו קנקן מים, פעמיים (ובלי להתחנן). את חמודי לא ראינו, אבל היא אמרה שבפעמים הקודמות הוא היה (אולי זה היה היום החופשי שלו).

למנה ראשונה חברתי הזמינה מרק מיניסטרונה (לא בתפריט). יש לציין לטובה שהמלצר ציין את מחיר המנה (34 ש"ח, אאז"נ) ביוזמתו, מאורע נדיר בארצנו (כן ירבו!). שאלתי אם יש בו עגבניות ונאמר בהתחלה שלא, אחרי דקה-שתיים חזר המלצר ותיקן שכן. התאים לי מרק אבל אני לא חובבת עגבניות ולכן חיכיתי לראות מה היא תקבל. הגיע עם ציר עגבניות דומיננטי... ויתרתי. המרק מוגש בקערה גדולה ומכובדת. המלצר שלקח את ההזמנה אמר שמגיע לחם עם המרק, המלצר שהגיש אותה השני אמר שהוא לא מעודכן, הוציאו את הלחם מהמנה לפני יומיים, אבל היא תקבל מה שהובטח. אחרי כמה דקות הביא "מקל פרמזן" שמנמן ונחמד שבהחלט הוסיף למנה, לדבריה.

לאחר שנפסל המרק החלטתי להזמין את הפולנטה ("פולנטה טריה – קרם תירס טרי, אספרגוס, אפונת שלג, לב חסה ופטריות שימג’י"). כידוע, יש דרכים שונות להכין פולנטה; כבר אכלתי בעבר גרסה שהייתה מעין דייסה ואני לא חובבת דייסות, אבל החלטתי לנסות. חיכיתי זמן לא מועט וזו אולי גם הסיבה שהיא הגיעה קצת קרירה מדי בעיניי, בטמפרטורה חמימה על גבול הפושרת. לא היה לי כוח להחזיר (אם מחזירים לחימום בד"כ מקבלים בחזרה חם נורא, וגם ככה חיכיתי מספיק והייתי רעבה). המרקם היה קרמי, חלק למדי, עם טעם דומיננטי של גבינה שדי חיפה על התירס. לא הפריע לי, זה היה טעים, משהו חמים לרפד בו את הקיבה להמשך. אפונה לא ראיתי, אספרגוס ופטריות בהחלט. הייתה חתיכה קטנה של פלפל חריף שהסרתי מיד. הגבינה במנה לא צוינה כלל בתפריט; לאדם טבעוני / רגיש לגולטן / לא רוצה לאכול חלבי זו עלולה להיות בעיה. בסה"כ מנה חביבה אם כי לדעתי תמחור של 48 ש"ח גבוה מדי למנה לא גדולה ולא מורכבת (ולא מכילה רכיבים יקרים).

למנה עיקרית הזמנתי (פסטה) "שרימפס בפסטו פיסטוקים" ("פסטה שחורה, שרימפס, פסטו פיסטוקים וצ’ילי אדום טרי") ללא צ'ילי. לשמחתי המלצר אישר מיד שאין בעיה לוותר עליו (טוב מאוד, קשה לי במסעדות שבהן אין התאמה לסועדים שלא אוכלים חריף). הפסטה התבררה כפטוצ'יני והצבע השחור הוא כנראה ליופי(?). הרוטב היה מלוח במידה, השרימפים (שישה במספר, שניים נוספים לא כ"כ נראים בתמונה כי הם קבורים בפסטה) בשרניים ומעט פריכים (כמו שצריך). המנה הייתה טעימה לי אבל באמצע כבר היה לי קצת יותר מדי כבד בבת אחת (אחרי הפולנטה...) ולכן בסופו של דבר ארזתי חצי ממנה והמשכתי בבית. אחרי חימום במיקרו היא כמובן לא הייתה אותו הדבר (והמרקם של הרוטב קצת נשבר) אבל עדיין שווה אכילה במקום זריקה. המחיר (76 ש"ח) הוגן למנה נאה של פסטה הכוללת שרימפס.

למנה עיקרית היא התלבטה ובסוף הזמינה סקלופיני עגל (בתפריט באתר כתוב סקפוליני...) שמתואר בתפריט באופן מבלבל "שניצל עגל איטליאנו, איולי חרדל, צ’פס ראטה, מלפפון קורנישו וחרדל דיז’ון" (89 ש"ח) אף שאין לו שום קשר לפירורי לחם (או פנקו). כשהמלצרית נשאלה על כך היא אמרה שזה "שייטל" ואז כשחברתי הקשתה ושאלה שוב האם זה שניצל או נתח בשר ללא ציפוי/טיגון היא אמרה "עניתי לך על זה"... נראה שהם קצת מבולבלים שם במונחים (או שהמלצרית לא מבינה את ההבדל בין סוג הנתח לאופן ההכנה). המנה הייתה טעימה לה והגיעה בליווי צ'יפס דקיק ופריך. אישית אינה אוהבת צ'יפס כזה כי הוא שמנוני בטירוף (נפח קטן ביחס לשטח הפנים). אני אוהבת צ'יפס דק ופריך אך לא עד כדי כך דקיק. היא אכלה ממנו קצת אבל רובו נשאר בצלחת.

לקינוח (לא מצאתי את תפריט הקינוחים באתר המסעדה) חלקנו "זפולה". תיאור ותמונה אפשר למצוא בביקורת של ביצה עלומה במאקו. שלוש סופגניות שמנוניות, אכלתי רק אחת כי קשה לי עם טיגון עמוק וזו מנה כבדה. הגלידה הייתה טעימה, בדובדבני אמרנה אי אפשר לטעות (חבל שרק שלושה...), קרם השוקולד היה סמיך וכבד ואת קציפת הלימון לא אהבתי, לא במרקם ולא בטעם (אבל אני לא אוהבת קינוחים לימוניים). בסה"כ מנה יפה ומגוונת (וזה דבר שאני אוהבת במנות, שיש קצת מכל דבר) אבל לא ממש בשבילי, לא אזמין אותה שוב. הייתי מסתפקת בגלידה עם דובדבנים (יותר משניהם...) וזה היה סוגר לי את הפינה. כל השאר היה מיותר (מבחינתי).

בשורה התחתונה: חוויה נעימה, מזמינה וטעימה. לא היה מושלם אבל היה מוצלח. עוד אשוב.

erezavn

New member
רוב הגרסאות של פולנטה הן חלביות

התירס הטרי או קמח התירס מבושל לרוב בנוזל שכולל חלב ו/או שמנת. בדרך כלל גם מגררים איזושהי גבינה קשה לקרם. הכנת פולנטה מתירס טרי לוקחת יותר זמן ודורשת יותר השקעה. התמחור של 48 ש"ח סביר בעיניי לפולנטה כזו שכוללת אספרגוס טרי (ירק לא זול) ופטריות. אני לא מכיר הרבה מסעדות איטלקיות עם מנת פולנטה בפחות מ-45 ש"ח. בג'מה ביפו למשל פולנטה טריה עם כרובית ופרמזן עולה 46 ש"ח. הפולנטה הכה מפורסמת (ואוברייטד) של מחניודה עולה היום 54 ש"ח. מחיר שהאמיר עם השנים בניגוד לגודל המנה שהצטמק לו...

trilliane

Well-known member
מנהל
נכון, אבל לא כולם יודעים/מכירים וראוי שזה ישוקף בתפריט

אפילו חתיכות הגבינה שפוזרו מעל לא צוינו, וברמה העקרונית (שציינתי) הן הרבה יותר משמעותיות מאספרגוס, למשל (לא ירק כ"כ יקר, ודאי שלא בכמות הזאת). אם קשה להכין פולנטה מתירס טרי שיכינו מקמח תירס, זו ההכנה הקלסית של המנה (פולנטה/ממליגה) אבל איכשהו נהייתה אופנה להשתמש בתירס טרי, אולי כי זה נראה טוב לכתוב "טרי" בתפריט... במבחן התוצאה, בעיניי זה תמחור גבוה למנה ראשונה לא גדולה; אני מודעת לכך שבשנים האחרונות האמירו מחירי הראשונות והקינוחים, אני עדיין לא חושבת שיש לכך הצדקה.

1. מה הקשר בין גלוטן לחלב?

2. פסטה שחורה זה לא רק ליופי...היא עשויה עם דיו דיונונים ומכאן צבעה [ועכשיו תבוא השאלה [חפירה?] הבלתי נמנעת - למה זה לא כתוב בתפריט לטובת כאלה שלא אוכלים פירות-ים...].
3. סקלופיני זה ה'שניצל' האיטלקי אבל הוא אף פעם לא נעשה עם פירורי לחם. מה שקיבלתם זו בדיוק המנה.
4 להשאיר בצלחת צ'יפס של תפ"א מזן ראט זה פשע...זה זן שעולה כאן לפחות פי 7 מתפ"א רגיל.
5. תמשיכי לחמם אוכל מבושל במיקרו אבל אל תופתעי אם טעמו ישתנה. לזה יש אובן. וא אין אובן עדיף לחמם במחבת או בסיר על הגז.

trilliane

Well-known member
מנהל
1. אכן אין קשר, התכוונתי לכתוב לקטוז... טעות של חוסר ריכוז.

2. לא רק ליופי, אז למה זה כן? לא כתבת, רק הטפת. אין צורך להתנשא עליי, אני יודעת שהיא עם דיו; דיו נותן צבע, לא חשתי הבדל בטעם, לכן זה נראה לי די גימיקי. ולא, לא תבוא שום "חפירה" בנושא פירות ים (המנה מוגשת עם שרימפס...) או בכלל. אם אינך מסוגלת להגיב בצורה נעימה בלי להשחיל איזו עקיצה, אודה לך אם פשוט תדלגי על הודעותיי בפורום ולא תגיבי לי להבא.
&nbsp
3. שתינו יודעות היטב מה זה "סקלופיני" ולכן השימוש במילה "שניצל" בתיאור המנה רק בלבל.
&nbsp
4. אני אמסור לה שהמשטרה בדרך.

&nbsp
5. הטעם לא השתנה, המרקם השתנה, מכיוון שהמנה כבר לא הייתה טרייה ושהתה כמה שעות במקרר עד שחוממה שוב. חימום בתנור לא היה משנה דבר מהבחינה הזאת (מניסיון). חימום במקרו מתאים מאוד למאכלים לחים, חימום בתנור מתאים למאכלים פריכים. גם כשאני מחממת פיצה או מאפים אחרים (אך ורק בתנור, כמובן) זה אף פעם לא אותו הדבר (ואני לא מצפה שזה יהיה).
&nbsp
לסיום, אני יודעת שאת אוהבת להסביר ולתקן, אבל לא נולדתי אתמול ואין לי צורך בעצותייך או בהסברייך, אנא חסכי אותם ממני. כבר למדתי לא להגיב לך בפורום, אודה לך אם תשיבי לי באותו המטבע. לילה טוב.

זה בסדר. אני מצליחה להתאפק בדרך כלל...פשוט פוחדת מחפירותיך

האינסופיות. אמשיך להשתדל

trilliane

Well-known member
מנהל
אם את "פוחדת" מ"חפירותיי" למה את קוראת את דבריי?

ואם את חוששת שאגיב לך ב"חפירה", למה לעזאזל את מגיבה?
&nbsp
לא יודעת לגבייך, אבל אני לא מזוכיסטית, אני לא קוראת הודעות שלא מעניינות אותי או שאין לי כוח לקרוא (בדקתי, אין כזאת חובה בתפוז). אני גם מוותרת מראש על הודעות שנכתבו ע"י גולשים שאני לא נהנית לקרוא. בניגוד אלייך, אני לא טורחת ליידע אותם בנושא, פשוט מדלגת ועוברת הלאה. מדהים כמה זה פשוט. נסי בהזדמנות.

פעמונט

New member
התשובה די פשוטה

אם היא לא תגיב, איך נדע שהיא כל כך חכמה ואינטילגנטית ועליונה לעומתנו?
&nbsp

sweetdreams

New member
וול, צר לי אם התאכזבת

הבעיה עם הצ׳יפס לא היתה הזן, אלא הטקסטורה. בתצורתו הדקיקה להפליא הנוכחית, הוא היה די חסר נוכחות. כחובבת תפו״א, הייתי מעדיפה שיהיה בעל יותר נפח (ואולי אז נוכל גם להווכח לאיכות הזן
).

מיתר44

New member
על פולנטה, פסטה שחורה ומינסטרונה

המטבח האיטלקי אהוב עלי מאוד. הנה הערותי לגבי המנות שהעלית בפוסט שלך:
מינסטרונה - אני מעדיף את הפרמזן (המקורי ורצוי המיושן) מגורר ולא פרוס. שכן אז הוא נמס במרק החם ומוסיף
טעמים ומליחות כרצוי לסועד.
פולנטה - מאז ימי ילדותי, בהם הולעטתי בדייסה (מילעייל) אני סולד ממאכל זה. פולנטה נכללת אלא אם היא אפויה
או מטוגנת. אבל מבחינתי אין כל סיבה לקלקל קלח תירס בעל שיני חלב. עדיף לאוכלו לאחד בישול בתוך עליו
7-8 דקות במיקרו. בכל מקרה אין מצב שאוציא סד״ג של 50 ₪ למנת פולנטה.
פסטה שחורה - אמורה להעניק טעם של פרי ים. דינה של המנה כדין מנות הכמהין שהוכתרו ככאלו לאחר
שהזליפו לתוכן טיפות של נוזל כמהין. במילים אחרות - מקורו של תוסף הדיו. בהחלט גימיק שעלול ״להצדיק״
הוספת מחיר למנה ללא תועלת.
לגבי המסעדה, יותר מכל קוסם לי מראה הים הנשקף מחלונותיה, דבר די נדיר בארצנו לצערי.

מיקהפ

New member
אני עם המיתרי.

היינו, אכלנו,שותפתי לארוחה הלכה להגיד לחמודי שלום, (עבדו פעם יחד),
המסעדה היתה כמעט מלאה, בצהרי יום חול,
לא יכולה להשמיץ, היה בסדר, אין על נוף הים וגם התמונות המקשטות את הקירות מתאימות לאוירה.
לא נפלנו, לא במובן השלילי ולא בחיובי.
זוכרת את הצ'ורוס לקינוח, כונו אצבעות גבינה, (נדמה לי), כדי לשפר ולדעתי גם להצדיק מחיר, הוסיפו קרם כלשהו, לא הצדיק כלום, היה חסר רוטב שוקולד אמיתי שיספוג שמנוניות (לפחות רעיונית), היה רוטב או גבינה חמצמצה, חמצמצה במובן הטוב, לא התאים, ואני מאד אוהבת לימון וגבינה ביחד.
אם אתם מכירים מסעדה טובה עם נוף ים, ספרו לי, אם היא בצפון מערב ספרד, עוד יותר טוב, (בין סן סבסטיאן לסנטיאגו דה קומפוסטלה).
במגדלנה הנוף לכנרת לא משהו, בדג על הדן - מבחינתי פחות מעבירה ביקורת בגלל המיקום, וגם התרנגולים החופשיים.

trilliane

Well-known member
מנהל
התייחסויות

מיניסטרונה – לא הוגשה גבינת פרמז'ן אלא מקל (לחם) פרמז'ן (שנאפה במקום).
&nbsp
פולנטה – גם אני סולדת מדייסות ובאופן כללי ממרקמים גרוסים/טחונים. במקרה הזה המרקם היה קרמי ולכן אהבתי אותו, אבל בסופו של דבר במבחן התוצאה, בעיניי המחיר יקר מדי למנה.
&nbsp
לא חשתי בטעם ימי במיוחד בפסטה השחורה (מעבר לשרימפים עצמם, כמובן). היה לה טעם רגיל וכמו כל פסטה, הטעם הדומיננטי היה של הרוטב (נחמד, לא יותר מזה; אולי הצ'ילי מרים לו ל"בעיטה" שאני לא מסוגלת לספוג...
).
&nbsp
הנוף אכן נפלא...
המקום זעק כבר זמן רב למסעדה ראויה. "איטליאנו" לא מושלמת, אבל מספקת חוויה כוללת מוצלחת (בלי לקרוע את הכיס) וזה לא דבר של מה בכך בימינו. אגב, מה המצב ברכבל העליון, בסטלה מריס? לא הייתי שם שנים, בעבר זכורות לי מלכודות תיירים...

מיכלי56

New member
בנוגע לפסטה השחורה...

ידוע לי שמזה זמן , קיים מחסור בדיו דיונונים.
יתכן שהשתמשו באיזה תחליף עלוב

החתולית

New member
לדיו דיונונים יש טעם מובחן מאד

בפסטה שחורה מדיו הטעם שלו יורגש מיד. כך שיש להניח שלא באמת השתמשו בדיו אלא בצבע מאכל, או שהשתמשו בפסטה יבשה מיבוא.
&nbsp
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
לא יודעת לאיזה טעם לצפות... הרגשתי במנה את טעם הרוטב

אין לי ניסיון עם דיו דיונונים, אבל מניסיוני עם פסטות צבעוניות (עגבניות / תרד / סלק וכו') כולל ניוקי (גם במסעדות שמכינות טרי), כשמוסיפים רכיבים צבעוניים לפסטה הם לא ממש מורגשים בטעם (אבל נראים יפה בצלחת).

החתולית

New member
היות שהבנתי שאינך יודעת לאיזה טעם לצפות

כתבתי שלפסטה טריה הצבועה בדיו, יהיה טעם שונה מפסטה רגילה. טעם שאי אפשר לא להרגיש.
&nbsp
את כותבת שלא הרגשת בטעם מלבד טעם הרוטב, ואני מסיקה מכך שהפסטה לא נצבעה בדיו.
&nbsp
&nbsp

למעלה