אז מה אכלתם בסוף השבוע?

בישולים, אפייה וגחנון בבצרה

השבוע המטבח קרא לי לחזור ולבשל ולאפות, התוצאה היו סמבוסקים ממולאים בבטטה עם בולגרית ובמילוי תפוחי אדמה, 2 תבניות ענק של לזנייה עם ברוקולי מדפי פסטה ביתיים, ספגטיני ברוטב חמאה והמון לימון וגם לא מעט שומר פרוס דק דק עם מלח גס ולימון.
בשבת יצאנו לטיול לצפון בחיפוש אחר נריקיסים במצוק הארבעים בכרמל, המצב נוראי בשל היובש של השנים האחרונות, הירוק טרם התחיל ומצאנו נרקיס אחד מרוט אבל עם ריח משגע, כמובן שבדרך הצטיידנו מהדוכן בבצרה בגחנונים מעולים, קובנה שהייתה מתוקה במיוחד, צנצנת זיתים בוסריים ונשכניים . כל מה שצריך בשביל לשבת ברום הכרמל, להתפעל מהנוף ולזלול פחמימות ריקות.
 

gastro101

New member
הדוכן בתוך בצרה או על כיבש 4 לכיוון צפון בירידה לבצרה? תודה

 
על כביש 4 לכיוון צפון

המיקום קבוע כבר כמה שנים ולאט לאט מתרחב עם עוד דוכנים של פירות של חקלאים מהאזור, העצירה הקבועה שלנו בטיולים לצפון בימי שבת
 

gastro101

New member
התארחנו וזה היה כייף גדול (וטעים מאד)

בששי בערב ארוחה אצל חברים בתל אביב , בעלת הבית קונה את הירקות אצל ירקן ברח ז'בוטינסקי והשולחן שפע ירקות- שומר אפוי ביין ופסטיס, אספרגוס דק עדין מבושל קלות בוינגרט מעולה, חציל קלוי במיסו עם פתיתי צ'ילי , פרוסות עגבניה מדוגמת , סלט חסה רענן . מאפה של בצק עלים עם ריבת בצל תוצרת בית וגבינת עיזים, חצאי תפוחי אדמה קטנים אפויים -כל זה ליווה את דג המוסר אפוי ביין ירקות וזיתים שחורים. היו גם שניצלים לילדים שדוקא אכלו דג ובעלי שלא אוכל דגים נהנה מהם
לקינוח עוגת קרםשניט של מאפית לחמים- לא לטעמי , יין אדום סירה של שאטו גולן ויין לבן שהבאתי-של יקבי ברקן- שם מיוחד שפרח מזכרוני- לבן משובח (המלצת חנות רוזנר כפר סבא )

בשבת - מפגש "אכלנים" , חברים ותיקים , הכרנו בעבר בפורום אוכל ברשת ומדי פעם נהנים להיפגש. בעל הבית ישן בשרים אפה פוקצ'ות והאורחים הביאו סלטים ותוספות . התוספת הכי טובה- כופתאות דלעת טבעוניות ברוטב קארי- כל כך טעימות. המתכון של הילה אלפרט ממדור של מאכלי פסח דוקא בישראל היום- כך אמרה הבשלנית .
הקינוחים הוכנו עי מקצוענית בתחום- עוגת שמרים חלבה שוקולד- אני תמיד מעדיפה עוגת שמרים על עוגות עשירות ו 3 עוגות ששילבו שכבות של בצק מוסים קרמים ומה לא- שהיו טובות לא פחות מהשמרים
היה הרבה יין, הכי אהבתי גוורצ של קדש ברנע .
 

erezavn

New member
את מפגש הפודיז נאלצתי להפסיד. במקום היו דברים אחרים...

בשישי בצהריים נשנשתי מעורב באנגוסרי בתל אביב. פיתה ב-22 ש"ח. יחד עם הום פרייז שילמתי 31 ש"ח. המחירים של כל המנות סבירים לחלוטין ביחס לממוצע. המעורב עצמו היה מעט חסר תיבול אז המנה הייתה רק בסדר פלוס. אני מניח שאנסה מנות אחרות בהמשך.

בשבת בצהריים - ארוחה משפחתית בסימן גיוס אחיין ויומולדת לאחיין נוסף. על האש כהלכתו. הכנתי טרטר שייטל בתיבול אסייתי עם טאץ' של שמן ענבים (שהובא מגאורגיה), סלט סלקים אפויים עם עדשים שחורות והמון עשבי תיבול ומנה של פטריות מוקפצות עם זעתר וטימין טריים. היה נחמד מאד.
 

avinoam76

New member
האמת שנסענו צפונה

ואכלנו ב"קימל" בגלבוע...
מקום מקסים, מדהים ביופיו והנוף באמת עוצר נשימה.
אכלתי את הריזוטו אחד הטובים!
תפריט לא גדול מדי, בדיוק כמו שצריך.
 
אחרי חודש בדרום-מזרח ארה"ב (משלוח מביך מרושפלד)

חזרנו ארצה. לא היה הרבה דברים מאוד מעניינים השבוע (ההיילייט הייתה ארוחה מוצלחת בתאילנדית בהר סיני, אבל המקום כ"כ רועש והישיבה לא נוחה, כך שקצת קשה לי להמליץ למרות שמאוד טעים).
&nbsp
ההיילייט השלילי היה משלוח מקפטן קארי של רושפלד. אחרי שעה וחצי המתנה (באתר כתבו עד שעה), התקשרנו לבדוק מה קורה. נאמר לנו שהייתה תקלה והם לא קיבלו את ההזמנות אבל שלנו יצאה כבר. עוד לא אמרתי מי אני בשלב זה של השיחה, אז לקחתי את ההערכת הזמנים שלו בערבון מוגבל. הוא הוסיף שהם גם נתנו לנו הרבה דברים אקסטרה.
סבבה, אני לא מאוד קשוח לגבי זמני משלוחים. רק תתקשרו להגיד, זה נראה לי המעט שמצופה ממכם.
&nbsp
אחרי עוד איזה עשרים דקות הגיע השליח. עמדתי בחוץ עם כסף אבל הוא אמר "לא לוקח כסף, לא לוקח כסף" בעודו מתנשף כי לא שם לב שיש מעלית. טוב, נתנו טיפ לשליח החביב וחשבנו לעצמנו שזה חתיכת מחווה יפה והנה הם הפכו תקרית מעצבנת לחוויה חיובית.
&nbsp
לצערי, עדיין היינו צריכים לאכול את האוכל. לצערי הרב יותר, הם באמת הוסיפו המון מנות כך שהיה המון אוכל. לצערי הרב עוד יותר, ההזמנה כללה המון מנות, אבל לא את אלו שהזמנו.
&nbsp
כך או כך, האוכל שכן הגיע היה פחות מטבח הודי ויותר חדר אוכל בקיבוץ בפאתי ניו דלהי. באמת שאם רושפלד היה מקבל את המנות עדשים שקיבלנו (לא שהזמנו אותן), הוא היה יורק את העיסה מפוצצת התבלינים ושולח את הטבח הביתה. אוכל פשוט מעליב, באמת.
&nbsp
בלי ציניות, באמת מחווה יפה שלא נלקח כסף על המשלוח, אבל אם מה שהגיע אלינו מסמל נאמנה את איכות הבישול במקום, רושפלד מבזה את עצמו.
 

amirline

New member
הייתי נותן למקום צ'אנס אבל באכילה במקום ולא במשלוח

אכלנו שם כמה פעמים והיה די טעים...
 

babiji

New member
למען האיזון, גם אנחנו הזמנו השבוע מהקפטן

בזמן המשלוח הצהירו על עד 90 דקות, בפועל הגיעו תוך חצי שעה (אנחנו גרים לא רחוק...).

האריזה הייתה אחלה, כל התוספות של המנות הגיעו באריזות נפרדות (כוסברה, ראיטה, קארי אדום, עדשים ובצל מטוגנים).

מתוך ארבע מנות שהזמנו שלוש היו מעולות - צ'יקן קופטה, פאלאק משרום, פורל טנדורי, וגם הרביעית טובה - צ'יקן טנדורי. סה"כ סוכם שזה אחד המשלוחים המוצלחים בעיר. (הגיע אחרי משלוח ממיאזאקי שבוע שעבר שהיה בינוני).
 

החתולית

New member
קרמבו, שרונה מרקט והמבורגרים

בשישי נסענו לקניון עזריאלי, וניגשנו לדוכן הפופ אפ קרמבו של שי גולן. בחרנו בקרמבו קפה, עם ציפוי שוקולד מריר ושברי בוטנים. לטעמי הקרמבו היה מתוק מדי, וחסר בו טעם מודגש יותר של קפה.
&nbsp
משם צעדנו לשרונה מרקט ואחרי התלבטויות והיות שהבחור עדיין לא אכל בהירו, החלטנו לאכול ראמן.
התחלנו בארוחת באן שכוללת 2 באנים וסלט במחיר של 53 ש"ח. בחרנו בבאן הבקר ובאן העוף, ובסלט ירוקים.
הבאנים חוסלו בשני ביסים והיו טובים מאד - מלאי טעם, מתפרקים מעט אבל בשביל זה היו לנו מפיות :) הסלט היה הפעם חמוץ מדי לטעמי.
היות שכנבר גפני, השף של הירו ואני למדנו יחד בעבר, קיבלנו לטעום גם באן ברוסט, באן סגור ממולא ומאודה.
הראמן שלנו היה שיו ראמן - ציר קטיפתי, שמן יחסית ולבנבן, עם עוף מפורק, אצת נורי, וחלמון ביצה חי (55 ש"ח).
&nbsp
בשבת לפני העצרת לזכר רבין, עצרנו בוולפנייטס בכיכר. שתי עסקיות וולפנייטס ספיישל (המבורגר בקר וטלה עם רוטב מיונז ושום קונפי, גבינת אמנטל ובייקון) עם צ'יפס ושתיה.
שדרגתי את השתיה לבירה, וקיבלתי קרלסברג שטוחה ובהירה מהחבית בכוס קטנה. רצינו טבעות בצל, אבל לא היו.
הצ'יפס מהסוג הדקיק פחות חביב עלי, אבל ההמבורגר היה טוב לסוגו, הלחמניות קלויות וחמימות, והבייקון פריך.
סה"כ חביב.
 

החתולית

New member
דוכן סמוך למעקה ליד המדרגות הנעות

בימי שישי יש הרבה דוכני אוכל בקניון, והוא היה אחד מהם, ליד דוכן של מקרונים וקאפקייקס.
 

amirline

New member
מנטה ריי - ארוחת בוקר בשישי

הזמנתי מקום שבוע וחצי לפני וגם אז לא התחייבו על מקום בקו ראשון לים, כשהגענו קיבלנו מקום בקו ראשון לים וכבר הרגשתי וייב טוב במקום ...
&nbsp
המקום די גדול וכולו מוזמן (איתנו הגיעו זוג שרצו לשבת ולא עשו הזמנה), חייב לציין שהמקום עובד ממש טוב בשישי בבוקר, אני רגיל לראות מקומות מלאים בת"א אבל פה מדובר על הרבה מקומות ישיבה.
&nbsp
אחרי שהזמנו קיבלנו סלסלת לחמים נחמדה עם כמה סוגי לחמים\לחמניות\מאפה, אני הזמנתי אגז בנדיקט (2 ביצים עלומות על פרוסה של חלת בריוש עם רוטב הולנדייז), המנה עצמה טעימה מאוד, אין הרבה רוטב והביצים עשויות מושלם אבל לדעתי המנה קטנה מדי, 2 ביצים מונחות על פרוסה אחת... לי אישית זה היה בסדר כי אכלתי לא מעט לחמים עם המטבלים שהגיעו לזוגתי עם ארוחת הבוקר אבל מי שרוצה להסתפק רק במנה הזאת לדעתי לא ישבע ממנה...
&nbsp
כפי שציינתי זוגתי הזמינה ארוחת בוקר סטנדרטית (חביתת חלבונים - מטעמי תקופת אימונים מסוימת) ואני נהניתי מהמטבלים: סוג של גבינה בולגרית\מותכת שמגיעה בצורת מריחה, ריבה, שערות חלווה, פטה ועוד איזה מטבל או שניים שאני לא זוכר.
&nbsp
ראיתי בשולחן ליד פנקייק שנראה משגע ומעין קרם ברולה שנראה מהמם(מגיע בכמה חתיכות קטנות עם ביסקוויט קטן לכל חתיכה) אבל כבר הייתי מלא, בו במקום הזמנתי מקום לשישי הבא בכדי לטעום גם את אלה
.
&nbsp
סה"כ אווירה נעימה (נראה שגם בפנים האווירה כיפית), שירות מצוין ואוכל מוקפד וטעים...
 
למעלה