אילת אכלנו ממש טוב !!!

gastro101

New member
פדרו - מעולה, לשים לב לשעות התפריט המוזל !

לאחר מספר שנים שהוא נסע בלעדי לפסטיבל הג'אז החלטתי למלא חובתי כרעיה נאמנה . וכך נהגתי ללא עצירה שלש וחצי שעות והגענו לאילת בשעה שתים וחצי שבת
המלון שהפתיע לטובה- נקרא RICH SUITES , דרך בוקינג. אכן קבלנו סוויטה- סלון מרווח עם כורסה מאד נוחה ומטבחון שאיפשר לי לשתות בבקר את הקפה כמו שאני אוהבת . חדר שינה עם ארון גדול ובעיקר נישה בה נחו התיקים וחדר אמבטיה מרווח . מיקום מצוין הכי קרוב שאפשר לאתר הפסטיבל
כל זה ב 500 שח ללילה. חבל רק שהמעצב אוהב צבע חום -זה הגוון השולט


אחרי שאכלנו את הכריכים שהכנתי בבית נפתח התיאבון . עיון בכתבה של רוני קשמין- יתברך שמו, שהתפרסמה בעיתון הארץ באפריל השנה ובו סקירה של כל אפשרויות האוכל בעיר , הביא אותנו לאתר של פרדו

מתברר שבשבת משעה 14 עד 19 כל התפריט בחצי מחיר, בשאר ימות השבוע בשעות 17-19
המסעדה שוכנת בעיר , מבנה קטן מוקף גדר שיחי בוגונוויליה . בפנים היה די מלא
ומה אכלנו ?
פוקאצה עם 2 מתבלים - המרקם קצת מוזר אבל טעים
לו מנה ראשונה של שני טורטליני ברוטב שמנת פרמזן אספרגוס ושקדים . צדק המלצר- רוטב אלוהי. כמו שאמרו כאן פעם- לשכשך בו
עיקרית לו קרעי פסטה עם נתחוני פילה בקר ולי - סטייק רוסיני . אני חושבת שזו פעם ראשונה בארץ שאני נתקלת במנה (אכלתיה בהילטון קהיר אי אז בשנות ה 80)
מנה נהדרת- שני נתחי פילה עשויים מדיום מדויק על כל נתח פרוסת כבד אווז והכל ברוטב יין נפלא. כמעט ולא אכלתי את הפירה (שהיה מהסוג הגס ולא קרמי אך מוצלח) - פוקאצה ובשר- זה מה שאני אוהבת. מחיר מנה אחרי ההנחה- 77 שח

עם בקבוק סן פלגרינו , קרח שקבלנו בכלי מתכת ואולי גם אספרסו- 187 שח לארוחה משובחת עם הרבה טעם של עוד.
פרט למים דבר לא בא לפי עד למחרת ...

הנאה רבה מיוני רכטר קצת פחות מאסתר עופרים (לא שמה לב שהיא בפסטביל ג'אז) ומיאמן בלוז הנהדרים
 

Omnivore

New member
פילה רוסיני היה מוגש במשך שנים במסעדות בירושלים.

אלדד וזהו, צ'לו, קבלייר.
תודה על הדיווחים.
 

erezavn

New member
טורנדו רוסיני - אחת המנות היותר מושחתות שיש

אכן באלדד וזהו זכור לי שאכלתי כזו. גם בערמונים שפעלה בשעתו במושב סגולה ליד קרית גת.
יש מנה כזו היום בהוטל מונטיפיורי (160 ש"ח לפי האתר שלהם - בהנחה שהוא מעודכן).
 

gastro101

New member
בראנז'ה- רח יותם 3

חיפשנו מקום למשוהא קליל לצהרים . קריאה במשנתו של קשמין הביאתנו לבראנז'ה- שוכנת ברחוב העולה מול קניון מול הים- מול מוזיאון אילת
תפריט של כריכים סלטים ומנות קלילות . מאד נחמדים !!
קבלנו מים צוננים בבקבוק מיד כשישבנו
הוא אכל מנת עלי גפן ברוטב יוגורט ואני לקחתי "עיסקית" של כריך ושתיה ב 39 שח
הכריך חזה עוף בפראנה- עם בצל מטוגן , איולי וירקות היה טרי טעים , השתיה- גזוז בצנצנת ענקית עם ידית
אלטרנטיבה טובה לכל הארומות בעיר. פתוחים בששי כל היום בשבת רק בערב מטעמי ים ולא מטעמי דת...
 

gastro101

New member
לוויתן- מלון הורדוס בחלקו הפונה לירדן

רבות נכתב על המסעדה . מזל שעיינתי בפייסבוק שלהם בו הודיעו שלרגל הפסטיבל פותחים כבר בשעה שש כדי שספיק להופעות של שמונה
הגענו בשש וחצי עם חברה שהגיעה אף היא לפסטיבל . מסעדה נעימה בהירה , אין מפות אבל יש מפיות בד. המלצרית היתה נעימה וידענית
המחירים די יקרים רב העיקריות מעל 150 שח
ומה אכלנו ? הוא לקח מנה ראשונה של פריקי עם דלורית צלויה ונתחוני גבינה לבנה מעט מלווה- מנה נדיבה מאד , בהחלט לחלוק אם רוצים. אומר שהיתה טעימה מאד . מחיר 43שח
מצד שני מהעיקרית שלו- ריזוטו ירוק התלהב פחות, אמר שתפלה לו , הצעתי לו לבקש פרמזן קבל אבל זה לא שיפור בהרבה. מסכם כמנה בינונית ואני אומרת כנראה זה עונשם של צמחונים מחיר 87 שח

החברה לקחה ניוקי עם בשר סרטנים ושרימפס- הוזהרה שהם מגיעים לא קלופים.
טעמתי מהרוטב - מעולה. היא אהבה מאד את המנה ואף סרבה לטעום מהקינוח כדי לא לקלקל את הטעם . 123שח

אני לקחתי את השרימפס בוגר- מנת הדגל של המקום עוד ממשכנו הקדם (היום שמתי לב שגם באנג'לינה הוד השרון יש שרימפסבורגר)
קבלתי לחמיה מצוינת עם המון מיונז עם מלפפון חמוץ קצוץ , קציצה מכובדת עשויה שרימפים דחוסים . הקצוות היו נוקשים מטיגון אבל הסרתי אותם . מנה טעימה . בצד, כתבו קורנישונים אבל הוגש מלפפון חמוץ חצוי- רכרוכי ומבייש את המנה. 4 פרוסות עגבניה זעירה ועלי חסה עליהם הזליפו מיונז. בצד צ'יפס נחמד
הייתי מגדילה את כמות העגבניה על חשבון המלפפון החמוץ זה היה שובר את כובד המנה . 95שח

לא לקחתי מנה ראשונה כדי לשמור מקום לקינוח.


הקינוח היה אלוהי - היער השחור- בכוס גבוהה גלידת מסרקפונה , גלידת שוקוךד דובדנים משומרים חמצמצים , כפתור מרנג ,קוביות עוגת שוקולד מעולה . בקשתי בלי קצפת- המלצרית הלכה לברר אם יסכימו. לשמחתי הסכימו .
המחיר מצחיק- 40 שח בלבד למנה מענגת שאני מפנטזת על מפגש חוזר איתה

קבלנו גם ככר לחם וממרח חמאה מתובל- הגיע קצת באיחור כך שרובו נשאר
מים קבלנו בבקבוק
עם אספרסו כפול -9 שח בלבד- 397 שח - ראשונה אחת , 3 עיקריות שכולן בטווח הנמוך של המחירים וקינוח נפלא

בהחלט נחזור

ומבזק מהפסטיבל- שלום חנוך והאורקסטרה של אבי ליבוביץ- חד פעמי- נפלאאאאא
 

Nרב

New member
לוויתן למדו להערך בזמן פסטיבלים


בפעם האחרונה (בזמן פסטיבל הרוק של פתאל) הם גם נערכו לפי מושבים, והיה שיא של אנשים לפני ההופעה המרכזית....
טוב שנהנית, ברור שלחמניית בשרימפבורגר היתה טובה, היא לחמניית בריוש למיטב זכרוני
 

gastro101

New member
מאפיית ברויטמן רח אלמוגים 17

מקום שידוע כנראה רק לתושבי אילת ולא לכולם ..אבל רוני קשמין גילה לנו

לחמים מיוחדים , לא זול, ככר לא גדולה 22 שח, לקחנו הביתה לחם חיטה מלאה ואורז שחור טחון- מיוחד . שני מאפים אחד שנראה כמו בריוש אבל היה מבצק עם סילאן וקמח מלא- הבקר עם הקפה הצטערתי שחלקתיו עם הבת שלי

ומאפה שנראה כמו שבלול עם טחינה שהיה כבד מדי לטעמי
 

החתולית

New member
על הדיווחים

לוויתן היא אחת המסעדות בה נהניתי מאד השנה, ואני מחכה לנסיעה המשפחתית הבאה, כדי לאכול בה שוב.
&nbsp
על ברויטמן שמעתי הרבה, אבל לא הזדמן לנו להגיע למאפייה.
&nbsp
איך היה חום אוגוסט באילת? אנחנו נמנעים מהאזור בקיץ, אבל השנה היו בפסטיבל כמה מופעים מסקרנים, וכמעט נסעתי לבד.
 

gastro101

New member
השנה החום לא היה נורא, בערב היתה רוח נעימה והיה ממש נעים

בחוץ. אני זוכרת שנה שהקימו אוהל ממוזג לקוני כרטיס VIP וביליתי בו לא מעט. הפעם - ישבתי באוזר ההסעדה הגדול (גדל משנה לשנה) וקראתי ספר - היות ולא נכנסתי למופעי הג'אז ה"קשה" ,בלי לסבול. כדאי להצטייד בבקבוק מי קרח כי יבש והצמא תכוף.
כל כך נהניתי מהאוכל שהבטחתי לו להצטרף גם לפסטביל הג'אז חורף ...
וגם לפסטיבל בשנה הבאה
 

pix37

New member
תודה רבה - נהנתי לקרוא

יופי של דיווחים וכמובן כל הכבוד על בדיקת המקומות החדשים
 

telavivian

New member
מרתק - תודה רבה, בקשר ללויתן

האם באמת האוכל שם ברמה שמצדיקה את המחירים?
האם הפירות ים שהם משתמשים (גם בבורגר) הם טריים ואם כן האם איכותיים?

שוב תודה על ההמלצות המרעננות
 

gastro101

New member
שאלה מצוינת. אי אפשר היה לדעת בקציצה טיב השרימפס

מרב פרורי לחם, מיונז ומלפפון חמוץ...
חברתי ציינה שבשר הסרטנים ניתן בנדיבות במנה שלה
לא הייתי נוסעת לשם במיוחד אבל בנוף המסעדות שם בהחלט פרח
ואפשר
לבחור ,כפי שעשינו ,את המנות הפחות יקרות
 

gastro101

New member
נזכרתי- אכלנו גם אוכל הודי !

בדרכנו הביתה, יצאנו ממתחם ביג (בכל זאת הזדמנות לקנות טיטולים ללא מעמ
)

חיפשנו היכן לאכול - העין נתקלה בשלט טיקה מסלה- נזכרתי שזו היתה אחת המוזכרות בכתבה על אוכל באילת. מתברר שזו מסעדה בה אפשר לאכול אוכל הודי או תיאלנדי . אולם די גדול , לא ממוזג מספיק. בדיעבד חבל שלא יצאנו
יש מיכלים עם אוכל מוכן לאכול כמזנון . העדפתי להזמין מהתפריט-
בטטה ורה- 4 כדורים גדולים של תפוחי אדמה מעוכים מתובלים בציפוי קמח חומוס- קבלנו קופסית עם מתבל עשבי תבול שרענן את המנה. 2 כדורים נותרו ונארזו
לי עוף מסאלה- לאכזבתי קבלתי נתחי "פרגית" ולא חזה עוף התבול היה טוב אבל לנבור בין הבשר לסובבים אותו היה לא נעים. בצד צלחת אורז גדולה לא נגענו , הסתפקתי בנאן כתוספת
הוא קבל חזה עוף ברוטב עם קשיו והרבה בצל- נחמד
החלק הטוב היה קנקן גדול של מים קרים
היה קשה לקבל חשבון כי בחורה אחת לוקחת הזמנות בטלפון למשלוחים , הזמנות לקחת ממזדמנים וגם תשלום מסועדים ..החשבון כ 120 שח
אז תדעו שגם באילת יש מסעדה הודית
 
למעלה