מלגו ומלבר, קצת לפני מוצש.

דימונד

New member
מלגו ומלבר, קצת לפני מוצש.

היינו באזור רוטשילד חשבנו מה לאכול
ופתאום קפץ לי לראש מלגו ומלבר
הגענו ספונטנית ב6 בערב בלי להזמין מקום ולא היה בעיה של מקום כי המטבח נפתח רק בשעה 6 התיישבנו על הבר
מאוד ממליץ יש שם אחלה וויב ורואים את כל הפיעלות של המטבח
לי אישית זה עושה את זה
פתחתי עם קוקטייל מוחיטו המינגוי
פשוט ותמיד קולע 52 ש"ח
לראשונה הזמנתי קרפציו מוסר 58 ש"ח אין הרבה מה לספר על המנה
במיוחד שהדג לא היה טרי
אבל בזה אני יכול רק להאשים את עצמי כי דגים טרים יש בימי שני או חמישי בתל אביב דבר ידוע
אכלתי הרבה כמוהו אבל היה בו טויסט שנתן קיק למנה וזה אחד קריספי גינגר חיבור טוב של חריפות ועוד עניין במנה שאותי ממש הפתיע
ושתיים קוביות קטנות של אפרסק שתרם הרבה רעננות
לעיקרית הזמנתי סינטה על פולנטה
לפי התפריט 52 שקלים ל100 גרם
הייתה בחירה בין 250 300 ו400
אני הלכתי על 250
מבחינתי המנה מתחלקת לשתיים
הבשר היה במידת מדיום בין הטובים שאכלתי בתל אביב
מי שהכין אותו יודע מה הוא עושה
בקשר לחלק השני זה אולי היה כף של פולנטה עייפה ותפלה
הרגיש לי כמו לאכול גרבר
חבל שלא השקיעו קצת יותר בפולנטה ואז היה לנו מנה מדהימה
שלב הקינוח זה הפינאלה
זה מתחיל בזה שעברנו למרפסת
לוקיישן לוקיישן ועוד פעם לוקיישן
איזה כיף לשבת במרפסת של מלגו ולמבר שצופה על השדרה ועל הבימה
וכמה כיף לאכול שם קינוח
בהמלצת המלצר הזמנתי נמסיס
בצלחת אובלית כדור גלידה בננה מקורמלת ועוגת נמסיס טעימה טעימה
בהחלט בחירה טובה ומתוקה להתחיל את השבוע
שורה תחתונה שירות מקצועי אוכל טוב
ואחלה לוקיישן
300 ש"ח לפני
אין לי ספק שאחזור





 

FiReBall

New member
דג לא טרי (במסעדה שמתמחה במאכלי ים)

ופולנטה עייפה ותפלה בטעם גרבר... ואין ספק שתחזור?
 

החתולית

New member
דג לא טרי = דג לא מהדגה של אותו יום

לא מדובר בדג מקולקל. היות שמדובר בשבת, ברור שהדגים לא הגיעו באותו יום.
&nbsp
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
אני בספק איפה אפשר לאכול היום דג בן אותו יום...

איסור הדיג כבר לא בתוקף לידעתי אבל עדיין אין מספיק דגים במים
וסביר להניח שהמוסר הנ"ל שחה בבריכות בקפריסין או מצרים אפילו 4 ימים לפני. כמובן שהכל תלוי ביושר ומקצועי ובסטנדרטים של בעלי המקום לגבי איכות המוצר שהם מגישים...

(בן הזוג של maldinigirl)
 

salo22

New member
גם "מוסר ים" לדעתי לא בדיוק מגיע מדיג..

או ממקור ממש מקומי, גידול מתורבת בכלובים בקפריסין או משהו כזה ? לא בדיוק זוכר.. אולי יש גם גדולים מדיג באיזור, אבל זה רק טובים מאיתנו ידעו.. לא ברור גם למה רק שני וחמישי, בשישי אפשר למצוא שפע דגים טריים בשוקים ובמקורות שמספקים למסעדות גם במרכז, ע"ע מוסי וכולי.. ייתכן ובמקומות כמו הדגיה של סטופמרקט בה אני קונה או טיב טעם אצלם קניתי מידי פעם, זה מגיע כמשלוחים בימים מסויימים.. אם באמת כל משלוחי הדגה לחנויות מרוכזים "כוללנית" בימי שני וחמישי, בעיקר באיזור המרכז, איך נאמר, קצת מוזר..
**ועכשיו רואה שגם את פירטת עניין "מוסר הים" ומקורו, סליחה על הכפילות
 
כנראה בלבול עם בשר כשר. השחיטה הכשרה בימים ראשון ורביעי

ולכן הבשר הכשר מגיע לחנויות בימים שני וחמישי.
 

salo22

New member
יש "אגדה" גם בהקשר של משלוחי הדגים ופירות הים המוטסים

או לפחות כשעלו כתבות בהקשר מול ים, אולי גם אחרים, הוזכר כי מטיסים פעמיים בשבוע לארץ דברים כאלו, אולי ימים שני ורביעי ? ממש אין לי שמץ ולא קשור ולא יודע, בכל מקרה גם לזה קצת קשה להתייחס במונחים של "דג טרי" שנידוג היום.. ותכף יגיע מר קוואזרי מזנזיבר הרחוקה או היכן שהוא נמצא ו"ינזוף בנו" על דיון לא מדוייק בעליל
 
חה חה חה.


בנורמלי בוודאי שאין דגים מ"היום" ברוב רובן של המסעדות.
אבל עדיין זה דגים טריים.
לפילה מצונן נותנים חיי מדף של שבוע עד עשרה ימים.
לדג שלם יותר.
כך שאם אתה מקבל דג שנישלה לפני יומיים או שלושה הכל יופי..
 

salo22

New member
תודה ! תמיד מעניין ומפתיע

לפילה מצונן חיי מדף של 7-10 ימים ולדג שלם יותר, מדהים ובהחלט די מסביר איך אנחנו רואים בשווקים כל כך הרבה סלמונים שלמים "טריים"
זה משתנה ביחס נניח לדגים מסויימים כמו אולי טונה ממקור איכותי במיוחד, או כל "תוצר ימי" יותר מיוחד נניח מהסלמון המנומס ותרבותי שמגיע לארץ מצונן בטיסות ?

וסליחה על המתקפה, אבל מידי פעם אני רואה פירסומים על שד הים\מונקפיש ויצא לקנות פה ושם בארץ ובעולם, דג טעים מאוד, יחסית נדיר בשווקים אצלנו אך בהחלט קיים, המקורות לידיעתך הם מיבוא או שיש דיג מסויים בסביבה ? זה בכלל דג ש"מסתובב" הרבה בעולם או נפוץ יותר באיזורים מסויימים ? סתם סקרנות..
 
זה משתנה בהתאם לסוג הדג

העיבוד ושמירת שרשרת הקרור.
לדעתי וזו רק דעתי, רוב המונק פיש בארץ מדיג מקומי.
תסתובב אצל הדייגים ותמצא.
אולי יש גם יבוא אבל לא שידוע לי עליו ספציפית.
 

Maldini Girl

New member
לדג טרי תוקף של 4 - 5 ימים גג. ומילה על שד הים

במאי יוני האחרונים חל איסור דיג בגלל שזו תקופת הרבייה שלהם. על מנת להתפרנס החלו הדייגים לצאת מחוץ למים הטריטוריליים של ישראל ולדוג בהם בעומקים שבהם כמעט ולא דגים בשגרה ולכן הייתה עד לא מזמן "פריחה" של הדג הטעים הזה (ולא רק הוא, גם קלמארי מזן שונה מהרגיל וטעים במיוחד) במחיר סביר שלא כולל בתוכו את עלות כרטיס הטיסה.

(בן הזוג של maldini girl)
 

ortolan

New member
אכן, שד הים, רסקאס ועוד הפתעות

אני אף פעם לא בטוח אם מדובר בדיג ממש או במפגשים בלב ים עם סירות מאזורים אחרים בים התיכון.
 
סלח לי אבל אתה טועה ומטעה.

על הקופסאות של פילה מצונן לשוק המשותף כתוב חיי מדף שבעה ימים.
זה מתאריך היצור.
מתאריך הדייג זה לפחות עוד 3 ימים.
דג שלא חתכו אותו תקף 50 אחוז יותר.
זה לפחות המצב בתעשית דגים מצוננים לשוק המשותף.
בישראל התקנים עוד פחות מחמירים.
 
סלח לי אבל אתה טועה ומטעה.

על קופסאות פילה לשוק המשותף כתוב חיי מדף 7 ימים מיום היצור.
הדיג לא פחות מ 3 ימים קודם לכן.
זו עובדה.
דגים שלא חתכו (GG)יקבלו 50 אחוז יותר חיי מדף.
וזה בשוק המשותף.
בישראל......
 

ortolan

New member
לא לגמרי אגדה

לפחות אוייסטרים בהחלט עדיין מגיעים פעם או פעמיים בשבוע.
 

דימונד

New member
לכל הספקנים

אתם מוזמנים לבדוק במסעדת רפאל פרונטו ושאר כאלה שמשתמשים בחומרי גלם טריים ואיכותיים
באיזה ימים נוחת במסעדה דגים טריים
אגב דג טרי = דג שיש לו עדיין דופק
 

pix37

New member
החל משנת 2015 יש איסור בחוק על מכירת דגים חיים

לא יודע עם שמת לב אבל בכל חנויות הדגים נעלמו האמבטיות המיתלוגיות מאחר ואסור למכור יותר דגים חיים (עם דופק)
הדרך היחידה לאכול דג כזה היא לדוג ולהרוג אותו בעצמך
 
למעלה