חיפה בקטנה- חזרתי לדווח

הדגבא21

New member
חיפה בקטנה- חזרתי לדווח

קודם כל אגיד שוב תודה רבה לחברי הפורום ובפרט לסאלו ולגברת שהמליצה על לחם גם (שכחתי את הכינוי שלה)
האמת שבסוף הצד הקולינרי של הטיול נזנח כמעט לגמרי ונשארנו עם ארוחת בוקר על בסיס לחם גל+קונדיטוריה גל (שני מקומות שונים!) ונשנוש צהריים במעיין הבירה...
אך אדווח על מה שהיה בכל זאת

אז החנינו את האוטו במרכז הכרמל וצעדנו כמה עשרות מטרים ללחם גל ולאחר מכן לקונדיטוריה גל , לחם גל ממוקם בכתובת שמופיעה באינטרנט ובפייסבוק וקל למצוא את המקום.
למרות השם מדובר במעדנייה, עם מבחר גבינות ומעדנים שלא נופל ממבחר המאפים/לחמים.
לקחנו חתיכת קמבוזולה וחתיכת סנט מור , שתיהן תוצרת חוץ ותומחרו יחד ב-30 ש"ח למשהו כמו 150-200 גר' לשתיהן. לא נורא בכלל
שתיהן היו נהדרות.
בנוסף לקחנו בגט שתומחר ב-15 ש"ח פראיים וכמו כן קופסא קטנה של ממרח ארטישוק עם זיתים ושמן זית (בתכלס טפאנד עם ארטישוק) טעים מאוד, אבל גם פה תמחור מופרז לגמרי של 37 ש"ח לקופסא די קטנה (להערכתי משהו כמו 100 גרם)
החשבון נערך בסוף ונאמר לנו הסכום הסופי, בצורה לא כל כך אופיינית שנינו שתקנו ופשוט שילמנו ואחרי שיצאנו מחהנות הבטנו אחת על השניה ותהינו למה לא שאלנו ואיך זה קרה
אחרי זה הבטנו בקבלה וראינו את תמחור הפריטים והגענו למסקנה שמבחינתנו היינו נשארים עם הגבינות בלבד וקונים את הלחם במקום אחר ובעיקר מוותרים על הממרח.
אבל לא נורא, טיול וזה, הכל היה טעים בסה"כ והממרח היוקרתי עדיין נמצא אצלינו במקרר.
המוכר אגב,היה מעט אדיש ולא מאוד נעים (מוטיב שחזר על עצמו עם כל אנשי השירות שפגשנו בחיפה, לצערנו,למעט המדריך המקסים שהיה בסיור בגנים הבאהיים)

משם עברנו לקודניטוריה גל ששוכנת בערך 3 דק הליכה משם אבל היא כן קצת נחבאת ולא יושבת בדיוק על הרחוב הראשי איפה שהכתובת, בכל זאת מצאנו את המקום בקלות.

שם נחשפנו לעובדה שהמון אנשים כנראה ניצלנו את היום בו טיולנו (ה-1/09) לקחת חופש מהעבודה ולבלות בלי הילדים והמקום היה פשוט מפוצץ, הם היו בקריסה טוטאלית ומזל שרק לקחנו מאפים מהויטרינה, אחרי כמה דקות של התעלמות מצד המוכרת/מלצרית/בריסטה הבאמת מסכנה שהייתה שם , בחרנו במעין קוראסון שקדים שהיה ממולא יותר במעין ממרח שקדים ובמאפה קממבר.
שניהם היו משובחים ממש, לא נופלים בכלל ממאפים שאכלנו לפני שנה בטיול לפורבנאס, באמת תענוג.
הבאסה היחידה הייתה שבגלל הסיטואציה הלחוצה לא יכלנו לשאול ולחקור על עוד מאפים.

לזה נוספו 2 בקבוקי סאמרסבי שנרכשו בקיוסק והיוו אחלה ארוחת בוקר מול הנוף בטיילת לואי.

מאוחר יותר בצהריים נכנסו לנשנוש צהריים במעיין הבירה,
שליש ליפמנס לגברת, שויתרה על הקסטיל כי היה בא לה משהו קליל יותר וחצי קרוסוויץ' בשבילי וכמובן צלחת כבד קצוץ עם המון בצל טרי, יחד עם לחם אחיד פרוס וחזרת לא פרייאית סגרו לגמרי את הפינה.
בשולחנות לידנו ישבו כל מיני טיפוסים מעניינים, בודדים, תיירים, משפחות וגם פרלמנט מקומי של ימאים חיפאים.
בשולחן נוסף לא רחוק מאיתנו ישבה אחת הטבחיות והכינה בצורה מהפנטת כיסוני בשר , כמו מכונה, לא פחות ולא יותר, היה פשוט מקסים לראות את זה וגרם לנו להצטער שאין לנו מקום להזמין מנה.

בצורה לא אופיינית אחרי שעוד המשכנו לטייל החלטנו שאין לנו מקום להכניס עוד פירור לפה וויתרנו על הארוחה שחשבנו שנעשה אחה"צ באחת המסעדות בעיר.


ובנימה אישית , מודה שלא התחברתי לעיר, נורא רציתי, כל הרעיון של טיול בעיר בה ממני למרות שזוגתי לא הבינה מה איבדנו שם, אנחנו מתים על ללכת ברגל ולטייל בערים .
בירושלים ובת"א אנחנו , ובפרט אני, יכולים להסתובב שעות, להסתכל , לבחון להסתובב , לקרוא , לחקור ופה בחיפה לא הצלחנו, לא ברור למה...
כל המקומות היו יפים, והיו לנו יום מקסים, אבל איכשהו סיימנו עם תחושה שלא בא לנו לחזור למקומות שלא הספקנו וזה קצת ביאס כי באמת שקיוותי להידלק על העיר....



 

הדגבא21

New member
שכחתי לציין, מחירים בגל ובמעיין הבירה

המאפים בגל עלו 15 לאחד, סביר בהחלט
מעיין הבירה החשבון יצא 80 ש"ח (25 לכבד, 24 לחצי שלי, 31 לשליש לימפנס)
 

salo22

New member
תודה על השיתוף, חיפה עיר "לא קלה לעיכול"

ביחוד בעליות
היא דורשת יחסית הרבה עבודה להתקרבות ואהבה, אני יליד העיר ולא אהבתי אותה בתור ילד ונער, לא התחברתי.. במשך השנים המאזן התחיל להשתנות, היום כ"תושב חוזר" אחרי כמה שנים בצנטרום של הכרך התל אביבי, אנחנו מאוהבים קשות בעיר, אבל זה לא עניין קל ולא משהו שניתן לממש או "להיתפס" אליו בביקור מזדמן אחד.. בערך כמוני עם ירושלים, שאתה בטח אוהב מאוד, ביקורים ראשונים, כשכבר היה רישיון נהיגה, שאלתי מה לעזאזל ואיפה היציאה צפונה וכיום רק מפנטז לחזור שוב לאיזור מחנה יהודה והסביבה, החומות ומרחביה בה גרתי תקופה קצרה וכולי..

היה צריך להיזהר מאוד עם המחירים אצל גל, מרכז הכרמל בהחלט איזור קצת מסוכן לדברים כאלו, לגבי היחס של המוכר די מעניין, כי גם בביקור היחיד שלנו כשהמקום נפתח, לקראת הסגירה אחה"צ, הבחור שם היה מאוד לקוני ולא חברותי ומזמין במיוחד, זה חבל ולא מייצג דבר בתודעת שירות כללית בחיפה..
לגבי הקונדיטוריה, קרוב לוודאי שהורים רבים חגגו את ה 1/9 או הגיעו עם ילדיהם אחרי יום התחלה קצר במיוחד בגן או בית הספר ? לא יודע.. גם לי יוצא לעמוד שם לא מעט לפעמים כשהבנות בלחץ גדול, אז זה קורה, לא להעלב.
אל נא תתייאש ובתקווה לחוויות טובות יותר בקרוב בעיר הבאמת מיוחדת הזו, גם בצד התיירותי וגם בצד הקולינארי
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כשהגעתי לחיפה לא אהבתי אותה, רק חיכיתי לחזור לגוש דן...

אבל אחרי שנה-שנתיים התחלתי להכיר את העיר ואת האווירה ואני מעדיפה אותה על פני ת"א ברוב המקרים (לגבי האוויר, זה כבר משהו אחר
).
 

salo22

New member
עדיף לשאוף את האוויר שבאיזור האיילון ?

לא יודע, זה מה יש, אני לא חוקר גדול בעניין ולא יכול לדעת מה יותר טוב ומה פחות בענייני אוויר, אך לא בטוח שחיפה מציגה זיהום אוויר משמעותי יותר מסביבת הכרך הסואן של תל אביב\גבעתיים. על ענייני תנועה, פקקים וחניה בכלל אין מה לדבר, במיוחד עכשיו, אבל בכל זמן. זה מה יש עם האוויר, אי אפשר לדעת, לדעתי, "מה עדיף", מעבר כנראה לחיים במצפה מרוחק ומבודד בגליל או בגולן
למרות שכבר דברים כאלו גם כן אולי לא ברורים ומובנים מאליו "כמו פעם"..
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא, ולכן זה די סיוט לחכות על הרציפים בתחנות ת"א...

אבל זיהום מכלי רכב באיילון אינו זיהום אוויר שנישא בכל העיר. זיהום תחבורתי קיים בכל עיר גדולה, גם בחיפה. הזיהום התעשייתי לא קיים בכל עיר, למיטב הבנתי הוא אינו אותו סוג של זיהום (מבחינת חומרים). בכל מקרה זו הייתה רק הערת אגב, לא התכוונתי לפתוח כאן דיון בנושא; אני משאירה אותו למומחים.
 

catcatul

New member
אני היא הגברת

בשמחה :)
אכן לחם גל קצת יקר, אבל אין משהו דומה באזור ללחם שלו, אני לרוב קונה במבצע הקבוע שיש שם - שני כיכרות לחם שאור ב-35 ש"ח. יחסית למחיר של כיכר בודדת ומחיר לחם שאר במאפיות האחרות באזור, בין 20-24 ש"ח, זה יוצא די משתלם.
 
זה אחלה מחיר

פחות מ-20 שקל לכיכר איכותי נעשה ממש נדיר.
&nbsp
טלר בירושלים הם היום היחידים שאני מכיר שמחיר סטנדרטי ללחם ברמה גבוהה מאוד זה עודף מ-20 ובסוף היום יש 50% הנחה שזה בכלל שוס.
 
למעלה