ארוחה לא טובה במסגרת הראונד טייבלס בפופינה

Omnivore

New member
ארוחה לא טובה במסגרת הראונד טייבלס בפופינה

במסגרת האירוע הוזמנו לפופינההשף קרלוס פונטה, יליד וניצואלה ושני קולגות שלו שיחד עבדו במסעדת NOMA בקופנהגן.

מאוד חיכינו לארוחה הזו, ציפינו למצוא ארוחה שתתחבר לרוח ולקונספט של פופינה, אבל תקבל גם טעמים חדשים מהשפים האורחים. בפועל, חלק מהמנות לא קלעו לטעמינו וחלקן היו לא טעימות כלל או נכשלו בביצוע, ובכלל לארוחה עצמה לא היה שום קשר למסעדה המארחת ובטח שלא לרמה הגבוהה של האוכל והמרכיבים שאליה אנחנו רגילים בפופינה.

למה הראשונה קיבלנו פיתה תירס עם תבשיל עדשים, נדמה לי קוראים לזה ארפה ויש דוכן של זה בשוק הכרמל. אז, אכן, המנה הייתה טעימה, אך כזאת שקונים בשוק הכרמל בעשרים שקלים ולא מקבלים מבוגרי נומה בפופינה.

מנה שניה הייתה סופריטו של בצלים מאודים עם רסק עגבניות ועגבניות בגריל. קיבלנו כל אחד כרבע בצל מאודה עם רסק עגבניות וחצי שרי צלויה. אז נכון, קיבלנו בדיוק מה שהיה כתוב בתפריט, אבל רבאק, בצל מאודה עם רסק עגבניות? רע מאוד, רוב המנה נשארה בצלחת.

עוד מנה הייתה איטריות עדשים עם רוטב חלמון ושמן צ'ילי. קיבלנו איטריות שאולי אמורות להיות כאלו כי הן עשויות מעדשים, אבל בפה זה הרגיש כמו איטריות שבושלו שלוש פעמים יתר על המידה והיות מושיות ולא נעימות. הרוטבף היה כנראה בסדר, אבל לא קלע לטמעמינו (ואנחנו מתים על חלמונים חיים). גם את המנה הזאת לא סיממנו.

למה העיקרית הייתה בחירה בין בשר, דג או צמחוני. בחרנו בכתף טלה בבישול ארוך ופילה מוסר ים. הטלה היה רך ומתפרק, אבל הוא היה פשוט מדי, בטעם של עצמו, בלי שום מימד שפי, בטח שפי ונצואלי, בטח כזה של שלושה יוצאי נומה. כזו מנה אני מצפה לקבל בבטי ונחי מבשלים ולא בפופינה.

דג המוסר היה מלווה בפטריות ורוטב ירקרק. הרוטב היה טעים, הדג היה מיובש.

שלושה קינוחים הגיעו לשוחלן. אחד מצוין - שוקולד בטקסטורות שונות, חלק מתוק וחלק מלוח. שילוב נהדר. השני היה סורבה (נדמה לי גויבה) עטוף בסוג של מרנג רך, לא משהו. והשלישי פחזניות של פופינה עם ג'לי פרי - מנה טעימה מאוד, האיזכור היחיד של פופינה בכל הארוחה.

שירת אותנו מלצר נחמד אם מבטא צרפתי כבד (הסועדים פשוט לא יכלו לסרב כשהציע להם קברנה סבניו(ן)), אבל לא מקצועי מדי. האוכל הגיע לפני היין שזה אולי רק אנחנו, אבל נורא מעצבן.

סיכום: ארוחה ביינונית ומטה עם חוייה כוללת די רעה. הארוחה, בקבוק פינו נואר של ירדן והשירות הסתכמו בכ-800 ש"ח. בכסף הזה אפשר לאכול נהדר בטוטו, הוטל מונטיפיורי וזה יהיה עם אוייסטרים ושמפניה או לטוס לארוחת ערב בבודפשט (יש אחלה דילים מעובדה
.
 

החתולית

New member
מאכזב

מנות פשוטות מדי, דג יבש וקינוחים טובים. בשביל זה לא משלמים 400 ש"ח לאדם.
&nbsp
יותר מדי דיווחים על ארוחות לא מוצלחות במסגרת הראונד טייבלז.
 

Geralt of Rivia

New member
נקרא רע

האמת שבכסף הזה אפשר לאכול מצוין בפופינה עצמה כשהיא לא ונצואלית.
 

telavivian

New member
אנחנו גם התאכזבנו בקוואטרו

לא ממש הכרתי את פועלו של מאט למברט - אבל בהחלט לא נותרנו עם טעם טוב בפה.
המנה הטובה בארוחה היתה מרק גספצ'ו שהוגשה לראשונה והייתה מעולה (הזכירה את מרק העגבניות המדרידאי הכ"כ אהוב עלינו - רק שבמדריד המחיר הוא 2 יורו למנה)
מנה ראשונה נוספת שהייתה עמוסת מרכיבים ומבוססת על פטריות לא הצליחה להמריא מבחינת הטעמים אך הייתה מאוד מעניינת.
לעיקריות - אנטריקוט בינוני אבפילו במונחי איכות הבשר בארץ, פילה מוסר בציפוי של פצפוצי אורז - שילוב שלא צלח מבחינת טעמים בפה.
הקינוחים גם היו מאכזבים.
השירות במסעדה היה חובבני בלשון המעטה
לסיכום - תמורה מאוד נמוכה ל- 750 ש"ח שהשוארו אחרי טיפ (כולל שתיה שהוגבלה לקוקטיילים של גריי גוס ויין של יקבי רמת הגולן במחירים לא ידידותיים). הזכיר יותר ארוחה באולם אירועים מאשר ארוחה של שף ממושלן.
כנראה שיש משהו בעייתי בקונספט או בביצוע שלו.
 

erezavn

New member
מאכזב לקרוא של ארוחה כל כך בינונית

במיוחד בהתחשב בפוטנציאל. על הנייר זו הייתה אחת הארוחות היותר מעניינות שהיו השנה ב-round tables. חבל.
 
אכזבה גם בליליות - לא בגלל הטעם אלא בגלל הכמות

2 אנשים- 2 מנות ראשונות, מנת ביניים אחת, מנת קינוח אחת (זעירה)... אשכרה יצאנו לא לגמרי שבעים.
 

אור2221

New member
למה שתצא שבע

משתי מנות ראשונות וחצי קינוח (מנת ביניים חלקי שתיים זה בערך כמו מנה ראשונה אם לא פחות).
&nbsp
&nbsp
 

Clockwork Peach

New member
אנחנו דווקא נהנינו בהוטל מונטיפיורי.

לא כל המנות היו מושלמות או כאלו שהייתי מזמינה מראש (בפרט פתיח בשר הסרטנים שנזנח לאחר ביס אחד), אבל רובן טעימות מאוד, ויצאנו שבעים בהחלט.
בסה"כ נשמע שהפרוייקט הזה היה די כשלון, אז אני שמחה שלפחות אנחנו נפלנו טוב.
&nbsp
מצטערת על החוויה שלכם
 

erezavn

New member
הפרויקט הצליח. האוכל שבו פחות...

הפרויקט עצמו מבחינה שיווקית הצליח. היה יותר קשה להזמין השנה מקומות למסעדות השוות והיו יותר מסעדות שהשתתפו,] בהשוואה לשנה הראשונה.
מבחינת האוכל עצמו - היו יותר מדי דיווחים לא טובים על הארוחות השנה וחבל.
הייתי משוכנע שהשנה יהיה שיפור בכל מה שקשור להתנהלות המסעדות עצמן ולשת"פ הקולינרי בין השפים וזה לא קרה.
 

החתולית

New member
קראתי דיווחים רבים על ארוחות בפרויקט

ורובם היו לא טובים.
&nbsp
הנסיון היה צריך ללמד את המסעדות להתארגן כדי שהשירות יהיה טוב יותר, ועל האוכל, אין לי מה להגיד.
&nbsp
התחושה היא שמישהו כפה על השפים מחו"ל להגיע לישראל והשתתף בפרויקט, והם עושים זאת לצאת לידי חובה.
 
אנחנו היינו בבית תאילנדי

לא יכול להגיד שהייתה ארוחה לא טעימה. היו כמה דברים שלא אהבתי, הרבה דברים שכן ובניגוד להרבה דיווחים נראה שבארוחה הזו היה הרבה יותר אוכל.
&nbsp
מצד שני, הייתי הרבה יותר נהנה אם הייתי משקיע את הסכום הזה בארוחה רגילה בבית תאילנדי.
&nbsp
 

erezavn

New member
לא מאמין שעל מישהו מהשפים נכפה להגיע לכאן...

פרויקטים כאלה קיימים בכל העולם. מי שלא רוצה באמת, לא יטרח להגיע.
להערכתי רוב הבעיות נובעות מחוסר ההכנה של המטבחים המקומיים. מי שהוא מקצוען ועושה שיעורי בית כמו שצריך יספק חוויה איכותית. טאיזו - גם בשנה שעברה שם הייתי, וגם השנה (לפי שגיא כהן בשבוע שעבר ולפי דיווחים נוספים שקיבלתי), היא דוגמא למסעדה שעשתה את ההכנות כמו שצריך ותקתקה עניינים.
 

החתולית

New member
לא חושבת שבאמת כפו על שפים להגיע

כתבתי שהתחושה כאילו כפו. לא רק המסעדות המארחות צריכות להתכונן, גם השפים המתארחים צריכים להתכונן, להכיר את הקהל המקומי, ולהדריך את הצוותים המקומיים.
&nbsp
לפי הדיווחים, כנראה שזה לא קרה.
 
למעלה