אז מה אכלתם בסוף השבוע?

Maldini Girl

New member
55 בירושלים

חשבנו ללכת אתמול לסרט, אז הזדמנו ליס פלאנט בירושלים, אך גילינו שהסרט שחשבנו שמתחיל באותה שעה ממש לא מתחיל באותה שעה, והסרט הבא שנשמע סביר מתחיל עוד 50 דקות, כבר הייתה שעת אחה"צ (15:00) והיינו קצת רעבות אז אמרנו שנאכל משהו.
במתחם יס פלאנט יש מקדונלדס, בלאק בורגר ומקום חדש יחסית בשם 55, שמגדירים את עצמם "בירה אוכל ובירה" ואומרים שיש להם 55 בירות לבחירה.
מבחינת תפריט, עושה רושם של תפריט בר חביב עם מה שתפריט בר חביב צריך להכיל.
יש עסקיות (לא יודעת אם זה לפי שעות) גם בשבת, העסקיות כוללות מנה עיקרית+סלט+בירה ב79 או 89 (נדמה לי שאלו המחירים), הבירות שמוצעות בעיסקית הן יחסית בייסיק ואם רוצים בירה אחרת ניתן להוסיף 10 שקלים ולקבל אותה.
לקחנו:
ארטישוק, הגיע חם ולא מיוחד אבל גם לא רע.
פיש אנד צ'יפס (מנה עיקרית אך יש אופציה לבחור בין מנה קטנה לרגילה. הקטנה סביב 40, גדולה סביב 60 אאל"ט) לא טעמתי אבל הסועדת אמרה שהיה מוצלח
כנפיים בצ'ילי (מהעיסקית 79) שמגיעות עם צ'יפס (נחמד), סלט (לא מוצלח) ובירה בתוספת 10 שקלים.
הכנפיים היו מוצלחות מאד, גדולות מאד, המעטפת שלהן הייתה קראנצ'ית והרוטב מצוין. מנה מכובדת מאד בגודלה (וזה עוד בלי שמחשיבים את הצ'יפס)
&nbsp
נקודה חלשה: השירות היה מגומגם מאד. היו לנו שני מלצרים, בחורה שאמרה שהיא חדשה אבל נראתה מבינה עניין, ובחור (שלטענת הבחורה היה "לא חדש בכלל") ועשה רושם שהוא לא ממש מבין מה הולך סביבו. לדוגמא: בתפריט יש נקנקייה, שאלתי איזו נקנקייה זו, הוא לא ידע לענות, גם הטבח לא ידע לענות (מיקדתי את שאלתי- שאלתי האם זו נקנקייה סטייל זוגלובק או משהו קצת יותר איכותי. לא התקבלה תשובה), שאלנו במעמד ההזמנה האם ניתן להחליף את תוספת הצ'יפס של הכנפיים לטבעות בצל, הוא אמר שישאל, ואחרי כמה דקות חזר ואמר שהוא לא הספיק לשאול את האחמ"ש בזמן אז זה יהיה צ'יפס ולא טבעות בצל (אממ... רגע מה? אבל ביקשנו ממך במעמד ההזמנה, אז למה לא לשאול אותו לפני שאתה אומר למטבח להתחיל להכין משהו?)
&nbsp
חוץ מהשירות, סה"כ אוכל אחלה החשבון (ארטישוק+פיש אנד צ'יפס+ עסקית כנפיים+ תוספת 10 שקלים בירה) 159 ש"ח. אז אם אתם כבר ביס פלאנט בירושלים ורעבים, זו אופציה לא רעה.
&nbsp
 
נשמע עם פוטנציאל

עוד אין להם תפריט באינטרנט.
&nbsp
תגידי, בקפטן כבר היית? האם הצ'יפס כצעקתה?
 

Maldini Girl

New member
בקפטן הייתי פעמיים

פעם ראשונה הייתה מאד מוצלחת. התרשמתי מהמבורגר טוב במחיר טוב צ'יפס רגיל לגמרי וטבעות בצל טעימות מאד.
פעם שנייה היינו ביום עמוס מאד. ההמבורגר היה לא טוב, המחיר היה עדיין טוב, הצ'יפס רגיל לגמרי והטבעות בצל טעימות.
&nbsp
מה שכן, פתחו לא מזמן במחניודה המבורגריה חדשה שנקראת BURGER MARKET, יש להם גם עסקיות טובות (לא זוכרת בדיוק אבל משהו כמו המבורגר+צ'יפס+בירה ב49 או אולי 59) ושם יש אופציה לקחת צ'יפס בטטה (או רגיל או חצי חצי) שהוא מעולה בעייני.
בקפטן בכלל לא נפלתי מהצ'יפס
 

דימונד

New member
פעם ראשונה

אחרי חודשים של פנטזיות על ביף וולינגטון
החלטתי ביום שישי לנסות בבית
אז קניתי קילו פילה בקר בצק עלים
פטריות משתי זנים וערמונים
בשביל פעם ראשונה יצא סבבה לגמרי

בשבת היה חשק עז לדג אז קפצנו למסעדת יונס בדרך בן צבי
אכלתי הרבה פעמים במסעדה מאוד אוהב שם הכל
הזמנו פעמיים דג לברק על האש שהיה מצויין
לשולחן מגישים עוד 12 סוגי סלטים
לא הגעתי למסעדה לאכול סלטים ואני לא טועם מהכל נגעתי אולי בשתיים
כמו ברוב המסעדות בסגנון זה
סלטים נחמדים לא יותר
מה שחשוב זה העיקר והדג היה מצויין
200 ש"ח לפני וכולל קנקן לימודנה
כמובן שאחוזר שוב



 
המבחן של גורדון רמזי

שנחשב לשף המוביל של המנה
הוא האם אחרי החיתוך ,החלק התחתון נרטב מהמיצים או לא
מודה ,שבפעמים הספורות שהכנתי את המנה, לא הצלחתי להגיע לרמת "היובש" שראיתי אצלו..
שלך נראה טעים וסבבה לגמרי.
 

דימונד

New member
למדתי הרבה

מהניסיון הראשון
והבנתי כמה חשוב לסגור את הבשר על אש גבוהה מאוד ושהמחבת תהיה רותחת
וגם חשוב לטגן את הפטריות והערמונים עם הרבה סבלנות
מאמין שבנסיון השני יצא יותר מוצלח
תודה
 

החתולית

New member
יפה לך

הכנו פעם ביף וולינגטון עם קבוצת חברים גרגרנים, וזה לא משהו שיש לי סבלנות חזור עליו בבית. אתה צודק, סגירת הבשר חשובה מאד מאד.
 

Nרב

New member
מי ראה את פנים אמיתיות (אמנון לוי) על המסעדות?

מאיר עיניים? ידוע?
והסיפור של ניר צוק ששולב בפנים - תהיתי מה מידת היח"צ שהביאה לכתבה הזאת כי היא הוציאה אותו (לדעתי) לא מי יודע מה טוב...
https://www.facebook.com/300889989946881/videos/1096913553677850/

ועוד עם הביקורת הטרייה הלא מחמיאה עכשיו של אבי אפרתי...
http://food.walla.co.il/item/2997221
 

החתולית

New member
לא צופה בפנים הצהובות של אמנון לוי

אני מוצאת שכל קשר בין התכניות לבין המציאות מקרי בהחלט.
&nbsp
מסטאטוס שחיים כהן העלה בפייסבוק, הבנתי שמה שנתפס בעיניו כדברים הכי חשובים שאמר, הושמטו מהתכנית.
 

salo22

New member
בהקשר לביקורת של אפרתי

קצת עקום שלפני כמה שבועות הוא טרח לציין כמה לא טוב בעיניו עניין המבקרים המגיעים בשבועות ההרצה הראשונים של מסעדה, הוא כנראה שלח דחקה לש. כהן ? בקיצור הנה פתאום הוא מפציע עם ביקורת בהרצה על המסעדה של צוק, העיקר שיש "יושרה" ועקביות בתחום המשמים של "ביקורת מסעדות מקצועית", מרנין.
 

bob68

New member
לאיזו ביקורת של אבי אפרתי בעבר הלא רחוק אתה מתייחס ?

 

salo22

New member
לא זכרתי את הנוסח המדוייק אלא רוח הדברים

ועיינתי עכשיו שוב, אפרתי מציין ימים ספורים ושבוע, אוקיי, בסדר, אז אולי הלך לאחר שבועיים שלושה וכתב ביקורת, המון זמן עבר משבוע הפתיחה אז כנראה שזה בסדר &quot
 

החתולית

New member
אכן כך

אפרתי כתב על ביקור במסעדה לצורך ביקורת, ימים ספורים לאחר פתיחתה. במקרה הזה, הוא חיכה כשלושה שבועות, ואף ציין שהם בתקופת הרצה.
 
למעלה